به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، مریم فولادی مدیرعامل شرکت دانشبنیان کارافام که در حوزه مدیریت و تجاریسازی داراییهای فکری به افراد حقیقی و حقوقی زیستبوم نوآوری خدمات ارائه میدهد، در این خصوص توضیح داد: این شرکت از سال ۱۳۹۸ تاسیس و در همان سال کارگزار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در سال ۱۳۹۹ نیز کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی برای ارائه ۱۴ دسته خدمت به شرکتهای دانش بنیان شد.
وی افزود: در این مدت با پایش نیاز مجموعههای فناور و شرکتهای دانشبنیان به این مهم پی بردیم که شرکت ها غیر از مساله حفاظت از داراییهای فکری، نیازمند خدمات تخصصی در جهت بهرهبرداری از این داراییها نیز هستند، لذا خدمات ما در گستره وسیعی از مدیریت دارایی های فکری قرار گرفته است.
فولادی اظهار داشت: درباره انواع خدمات شرکت متبوعش به شرکتهای دانش بنیان و فناور اظهار کرد: در مجموعه کارافام خدمات مدیریت داراییهای فکری اعم از ثبت اختراع، علامت تجاری طرح صنعتی در داخل و خارج از ایران، نیازسنجیهای دارایی فکری، تدوین الگوهای قراردادی منطبق با دارایی فکری، تحلیل پتنت، رصد فناوری و انواع خدمات جستوجوی پتنت را ارائه میدهیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان کارافام ادامه داد: ذیل دپارتمانهای تخصصی مجموعه کارافام که شامل دپارتمان توسعه فناوریهای سلامت، دپارتمان آیتی و هوش مصنوعی و دپارتمان فنی مهندسی است، با توجه به حوزههای تخصصی شرکتهای فناور محور و نوآوری که با آنها همکاری میکنیم خدمات بهرهبرداری از دارایی فکری در هر حوزه خاص ارائه میشود. برای مثال در دپارتمان توسعه فناوری سلامت خدمات مربوط به تدوین اسناد راهبردی کسبوکارهای حوزه سلامت، اقدامات جهت اخذ مجوزهای غذا و دارو و ... را داریم. یا در دپارتمان فنی مهندسی خدمات عارضهیابی صنعتی و حل چالشهای صنعتی از طریق تحلیل اسناد پتنتی را به شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور ارائه میدهیم.
وی همچنین تاکید کرد که شرکت متبوعش تنها به شرکتهای دانشبنیان خدمات ارائه نمیدهد بلکه گستره وسیعی از فناوران حقیقی و حقوقی و حتی موسسات دولتی و دانشگاهی نیز میتوانند از خدمات کارافام استفاده کنند.
فولادی افزود: با توجه به اینکه کارافام در همکاری با وزارت بهداشت نیز به دانشگاهها خدمترسانی میکند لذا عمده دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز از این مجموعه خدمت میگیرند و در برخی زمینههای به ویژه در حوزه آموزش و مشاوره و تدوین آئین نامه هم با آنها همکاری داریم.
وی با بیان اینکه، این شرکت به تازگی موفق شده است که خدمات خود را در به صورت تحت وب ارائه کند، افزود: تا پیش از این سازوکار ارائه خدمات به صورت سنتی به این روش بوده که مشتریان ما از طریق شبکههای اجتماعی یا با معرفی افراد مختلف مراجعه میکردند و پس از اخذ مشاوره، مراحل همکاری طی میشد. با این حال از حدود ۶ ماه گذشته شروع به توسعه پلتفرمی کردیم تا بتوانیم این خدمات را به صورت تحت وب ارائه دهیم و دیگر نیاز نباشد مشتریان مدام در حال پیگیری فرآیند خدمت رسانی باشند و از طریق بتوانند ثبت درخواست خدمت کرده و قرارداد را تنظیم و پرداخت و همچنین پرونده درخواست خود را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: بر اساس مطالعاتی که در سطح دنیا روی نحوه خدمت رسانی شرکت های مشابه انجام دادیم و بررسیهایی که بر نیاز مشتریان داشتیم، اقدام به ساخت پلتفرمی به نام آیپیکاران کردیم تا این خدمات را به صورت تحت وب به فناوران ارائه دهیم.
فولادی اظهار کرد: برنامه ما این است که با توسعه خدمات مالکیت فکری روی این پلت فرم بتوانیم روز به روز در سهولت خدمت رسانی به شرکت ها کمک کنیم تا هزینه کمتری به آنها تحمیل شود و تجربه خوبی از دریافت خدمات مالکیت فکری داشته باشند.
وی گفت که اکنون در شرکت کارافام ۱۰ نفر نیروی دائم مشغول به کار هستند که در حوزههای مختلف مدیریت تکنولوژی، حقوق، بیوتکنولوژی، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی پلیمر و مهندسی پزشکی دارای تحصیلات عالیه هستند.