بندرعباس - ایرنا - مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان، توسعه بنادر و زمینه‌سازی برای گسترش زیربناهای بندرگاهی و پسکرانه‌ای را از برنامه‌های مهم و جدی این اداره کل اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین عباس نژاد امروز سه‌شنبه در آیین معارفه خود اظهار داشت: در راستای تاکید رهبر معظم انقلاب، بهبود شرایط معیشتی مردم و ساحل نشینان با همگرایی حداکثری با جامعه محلی هرمزگان و توسعه بنادر کوچک و کمتر توسعه یافته یکی از برنامه‌های مهم بنادرو دریانوردی در استان هرمزگان است. 

وی ادامه داد: این کار باید به شکلی دنبال شود که اثرات آن در زندگی مردم استان به صورت مشخص در استان و همچنین در سطح ملی کاملا مشهود باشد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: باوجود تمامی کاستی ها، سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع ملی دریایی و بندری کشور، در سال‌های اخیر به خصوص همه تلاش خود را به کار گرفته که نقش حاکمیتی خود را در حوزه قانونی و نظارتی به نحو احسن انجام دهد.

عباس‌نژاد افزود: استان هرمزگان به دلیل برخورداری از بیش‌ترین سواحل و بنادر، مسائل زیست محیطی، توسعه اقتصادی و بنادر آن برای سازمان بنادر و دریانوردی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

وی آمایش تجهیزات دریایی و به روزرسانی تجهیزات دریایی و بندری را در توسعه اقتصادی را ضروری دانست و خواستار همراهی و مشارکت مدیران ارگان ها و نهادهای مرتبط در همه بخش‌های دریایی استان شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از دیگر برنامه‌های خود به زمینه‌سازی برای گسترش زیربناهای بندرگاهی و پسکرانه‌ای و تکمیل زیرساخت‌ها برای ایجاد اشتغال پایدار، آموزش و تامین نیروی انسانی متخصص از جمله دریانوردان بومی و بهره‌گیری از تجربه و تخصص جوانان بومی هرمزگان، توسعه بنادر هرمز، حقانی و نخل ناخدا در راستای تاکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد دریامحور اشاره کرد. 

مدیرکل سابق بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در ابتدای این مراسم با اشاره به سهم ۴۶ درصدی بنادر این استان در حوزه تخلیه و بارگیری کالاها و همچنین سهم ۵۶ درصد تجارت نفتی گفت: بیش از ۸۰ درصد ترانزیت کالا نیز در استان هرمزگان انجام می‌شود.

علی‌رضا محمدی کرجی‌ران با اشاره به نقش منطقه‌ای سازمان بنادر در ترانزیت، توسعه فعالیت‌ها و اقتصاد دریامحور، ایجاد اشتغال و تامین معیشت مردم استان به ویژه ساحل نشینان را در گروی فعال‌سازی بنادرکوچک به عنوان تکیه‌گاه اقتصادی در این استان دانست.

وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از اشتغال در سواحل و رونق اقتصادی این مناطق از طریق بنادر کوچک محقق می‌شود، گفت: برای تقویت بنادر کوچک نیز نیازمند طرح‌های جامع هستیم.

محمدی کرجی‌ران در این رابطه به طرح جامع بنادر بازرگانی در راستای توسعه آتی بنادر و پیش‌بینی رشد اقتصادی اشاره کرد و افزود: مطالعات طرح جامع بنادر شهید رجایی، بندرلنگه، شهید باهنر، کندالو و هنگام، جاسک، سیریک، شیو و هرمز نمونه‌هایی از این طرح جامع هستند.

وی، انجام انبارگردانی ۵۶ محوطه عملیاتی کانتینری، افزایش مشارکت بخش خصوصی در سرمایه گذاری، امضای ۶ تفاهم نامه سرمایه گذاری، اتمام نوسازی پنج باب انبار، تکمیل ساختمان مرجع دریایی بندرشهید رجایی و احداث برج کنترل ترافیک دریایی این بندر را بخشی از طرح‌های انجام شده طی ۲ سال اخیر برشمرد.