در این نشست، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح غرب آسیا گفت: سازمان ملل همچنان در تماس نزدیک با همه طرفها برای تحکیم آتشبس غزه است.
"تور ونسلند" هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه در نشست عصر دوشنبه به وقت محلی شورای امینت سازمان ملل گزارشی درباره وضعیت کنونی سرزمین های اشغالی فلسطین ارائه و از کشورهای مختلف برای ایجاد این آتش بس از جمله مصر و قطر قدردانی کرد.
وی تصریح کرد: ما متعهد به ادامه ارتباط با طرفین برای اطمینان از تداوم آتشبس در غزه، حمایت از اجرای کامل توافق آتش بس، تضمین امنیت غیرنظامیان و پیگیری پرونده اسرای فلسطینی هستیم.
نماینده سازمان ملل ادامه داد: آتشبس در غزه همچنان شکننده است. هرگونه از سرگیری درگیری ها تنها پیامدهای ویرانگری برای طرفین خواهد داشت و هرگونه پیشرفت سیاسی را غیرممکن میسازد.
وی افزود: مقامات اسرائیلی عملیات نظامی خود را در کرانه باختری به ویژه در اردوگاه جِنین افزایش دادهاند.
این مقام سازمان ملل تصریح کرد: بسته شدن کامل گذرگاههای نوار غزه از سوی اسرائیل به مدت شش روز موجب ایجاد بحران انسانی در غزه شد.
ونسلند درباره وضعیت بحرانی مردم در نوار غزه افزود: کمبود دارو و تجهیزات، تاثیر تنشهای اخیر در غزه را تشدید کرده است.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در عین حال مدعی شد که نگرانی های امنیتی مشروع رژیم صهیونیستی را کاملا به رسمیت می شناسد.
این مقام سازمان ملل ادامه داد: تحت قوانین بین المللی، هرگونه استفاده از زور باید متناسب باشد و تمام اقدامات ممکن برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان انجام شود. کودکان خصوصا نباید هدف خشونت واقع شده یا در معرض آسیب قرار گیرند.
فلسطین: اسرائیل مدعی حق امنیت برای توجیه ظلم و ستمش علیه یک ملت است
ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل نیز گفت: اسرائیل همیشه مدعی حق دفاع از خود است حتی در زمان حمله به فلسطینی ها و آنچه را حق امنیت و دفاع می خواند، مجوزی برای کشتن فلسطینیان شده است.
وی افزود: اسرائیل مدعی حق امنیت برای خود می باشد و ظلم و ستم علیه یک ملت را توجیه میکند.
نماینده فلسطین در سازمان ملل ادامه داد: دو موضوع در سیاست اسرائیل تغییر نمیکند، بمباران غزه و گسترش شهرکها.
وی تجاوز به غزه را غیرقابل توجیه و دلیل اصلی آن را انتخابات آتی رژیم صهیونیستی بیان کرد و گفت: غیرنظامیان، کودکان و خانواده های فلسطینی سزاوار حمایت هستند نه مقامات رژیم اشغالگر.
این مقام فلسطینی به اشاره به شهادت دستکم ۴۴ فلسطینی تصریح کرد: چه زمانی دنیا قرار است به اسرائیل نشان دهد که نمی تواند دیگر چنین کاری (کشتن) را انجام دهد؟
رژیم صهیونیستی: جهاد اسلامی فلسطین هزار و ۱۰۰ راکت شلیک کرد
گیلعاد اردان نماینده رژیم اشغالگر و کودک کش صهیونیستی در سازمان ملل نیز همچون همیشه درصدد توجیه جنایات این رژیم برآمد و طرح ادعاهای بی اساس علیه گروههای مقاومت ادعا کرد: نشست ما یا پیروزی جامعه جهانی در برابر نیروهای ویرانگر خواهد بود یا لکه ننگی در کارنامه شورای امنیت.
وی در حالیکه جنایت جدید این رژیم موجب شهادت دستکم ۴۵ فلسطینی و ۳۶۰ مجروح شده است، مدعی شد ارتش رژیم صهیونیستی تمامی تدابیر را برای کاهش تلفات غیرنظامیان انجام داد.
