به گزارش خبرنگار ایرنا، با نزدیک شدن به غروب نهم محرم خانوادههای گرگانی خود را مهیای برپایی اجتماع ۱۰ هزارنفری برای سوگواری شهدای کربلا کردند.
این اجتماع با حضور جمع زیادی از کودک و نوجوان، پیر و جوان، بازاری و کارمند همراه با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد و فریاد لبیک یا حسین و ندای سوزناک "علمدار نیامد" طنین انداز شد.
ارادتمندان و دوستداران گلستانی ائمه اطهار (ع) با نصب سربندهای قرمز و سبز یا ابوالفضل عباس (ع)، پرچمهای مشکی و لباسهای سیاه عزا عشق و علاقه خود را نسبت به سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، حضرت ابوالفضل (ع) و یاران باوفایش نشان دادند.
سخنران و مداحان در این آیین سوگواری به تبیین بخشی از زندگی، ابعاد شخصیتی، فضائل اخلاقی و ویژگیهای نهضت عاشورا پرداختند و با قرائت دسته جمعی زیارت عاشورا توسط خانوادههای شرکت کننده دلهایشان را با صاحب مجلس گره زدند.
آمنه تیموری ۵۶ ساله که زودتر از ساعت مقرر در این مراسم حضور یافته به ایرنا گفت: حادثه و واقعه عاشورا معیار خوبی برای ایستادگی و مقاومت با ظالمان و استکبارگران است که امیدواریم راه این سالار شهیدان عالم را بتوانیم ادامه دهیم.
این مادربزرگ که همراه نوه ۹ ساله اش در این اجتماع ۱۰ هزار نفری شرکت کرده اظهار امیدواری کرد که راه حضرت زینب(س) را با ایثار و گذشت ادامه داده و از صبر ایشان در سختی های زندگی الگو بگیریم.
وی بیان کرد: هدف سالار شهیدان و یاران باوفایش زنده نگهداشتن اسلام بود و اگر زینب(س) در عاشورا حضور نداشت روایتگری آن واقعه برای زمان حاضر امکان پذیر نبود.
طاهره غریب مادر گرگانی هم گفت: همراه طفل ۹ ماهه و دختر ۴ سالهام در این مراسم شرکت یافته تا راه امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) را ادامه دهم گرچه ادامه دادن واقعی این راه بسیار سخت است.
وی افزود: امیدوارم با شرکت در این مراسمها کودکانم با فرهنگ و نهضت عاشورایی به درستی آشنا شده و راه ارباب حسین (ع) را ادامه دهند.
وی اظهار داشت: در آخر زمان حفظ ایمان مانند نگه داشتن آتش در کف دستان است که با توکل بر خدا امیدواریم دینمان را حفظ کنیم.
مرتضی اولادنبی پدر ۴۰ ساله حاضر در این اجتماع هم به ایرنا گفت: امروز با دو پسر خود در مراسم غروب تاسوعا شرکت کردم تا در آشنایی فرزندانم با این قیام قدمی بردارم.
وی افزود: هدف امام حسین(ع) ترویج و نشر فرهنگ ایثار، شهادت و آزادگی بود.
وی اظهار داشت: با سکوت نکردن در مقابل ظلم و ستم استکبارگران و کمک به مظلومان می توانیم راه امام حسین (ع) را ادامه دهیم.
اولادنبی افزود: در مراسمات عزاداری سید و سالار شهیدان به دنبال انتقال فرهنگ آزادگی و ادامه دادن راه امام حسین (ع) و یارانش به فرزندانمان هستیم.
رضا حسینی جوان ۳۰ ساله گرگانی به ایرنا گفت: به فرزندم راه انسانیت را با تاسی از امام حسین (ع) آموزش خواهم داد.
وی افزود: درست کار بودن و انسانیت بزرگ ترین و مهمترین درس کربلاست که باید در این خط گام برداریم.
وی بیان کرد: درست تربیت کردن فرزندان همه آرمانهای مکتب امام حسین (ع) را منتقل خواهد کرد.
تاسوعای حسینی به حضرت ابوالفضل عباس(ع)، علمدار دشت کربلا اختصاص دارد.
عباس ابن علی با کنیه «ابوالفضل» و «ابوفاضل» و لقبهای قمربنی هاشم، سقا، صاحب لواء الحسین، علمدار، ابوالقِربه، عبدصالح و بابالحوایج، فرزند امیرالمومنین امام علی(ع) و امالبنین در چهارم شعبان سال ۲۶ هجری قمری در مدینه منوره متولد شد.
آن حضرت در مکتب امام علی(ع) و برادرانش امام حسن و امام حسین(ع) تربیت یافت و در واقعه عاشورا بهعنوان فرمانده و پرچمدار سپاه امام حسین(ع) و سقای خیمههای اطفال و اهل بیت امام حضور داشت.
حضرت قمر بنیهاشم(ع) در واقعه کربلا همراه امام حسین(ع) و یاران باوفایش بود و در روز عاشورا به علت بستن آب بر روی امام و یاران ایشان از سوی دشمن؛ تصمیم گرفته شد تا برای آوردن آب به فرات برود، مشکها را برداشت و چون به کنار فرات رسید یاران ابن زیاد به وی حمله کردند و ایشان را مظلومانه به شهادت رساندند.
گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.