زنجان - ایرنا - سرپرست معاونت امور اجتماعی بهزیستی استان زنجان گفت: ممانعت از هر گونه رفتار خشونت آمیز، تلاش برای بازپیوند به خانواده و بازتوانی خانواده به عنوان اولویت نخست در برنامه های بازتوانی، از جمله اصول و مبانی فکری برنامه دوستدار کودک است.

 مریم کرمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حمایت از کودکان کار، خیابان و خانواده آنها به منظور محور کار کودک با تأکید بر رعایت رویکرد دوستدار کودک و در چهارچوب اهداف کمی تعیین شده در قانون برنامه ششم توسعه از اهداف اصلی طرح حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابانی است.

وی با اشاره به همکاری ۱۶ نهاد و ارگان دولتی و غیر دولتی در ساماندهی کودکان کار و خیابانی اضافه کرد: نحوه ساماندهی کودکان و نوجوانان کار و خیابانی بر اساس سن کودک به صورت زیر هفت سال، بین هفت تا ۱۵ و بین ۱۵ تا ۱۸ سال انجام می شود و برای هر گروه برنامه ای در نظر گرفته شده است.

کرمی احترام به هویت مستقل کودکان و توجه به سن و جنس آنها، رعایت حق وابستگی کودکان به خانواده، حفظ حریم خصوصی کودکان و رازداری حرفه ای، توجه به نظرات و دیدگاه های کودکان، ممانعت از هر گونه رفتار خشونت آمیز، تلاش برای بازپیوند به خانواده و بازتوانی خانواده به عنوان اولویت نخست در برنامه های بازتوانی، از جمله اصول و مبانی فکری برنامه دوست دار کودک ذکر کرد.

وی پوشش درمانی و خدمات مورد نیاز کودکان کار و خیابان و خانواده درجه اول آنها حسب اعلام سازمان بهزیستی، آموزش رایگان مهارت‌های شغلی به خانواده کودکان خیابانی و کودکان بالای ۱۵ سال، ارایه خدمات درمانی و بهداشتی فوری و رایگان به کودکان کار و خیابان، اولویت بخشی به  انجام حمایت های لازم معیشتی، اجتماعی، تحصیلی، با معرفی بهزیستی را از جمله وظایف دستگاه های همکار با این برنامه اعلام کرد.