همدان- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از پیش بینی برداشت ۸۱۵ هزار تن انواع محصولات باغی در این استان خبر داد و گفت: برداشت محصولات از ۸۳ هزار هکتار سطح باغ های استان از اواخر خرداد آغاز شده است و تا پایان شهریور ادامه دارد.

به گزارش چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان همدان، «رضا بهراملو» افزود: ۷۵ درصد از محصولات سیب درختی، ۲۰ درصد هلو و ۷۰ درصد انگور آبی سطح استان همدان نیز در پاییز برداشت‌ می‌شود.

وی اظهار داشت: استان همدان هشت هزار و ۷۶۹ هکتار باغ میوه دانه دار شامل سیب درختی، به و گلابی دارد که بر اساس پیش بینی‌ها در سال جاری از میزان سطح این باغ ها بیش از ۱۵۶ هزار و ۲۵۲ تن محصول برداشت خواهد شد.

بهراملو تصریح کرد: از هشت هزار و ۷۶۹ هکتار باغ سیب درختی، گلابی و به استان همدان به عنوان میوه‌های دانه‌دار در حدود هفت هزار و ۷۵۶ هکتار به باغ سیب اختصاص دارد که از این میزان هفت هزار و ۳۱۰ هکتار بارور و ۴۳۶ هکتار غیر بارور و نهال است.

وی از پیش بینی برداشت ۱۴۶ هزار و ۶۶۱ تن سیب درختی از سطح باغ های این استان در سال جاری خبر داد و ادامه داد: به طور متوسط عملکرد و تولید هر هکتار از باغ های سیب سطح استان ۲۰ هزار و ۶۳ کیلوگرم بوده که از سطح هفت هزار و ۳۱۰ هکتاری باغ های بارور سیب استان ۷۵ درصد محصول در پاییز و مابقی در تابستان قابل برداشت است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، نهاوند را به عنوان قطب اصلی تولید سیب استان دانست و خاطرنشان کرد: محصول سیب نهاوند به‌خاطر شرایط آب و هوایی که این شهرستان دارد یکی از مرغوب‌ترین محصولات استان به لحاظ کیفیت و همچنین طعم مطلوب آن است.

بهراملو با بیان اینکه ۶۸۵ هکتار از سطح باغ های استان به باغ گلابی به عنوان یکی دیگر از میوه‌های دانه دار اختصاص دارد اظهار داشت: از این میزان سطح ۶۰۴ هکتار بارور و ۸۱ هکتار نهال بوده و بر اساس پیش بینی از سطح باغ های گلابی بارور استان در سال جاری ۶ هزار و ۴۰۱ تن با تولید و عملکرد ۱۰۵ هزار و ۹۸ کیلوگرم در هر هکتار محصول گلابی برداشت خواهد شد.

وی همچنین سطح باغ های "به" استان را ۳۲۸ هکتار شامل ۲۶۳ هکتار بارور و ۶۵ هکتار نهال دانست و گفت: میزان تولید امسال محصول "به "باغ های استان نیز در سال جاری سه هزار و ۱۹۰ تن با عملکرد تولید ۱۲ هزار و ۱۲۹ کیلوگرم در هر هکتار پیش بینی شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از پیش بینی برداشت ۴۲۱ تن انگور از سطح تاکستان‌های این استان در سال جاری خبر داد.

بهراملو افزود: سطح زیر کشت باغ های انگور استان ۲۲ هزار و ۹۹ هکتار است که بر اساس پیش‌بینی‌ از این میزان سطح در سال جاری بیش از ۴۲۱ تن محصول برداشت خواهد شد.

وی اظهار داشت: شهرستان ملایر از مهمترین تولید کنندگان انگور و دارای بیشترین سطح باغ‌های انگور استان به شمار می‌رود ضمن اینکه این شهرستان در آذرماه سال ۹۷ به عنوان شهر جهانی انگور به ثبت رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از انگور تولید شده سطح استان همدان به انگور کشمشی اختصاص دارد افزود: انگور استان همدان علاوه بر تازه خوری و یا تبدیل به کشمش به مشتقاتی از جمله شیره انگور، باسلوق، آبغوره، سرکه، رب انگور و شربت انگور نیز تبدیل می‌شود.

بهراملو تعداد بهره برداران تولید انگور سطح استان همدان را ۲۵ هزار نفر برشمرد و اظهار داشت: استان همدان سالیانه دارای بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار تن تولید کشمش است که این میزان کشمش تولید شده علاوه بر مصرف کشور به سایر کشورهای هدف نیز صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه استان همدان از نظر میزان سطح باغ های انگور رتبه چهارم و از نظر تولید این محصول رتبه دوم کشور را دارد خاطرنشان کرد: از ۲۲ هزار و ۹۹ هکتار سطح تاکستان‌های موجود استان در ۲۳۳ هکتار از این باغ های طرح فراز اجرا شده که از این میزان سطحی افزون بر ۱۵۰ هکتار به باغ های ملایر اختصاص دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان افزود: از ۲۳۳ هکتار طرح فراز اجرا شده در باغ های استان ۲۰۸ هکتار آن در ۲ یا سه سال گذشته انجام گرفته است.

بهراملو افزایش ۲۰ درصدی از نظر کمیت، افزایش ۵۰ درصدی از نظر کیفیت و نیز کاهش ۴۰ درصدی هزینه های کارگری را از جمله مزایای طرح فراز دانست و گفت: افزایش هزینه‌های کارگری، کاهش عمر اقتصادی، کاهش کیفیت و کمیت محصول به دلیل عدم نفوذ نور کافی در تاج، کاهش کیفیت محصول در صورت وقوع بارندگی های آخر فصل در زمان رسیدگی میوه از معایب عمده تاکستان‌ها به روش سنتی است.