قصرشیرین - ایرنا - فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه گفت: بی صبرانه منتظر بازگشایی مرز رسمی خسروی برای تردد زائران اربعین حسینی و خدمات‌رسانی با آن ها هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار کیاست سپهری  روز یکشنبه در نشستی به منظور بررسی زیرساخت های اربعین و بازدید فرماندهی مرزبانی ناجا از مرز رسمی خسروی برای خدمات رسانی به زوار با حضور فرماندهی مرزبانی ناجا، فرماندار قصرشیرین و جمعی از فرماندهان مرزبانی و انتظامی، افزود: مرزبانی استان کرمانشاه تعامل بسیار خوبی با دیگر ارگان‌ها و ادارات در ستاد اربعین دارد تا بتواند خدماتی در خور و شان زوار با آن ها ارائه دهد و آبرومندانه پذیرای زائران اربعین باشد.

وی اظهار داشت: آموزش و کارکنان مرزبانی در بخش های مختلف در دستور کار قرار گرفته تا بتوانند برای اربعین حسینی خدمات‌رسانی شایسته ای به زائران ارائه دهند.

فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه گفت: مشکلات و نواقصی داریم که درصدد رفع آن ها هستیم ولی در مجموع اقدامات بسیار خوبی در مرزبانی برای برگزاری اربعینی باشکوه از مرز خسروی انجام گرفته است و همراه با سایر ارگان ها درصدد هستیم تا زائران بتوانند به راحتی و با امنیت کامل از مرز خسروی تردد کنند.

                                 

امام جمعه قصرشیرین نیز در این نشست گفت: اربعین حسینی یک رویداد مهم و با عظمت و بزرگترین اجتماع بشری  است.

حجت الاسلام صادق صالحی افزود:  استکبار نسبت به حادثه بزرگ اربعین خود را به خواب زده و در صدد است تا آن را رسانه‌ای نکند.

وی اظهار داشت: فرماندار قصرشیرین تجربه بسیار خوبی در دیگر مرزها برای تردد زوار اربعین  دارد که به کارگیری این تجربیات ارزنده‌ باعث پیشرفت شهرستان می شود.

صالحی گفت: قصرشیرین با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پتانسیل های بالقوه ای که دارد باید سه برابر ظرفیت امروز زیرساخت داشته باشد.

 رییس کمیته فرهنگی ستاد اربعین در قصرشیرین گفت: تلاش می کنیم بیشتر بتوانیم پیوست فرهنگی داشته باشیم و برای اربعین برنامه‌های فرهنگی داریم که  این مهم با کمک تمامی مسئولان و دستگاه ها به منظور بهره گیری از ظرفیت معنوی این رویداد مهم میسر خواهد شد.

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسرو