محبوب حیدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با تکمیل و راه اندازی پروژههای بزرگراهی، بخش عمدهای از عقبماندگیهای استان در بهسازی راهها و بزرگراهها جبران شده و استان اردبیل به میانگین کشوری دست پیدا خواهد کرد.
وی اظهار کرد: عقبماندگیهای بزرگراهی استان اردبیل تا ۲ سال آینده جبران شده و پروژههای راهسازی در یک فرآیند سه تا چهار ساله به نتیجه میرسد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه این استان دارای ۱۸۵ کیلومتر بزرگراه است، افزود: در حال حاضر میانگین و شاخص برخورداری استان از بزرگراه ۲۱ درصد است که این رقم به ۲۷ درصد می رسد.
وی گفت: توسعه بزرگراهها جزو دغدغههای اصلی مسئولان استان است و برای رفع این دغدغهها تکمیل کریدور شمال- جنوب استان در دستور کار قرار گرفته تا شهرستانهای شمالی استان به مرکز و جنوب این استان متصل شده و ایمنی جادههای استان ارتقا یابد.
حیدری همچنین درباره مطالبات پیمانکاران در احداث بزرگراه افزود: میزان مطالبات پیمانکاران در احداث بزرگراهها ۳ هزار و ۵۴۰ میلیارد ریال است و با تأمین اعتبار از محل سفر رئیس جمهور بخشی از این مطالبات پرداخت شود.
وی ادامه داد: برای تکمیل پروژههای مصوب سفر رئیس جمهور به استان نیازمند تأمین اعتبار هستیم و در کنار آن انتظار داریم تا از محل تهاتر نفت برای سه پروژه مشترک با قرارگاه خاتمالانبیا تامین اعتبار شود.
حیدری اظهار کرد: پروژههای راهسازی در یک فرآیند سه تا چهار ساله به نتیجه میرسد و مقرر است از محل منابع سفر رئیس جمهور در سه سال منابع مورد نیاز در حوزه توسعه بزرگراهها اختصاص پیدا کند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: اگر منابع مورد نیاز برای توسعه بزرگراهها سریعتر اختصاص پیدا کند در کوتاهترین زمان می توان پروژههای بزرگراهی به ویژه شمال تا جنوب این استان را به سرانجام رساند.
حیدری با بیان اینکه تا پایان سال شاهد احداث و بهره برداری از ۵۰ کیلومتر بزرگراه در استان خواهیم بود،گفت: امیدواریم بانکهای عامل با کاستن از فرآیند بروکراسی در پرداخت تسهیلات ماده ۵۶ ، راه و شهرسازی استان را در تکمیل محورهای بزرگراهی کمک کنند.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است ، از چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی استان اردبیل ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر آسفالت و مابقی شنی و خاکی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی و قرار گرفتن در سرزمین فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند است.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران ، صایین ، کجل، نقدوز ، الماس ، لنگان ، قرهآغاج و اسالم در جادههای این استان قرار دارد.