به گزارش ایرنا، شب گذشته، کربلای معلی شاهد آیین سوزناک شمع گردانی بود و عراق امروز برای مراسم عاشورای حسینی (به تقویم عراق) آماده میشود.
آیین پروانگی شمعها از شب عاشورا به ظهر داغ امروز با یک مراسم آیینی باشکوه و چشمگیر دیگر، کشیده و تکمیل میشود؛ این بار خود عاشقانند که شمع میشوند، میچکند و شعله ور به سوی حرم میدوند.
دیروز دوشنبه، ناحیه «الهندیه» استان کربلا برای این رویداد بزرگ آماده می شد؛ «رکضة طویریج» یا همان آیین «دویدن طویریج».
در این آیین، اقشار مختلف مردم عراق در فاصله چند کیلومتری از حرم حسینی (از منطقه قنطرة السلام) به صورت دستههای بزرگ به حرکت در میآیند؛ از دروازه «باب طویریج» و خیابان «الجمهوریه» میگذرند و با شعار یا حسین (ع) در حالی که میدوند، وارد حرم اباعبدالله الحسین میشوند و سپس از آنجا به سمت حرم ابوالفضل عباس (ع) حرکت میکنند.
پیش از این مراسم، بینالحرمین در کربلا با فرش قرمز و طبق سنت هر سال، ورودیهای حرم در نقاط عبور مشارکت کنندگان در آیین دویدن طویریج با ماسه پوشانده شده است.
درباره این آیین ویژه مردم عراق، روایت های مختلفی وجود دارد و برخی آن را مرتبط با حادثه عاشورای سال ۶۱ هجری میدانند که گفته می شود بخشی از یاران اباعبدالله الحسین (ع) از قبیله «بنی اسد» نتوانستند خود را به موقع به واقعه عاشورا برسانند و این داغ پر از دریغ و حسرت را از پس قرنها، هر سال در ظهر روز واقعه، اینگونه نشان میدهند.
مراسم طویریج هرسال معمولا تا ساعت سه و چهار بعد از ظهر به طول میانجامد و آخرین گروهی که معمولا این مراسم را برگزاری میکند، نیروهای امنیتی و زنان عراقی هستند.
در نجف اشرف نیز میلیون ها زائر عزادار امسال گرد آمدند و از آنجا پس از زیارت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب (ع) راهی کربلا شدند.
«ماجد الوائلی» استاندار نجف میگوید امسال در دهه اول محرم، ۵ میلیون زائر به این شهر مشرف شدند و استان نجف در نظمی مثال زدنی، پذیرای عاشقان اهل بیت شد.
امسال صدها مرکز پزشکی، برای دهه اول محرم و عاشورا در شهرهای نجف و کربلا مستقر شدهاند.
در بخش حمل و نقل، بنا به گفته «ناصر حسین بندر» وزیر ترابری عراق، ۶ قطار، ۲۵۰ اتوبوس و ۲۰۰ کامیون برای نقل و انتقال زائران به ویژه در برگشت از کربلا بعد از مراسم عاشورا، آماده شده است.
یک هزار و ۵۰۰ نیروی الحشد الشعبی از تیپ ۲۶ تنها در کربلای معلی، در کنار سایر نیروهای امنیتی، طرح ویژه تامین امنیت زیارت عاشورا را در سه محور و ۷ تقاطع و ایستگاه عبوری بر عهده دارند.
«فالح الفیاض» رئیس هیات حشدالشعبی عراق نیز روز دوشنبه به کربلا رفت و با فرماندهان امنیتی درباره تامین امنیت مسیرها و تسهیل عبور و مرور زائران دیدار داشت.
پیشتر، سرهنگ «فاهم الکریطی» فرماندهی ستاد عملیات کربلای معلی اعلام کرد که نقشه امنیتی کامل برای تأمین امنیت مراسم و زیارت روز عاشورا تدارک دیده شده است و طی آن ۲۰ هزار نیرو اجرای این طرح مهم را برعهده دارند.
وی افزود، نیروهای ستاد عملیات، نیروهای ضد شورش، نیروهای واکنش سریع، نیروی هوایی و نیروی زمینی ارتش عراق نیز در این عملیات مشارکت دارند.
در استان دیالی در مرز غربی ایران نیز ۱۳ یگان حشدالشعبی با هدف پوشش امنیت بیش از ۳۰۰ موکب به حالت آماده باش ۲۴ ساعته درآمده اند.
ماموریت اصلی این یگانهای رزمی حشدالشعبی تامین مسیرها و نقاط حساس در مراسم عاشورا با هماهنگی مستقیم اتاق عملیات مشترک بعقوبه استان دیالی است.