زاهدان- ایرنا- رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: در فصل تولیدی جاری ۱۳۰ میلیون قطعه پست لارو در مراکز تکثیر میگو استان تولید شده که از این تعداد ۷۰میلیون قطعه به مقصد مزارع داخل استانی و ۶۰میلیون قطعه پست لارو و ۲ هزار قطعه مولد به خارج استان ارسال شده است.

دکتر فاطمه داودی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با دارا بودن ۲ مرکز تکثیر میگو فعال و ۲ سایت پرورش میگو در سال زراعی جاری با اعمال نظارت های بهداشتی مستمر کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان در حال فعالیت است.

وی گفت: فصل پرورش میگو در این استان از هفتم فروردین ماه آغاز و در پایان مهلت ذخیره سازی میزان ۱۴۰ میلیون قطعه پست لارو در قالب ۴۶ مزرعه پرورشی با سطح زیر کشت ۸۸۰ هکتار در سایت شهید صنعتی گواتر و همچنین ذخیره سازی هفت میلیون قطعه پست لارو در واحد نرسری مجتمع کشت و صنعت مکران جهت زیر کشت بردن چهار مزرعه ۲۲ هکتاری برای کراپ دوم به پایان رسید که پیش از این مجتمع کشت و صنعت مکران در مرحله اول ۲ میلیون و ۲۰۰ قطعه پست لارو با تولید نهایی ۲۶ تن در واحد نرسری ذخیره سازی کرده بود.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: مراکز تکثیر نخستین گلوگاه ها برای پیشگیری و کنترل بیماری ها هستند و اعمال نظارت های بهداشتی دقیق در قالب رصد و پایش و بر پایه برنامه ملی راهبردی کنترل بیماری لکه سفید میگو، باعث تولید پست لاروهایی با کیفیت شده که به تبع آن باعث پایداری و افزایش بازدهی تولید خواهد شد.

وی بیان کرد: در طول دوره تکثیر و پرورش فصل زراعی جاری میزان ۷۳۰ آزمایش و تست PCR بر روی پیش مولدین، مولدین، پست لاروها، غذا و منابع وحشی در خصوص ردیابی عوامل مسببه بیماری های اخطار کردنی میگو مانند WSSV ،IHHNV، TSV، YHV، AHPDN و غیره انجام شده است.

داودی گفت: پایش دقیق، منظم و ردیابی بیماری‌ها از سوی دامپزشکی، ارتقای سطح دانش و آگاهی پرورش دهندگان، رعایت اصول امنیت زیستی و قرنطینه ای و مدیریت بهینه پرورش از سوی آنها شرایط مناسبی برای مقابله با هرگونه بیماری و حتی کنترل آن را فراهم آورده که نیازمند همراهی و همکاری فعالان صنعت تکثیر و پرورش میگو است.