به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب تازیانههای سلوک به قلم حمید حسام و روایت زندگی علی آقامحمدی توسط انتشارات شهید کاظمی در سال ۱۴۰۱ در ۱۹۶ صفحه منتشر شدهاست. کتاب تازیانههای سلوک جلد اول از یک مجموعه خاطرات آقامحمدی است که به وقایع مربوط به دوران پیش از انقلاب تا سال ۱۳۵۷ میپردازد. جلد دوم از این مجموعه مربوط به دوران پیروزی انقلاب اسلامی تا پایان جنگ است که هم اکنون توسط حمید حسام در حال تدوین و نگارش است.
علی آقامحمدی با اعلام اینکه متولد سال ۱۳۳۰ است و فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۴۵ آغاز کردهاست، به خبرنگار ایرنا درباره چگونگی تالیف کتاب تازیانههای سلوک گفت: برای تالیف این کتاب، من روایت کردم و حمید حسام نوشت. البته ایشان از طرق مختلف در گفتوگو با افراد متعددی درباره گفتههای من راستیآزمایی کردهاست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه نقل قول شاهدهای گفتههایش در این کتاب منتشر شدهاست، ادامه داد: برای اطلاع درباره درستی آنچه نقل کرده بودم، حسام با بیش از ۱۰ نفر صحبت کرد. روند تالیف کتاب از سال ۹۵ آغاز شد.
به گفته رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، حسام از افرادی است که قلم قوی دارد، چند کتاب در حوزه دفاع مقدس نوشتهاست و مقام معظم رهبری برای چند کتاب ایشان تقریظ نوشتند. بنابراین با اعتماد کامل اطلاعات را در اختیار او قرار دادیم و حسام مطالب را نوشت.
آقامحمدی درباره این کتاب توضیح داد: کتاب بیشتر داستان زندگی دانشآموزانی است که در مقابل رژیم خودکامهای که همه امکانات، وسایل روز و همه رسانهها را در اختیار دارد، فعالیت میکند. در حالی که گروهی که مقابل این رژیم قرار گرفتند، دانشآموزانی در سنین نوجوانی هستند، اما با اطمینان کامل به سمت پیروزی قدم بر میدارند و دراین راه دوستان زیادی را پیدا میکنند که مجموعه آنها جمع نسبی را به وجود آورد که منجر به انقلاب شد.
آقامحمدی در مقدمه کتاب تازیانه های سلوک نوشتهاست: وقتی که انقلاب ۴۰ ساله شد اوراق زندگیام را به نیت نشان دادن تصویری واقعی از آن روزها و بیان نقش مجاهدان راه خدا مرور کردم و به قصد روشنگری آیندگان در اختیار نویسنده نام آشنا برادرم حمید حسام قرار دادم و خدا را شاکرم که ایشان با رعایت امانتداری در نقل مطالب این خاطرات را با نثری روان و دلنشین به رشته تحریر درآورد.
من با سیاست مدارها هم قافیه نمیشوم
حمید حسام نویسنده کتاب تازیانههای سلوک که عمدتا او را با آثاری در حوزه دفاع مقدس میشناسند، این کتاب را اولین و تنهاترین اثرش درباره دوران قبل از انقلاب میداند.
به گفته او، مخاطب با خواندن این کتاب به یکسری روایتهای پیرامونی از اطرافیان آقامحمدی میرسد. زیرا او در روایتهایی که از دیگران میگرفت به شخص آقامحمدی میرسید و در روایتهایی که از خود ایشان میگرفت به دیگران میرسید.
وی در خصوص نگارش اثر جدیدش؛ تازیانه های سلوک بیان کردهاست: من با سیاست مدارها هم قافیه نمیشوم، این جوابی بود که به یک شهید زنده میدادم. به علی خوشلفظ که رفیق شفیقم بود و از سر دردمندی اصرار داشت زندگینامه رجل ملی پر مسولیتی چون علی آقامحمدی را بنویسم. دست آخر با آن لفظ خوش صریح و صادقانهاش حرف آخر را زد که: اگر ننویسی فردای قیامت، شهدا یقهات را میگیرند! یکسال پس از این دلالت تامل برانگیز، علی خوش لفظ رفت پیش رفقای شهیدش و در مراسم ختم او، علی آقا محمدی به من همان پیشنهادی را داد که علی خوش لفظ خواسته بود. ۴۰ سال از عمر انقلاب میگذشت و این اولین گفتوگوی رخبهرخ من با یکی از محوریترین شخصیتهای انقلاب اسلامی بود.
حسام در سال ۱۳۴۰ در همدان متولد شد. او فارغالتحصیل کارشناسی ارشد ادبیات فارسی دانشگاه تهران است. حسام جوانی خود را در جبهههای نبرد سپری کرد و همین مساله باعث شد تا دفاع مقدس رویکرد اصلی حمید حسام در نوشتن و خلق آثارش باشد. سردار حسام معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در زمینه نویسندگی نیز کارنامه قابل توجهی دارد.