به گزارش ایرنا، درشامگاه تاسوعای حسینی مردم گلستان به یاد شهدای کربلا در دسته ها و مجالس سوگواری به عزاداری پرداختند و حال وهوای عاشورایی به این خطه بخشیدند.
امامزادگان، مساجد، حسینیه ها و تکایای گلستان، یکشنبه شب میزبان خیل عظیمی از سوگواران حسینی بوده و آیین های مختلفی از جمله مقتل خوانی، نوحه خوانی، سینه زنی و زنجیز زنی در هر کوی و برزن، مساجد و حسینیه ها برپاست.
عزاداران حسینی با سر دادن نواهای "امشبی را که شه دین در حرمش مهمان است، مکن ای صبح طلوع"، "عصر فردا بدنش زیر سُم اسبان است، مکن ای صبح طلوع"، "امشبی را که علی اصغر به روی دامان است، مکن ای صبح طلوع"، "عصر فردا ارباً اِربا به روی دامان است، مکن ای صبح طلوع" همنوا شده و ارات خود به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) را به نمایش گذاشتند.
اهتزاز پرچمهای سیاه در کوی و برزن گلستان حال و هوای حسینی به شهرهای استان بخشیده است و بدین گونه مردم عشق و ارادت خود را به مولای شهیدان نشان داده اند.
وجود نسل های کودک و نوجوان در بین دسته های عزادارای و سینه زنی مشهود بود و بسیاری از دسته جات با حضور جوانان مدیریت می شد.
مداحان، مرثیه سرایان و نوحه خوانان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در بیان مصیبت خاندان عصمت و طهارت در قیام عاشورا به مداحی و نوحه سرایی پرداختند.
به گزارش ایرنا، امام حسین(ع) سومین اختر تابناک امامت و ولایت در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در خانه حضرت امیرالمومنین (ع) پیشوای اول شیعیان و حضرت فاطمه زهرا (س) یگانه دختر رسول اکرم(ص) در مدینه دیده به جهان گشود.
آن حضرت در مکتب نورانی حضرت محمد (ص) و پدرش مولای اول شیعیان(ع) و مادری چون حضرت زهرا(س) درس آزادی، ایستادگی و جوانمردی را آموخت و پس از شهادت پدرش، همدوش با برادرش امام حسن مجتبی(ع) در راه تبلیغ دین اسلام و آموزههای آن گام برداشت، هنگامیکه امام دوم شیعیان در سال ۵۰ هجری قمری به شهادت رسیدند، رسالت سنگین امامت و هدایت مردم بر دوش امام حسین(ع) واگذار و آن حضرت به مدت ۱۱ سال عهدهدار این امر مهم شدند.
سرانجام در روز دهم محرم (عاشورا) سال ۶۱ هجری قمری، امام حسین(ع) و یارانش باوفایش در راه دین اسلام و ترویج آموزههای آن، احیای احکام دین و زدودن انواع انحرافهای دینی به شهادت رسیدند و درس آزادی و ولایتمداری را در تاریخ ماندگار کردند.
گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.