وی گروه جنبش جهاد اسلامی را که در برابر جنایت این رژیم ایستادگی و آن را وادار به عقب نشینی کرد، تروریستی خواند و مدعی شد این گروه تلاش کرد صهیونیست ها را بکشد و ما علیه آنها اقدام کردیم نه مردم غزه.
وی ادعا کرد: جهاد اسلامی فلسطین یک هزار و ۱۰۰ راکت به سوی غیرنظامیان اسرائیلی شلیک کرد که تقریباً ۲۰۰ راکت در داخل نوار غزه فرود آمد و موجب کشته شدن فلسطینیان بیگناه و در میان آنها کودکان خردسال شد.
وی در ادامه ادعاهای خود گفت: اسرائیل مجبور شد برای جلوگیری از هدف قرار دادن اسرائیلی ها، حملات دقیق و محدود را علیه فرماندهان، سکوهای پرتاب، عوامل عملیاتی و زیرساخت های تروریستی این سازمان متعصب انجام دهد.
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با نادیده گرفتن خطاهای گنبد آهنین رژیم صهیونیستی در رهگیری موشک های مقاومت مدعی شد این رژیم این کار را با دقت خیره کننده و فوق العاده انجام داد و اقدامات احتیاطی را به کار برد که کمتر در مناطق درگیری در سراسر جهان دیده شده است.
ادعای این مقام رژیم صهیونیستی درحالی مطرح می شود که به اذعان تحلیلگران نظامی صهیونیستی گنبد آهنین در رهگیری موشکهای مقاومت نمره قبولی نگرفت و همین امر تلآویو را وادار به موافقت با توافق آتشبس کرد.
این مقام رژیم صهیونیستی پیش از این نشست نیز همین ادعاها را بصورت خلاصه در جمع خبرنگاران بیان کرد.
مصر: آتش بس مسوولیت اسرائیل را در ناپایداری اوضاع نوار غزه تغییر نمی دهد
اسامه عبدالخالق نماینده مصر در سازمان ملل نیز در سخنانی با بیان اینکه از همه طرف ها می خواهیم به آتش بس پایبند بمانند، اظهار داشت، مصر میانجیگر آتش بس فوری در غزه شد اما این موضوع، تعهدات رژیم صهیونیستی را که مسوول کامل اوضاع ناپایدار کنونی در نوار غزه است، تغییر نمی دهد.
وی تصریح کرد: بارها هشدار دادهایم که اوضاع در سرزمینهای فلسطینی ممکن است به چرخه جدیدی از خشونت تبدیل شود.
نماینده مصر در سازمان ملل با بیان اینکه رژیم صهیونیستی باید شهرک سازی در کرانه باختری را متوقف و به محاصره نوار غزه پایان دهد، تصریح کرد: باید وضعیت حقوقی اماکن مقدس به ویژه مسجد الاقصی نیز رعایت شود.
وی خواستار ارائه مکانیسمی بین المللی برای تحقیق درباره عاملان خشونت و هدف قراردادن غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی شد و گفت که گروه چهارجانبه بینالمللی باید روند مذاکرات سازش را احیا و حق فلسطینی ها برای داشتن کشوری مستقل در مرزهای ۱۹۶۷ را به آنان اعطا کند.
معاون نمایندگی امارات متحده عربی در سازمان ملل نیز در این نشست گفت: موضوع فلسطین تنها با راهحل دائمی یعنی بر اساس راهکار دو دولتی قابل حل است.
"محمد عیسی ابوشهاب" نیز با تاکید بر خویشتنداری طرفین در غزه گفت: خواستار تشکیل دو دولت در مرزهای قبل از ۱۹۶۷هستیم.
چین: خواستار رفع محاصره نوار غزه هستیم
"ژانگ جون" نماینده چین در سازمان ملل نیز که کشورش رئیس دوره ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی است، گفت: شورای امنیت باید از تشدید تنش در این زمینه جلوگیری کند و تلاش های دیپلماتیک برای اطمینان از رعایت آتش بس ادامه یابد.
