عاشورا به منزله همه تاریخ است تاریخی که آزادگی را برای همیشه به عنوان یک نقشه راه به انسان به پرچمداری امام حسین(ع)نشان داده است.
اینک عاشوراست، روزی که از تیر فاجعه کوفیان زینب(س) دل پرخونی دارد، روزی که سَر ناطق قرآن بر بالای نی، قرآن تلاوت میکند و شامیان هلهله مستانه کشتن فرزند رسول الله (ص) را سر دادهاند.
دین حضرت محمد(ص) امروز با کشتن سبط رسولالله(ص) ردای سرخ فام میپوشد و برای همیشه تاریخ ماندگار میماند که اگر نبود خون حسین(ع)، آزادگی انسان هرگز معنایی نمییافت.
اینک عاشوراست، روز محشر زمین که صور اسرافیل از نفیر حسین(ع) از بلندای صحرای کربلا، همه دل مردگان تاریخ را جان میبخشد.
در عاشورای حسینی، چهره سرخ حقیقت از پشت ابرهای ریاکاری کوفیان پدیدار میشود و فریاد دادخواهی مظلومان عالم فراگیر میشود.
اکنون عاشوراست و براستی کدام چشم است که مروارید اشک در غم حسین (ع) نساییده باشد و گونهای در شهادت او تر نکرده باشد.
خواهر' خورشید روی نیزهها' چراغنامه روشن ایستادگی کربلا را در شباویز جهان بر میافروزد تا محیط مصیبتزده، در عاشورا روشنافروزی چون زینب علی (ع) در دل تاریخ تلخ داشته باشد.
اینک زینب(س) در خطبههایی عاشورایی تمام غربت علوی، فاطمی و حسنی و حسینی را با فرهنگ نابمحمدی از زبان رسای خویش فریاد میزند تا ذوالجناح دادخواهی در آن بیابان تفتیده تاریخ به هر سو کشیده نشود و خورشید حقیقت، بر چله آسمان نشسته باشد.
در عاشورا، خورشید در عزا نشسته همنوا با نماز زینب (س) بر هفتاد و دو ابرمرد افتاده بر زمین، گریه میکند و کسی جز آسمان از نالههای دل زینب (س) خبر ندارد.
زخمه زخمیترین فریاد زینب(س) بر گلوی بغض کرده آسمان ساییده میشود و تاریخ، سرخترین لحظه خویش را در اربعین به حافظه تمام هستی میسپارد و پیراهنی سیاه بر تن زمان میپوشاند و شهادت حسین(ع) از زبان زینب(س) خطبهای به وسعت همه مظلومیت تاریخ را طنین انداز میکند.
به گزارش ایرنا، همزمان با عاشورای حسینی مردم سیاه و پوش عزادار شده اند و در این غم عظما اشکی بسان خون میریزند.
همزمان با عاشورای حسینی، سراسر چهارمحال و بختیاری بانگ عزا و حزن شهادت امام حسین(ع) برپاست.
آیینهای عزاداری حسینی مردم این استان شامل "ٰفرو بردن عَلَم در آب"، "گِلزنی (گِلمالی)" و "آقا سلام" از سنتهای دیرین مردم چهارمحال وبختیاری است که همزمان با روز عاشورا در سوگ سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) انجام میدهند و در نیمه شب عاشورا برگزار میشود.
برپایی آیین سنتی خمیهسوزان، راه اندازی دستههای عزاداری سینهزنی و زنجیز زنی و علامتگردانی و شام غریبان از برنامههای مهم روز عزاداری روز عاشوراست.