کربلا- ایرنا- روز هفتم محرم، به روز حضرت قاسم مشهور است. ایشان فرزند امام حسن (ع) بودند که در سن سیزده سالگی همراه با عموی گرامی شان سیدالشهداء در حماسه عاشورا به شهادت رسید.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به کربلای معلی، بر همین اساس، در شهر کربلا، مراسم ویژه ای برای این شهید نوجوان، توسط هیئت ها و دسته های مختلف عزاداری برگزار می شود. یکی از این مراسم، به حجله قاسم مشهور است.

هیئت هایی در کربلا هستند که با لباس سراسر سفید، به عزاداری می پردازند. عزاداری شان هم اینگونه است که ادوات عزاداری شان، طبل و شیپور است. همه اعضای آن، یا طبل هشت گوشه به دست دارند یا شیپور برنجی.

در روز هفتم ماه محرم، که به نام روز قاسم است، با همراه داشتن حجله ای رنگین، به بیرون می آیند و نمادی از مراسم ازدواج آن شهید را بازسازی می کنند ریتم و فرم موسیقی عزاداری این گروه، ترکیبی از رزم، عزا، حزن و شور و اشتیاق است و دائما تکرار می شود.

لباس این عزاداران نیز سراسر سفید است که نمادی از کفن محسوب می شود.

این مراسم در شهرهایی از ایران هم پیش تر برگزار می شد که هم اکنون، کمتر شده است. با این حال، در این هیئت های ویژه در شهر کربلا، ایرانیان زیادی حضور دارند و با این شکل و شمایل ویژه به عزاداری می پردازند.
صحنه هایی از این مراسم ویژه را که روز گذشته در مقابل حرم امام حسین (ره) در شهر کربلا برگزار شد، ببینید.