وی با بیان اینکه روند صلح در خاورمیانه از مسیر خود منحرف شده است، تصریح کرد: حق فلسطینی ها برای داشتن کشوری مستقل نقض شده است. ما خواستار رفع محاصره نوار غزه و توقف مجازات دسته جمعی فلسطینیان است.
روسیه: اسرائیل آغازگر دور تازه خشونت علیه غزه
"واسیلی نبنزیا" نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در سخنانی بر خلاف غربی ها، رژیم صهیونیستی را مسوول جنایات اخیر و درگیری با جنبش جهاد اسلامی دانست و گفت: دور تازه خشونت علیه غزه با اقدام تحریکآمیز اسرائیل انجام شد.
نماینده دولت پوتین نیز بر راهکار دو دولتی تاکید کرد و گفت: گروه چهارجانبه بینالمللی باید از روند مذاکره مستقیم بین اسرائیل و فلسطین حمایت کند.
حمایت آمریکا و غرب از جنایات رژیم صهیونیستی
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نیز با حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی، جنبش جهاد اسلامی را گروهی تروریستی خواند و بقیه را بجای محکوم کردن حملات رژیم صهیونیستی برای محکوم کردن این گروه مقاومت تحریک کرد.
وی بدون کوچکترین اشاره ای به جنایات رژیم اشغالگر قدس ادعا کرد: ما از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حملات تروریستی و موشکهایی که غیرنظامیان را هدف قرار میدهند، حمایت میکنیم.
نماینده دولت بایدن که کشورش بزرگترین حامی رژیم تروریستی و جنایتکار صهیونیستی است مدعی شد نگرانی تاثیر درگیری ها و کاهش خدمات پزشکی در نوار غزه شد.
وی ادامه داد: ما به راهکار دو دولتی متعهدیم و طرفین باید از هر اقدامی که آن را تضعیف میکند، اجتناب کنند.
نماینده فرانسه نیز در این نشست با حمایت از رژیم صهیونیستی و قدردانی از مصر برای ایجاد آتش بس در غزه گفت: به امنیت تل آویو متعهدیم.
این دیپلمات غربی با تکرار ادعاها علیه گروههای مقاومت به ویژه حماس ادعا کرد: ثبات فقط از طریق بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به نوار غزه و رفع محاصره آن ممکن است.
نماینده انگلیس هم از جنایات این رژیم اشغالگر حمایت کرد و گفت: شلیک یک هزار و ۱۰۰ موشک جهاد اسلامی را محکوم و از حق دفاع تل آویو دفاع می کنیم.
این دیپلمات انگلیسی از طرفین خواست از آتش بس حمایت و از خشونت بیشتر خودداری کنند.
موشک باران مناطق مختلف رژیم صهیونیستی به دنبال حملات همه جانبه عصر جمعه این رژیم به نوار غزه روی داد که در جریان آن تاکنون ۴۴ فلسطینی از جمله ۱۵ کودک شهید و ۳۶۰ تن دیگر زخمی شدند.
در پی دفاع گروههای مقاومت در برابر این حملات، سرانجام رژیم صهیونیستی وادار به پذیرش توافق آتش بس شد.
به گزارش ایرنا از الجزیره، توافق آتش بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش جهاد اسلامی در ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه به وقت محلی (بامداد دوشنبه به وقت تهران) و با میانجیگری مصر اجرایی شد.
این آتشبس پس از آن اجرایی می شود که ۵۸ شهرک صهیونیست نشین از داخل نوار غزه هدف حملات موشکی نیروهای مقاومت فلسطین قرار گرفتند.
در میان شهدا نام تیسیر الجعبری یکی از فرماندهان ارشد گردانهای قدس نیز دیده میشود و همین امر موجب شد که حملات گروههای فلسطینی از شدت بیشتری برخوردار باشد.
بر اساس این توافق، مصر برای آزادی اسیر بسام السعدی در کوتاهترین زمان ممکن تلاش میکند و همچنین تلاش خود را به کار خواهد بست و متعهد خواهد شد که اسیر عواوده را آزاد و برای درمان به بیمارستان منتقل شود.