قصرشیرین- ایرنا- رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی گفت: براساس آخرین توافقات صورت گرفته با وزارت کشور عراق و اعلام طرف عراقی، مرز رسمی خسروی در ۱۶ محرم سال جاری (۲۳ مردادماه) به طور رسمی بازگشایی می‌شود و ما به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت این مرز رسمی برای تردد زائران اربعین حسینی هستیم.

سید «مجید میراحمدی» سه‌شنبه شب در حاشیه سفر وزیر کشور و بازدید از زیرساخت های مرز خسروی و ستاد مرکزی اربعین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وزارت کشور عراق روی بازگشایی مرز خسروی تاملی دارند و تلاش ما این است که مجاب شوند تا مانند سال ۹۸ عملیاتی شود و این اتفاق بیفتد که ظرف ۲، سه روز آینده مرز خسروی برای تردد زائران  بازگشایی شود.

وی اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت مرز خسروی به دنبال این هستیم که فشار از روی مرز مهران کمتر شود.

معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور در ادامه گفت: ما برای امسال روی چند موضوع تمرکز جدی کردیم؛ مساله سایه‌بان و مه‌پاش‌ها، تامین کولرهای گازی و تامین آب شرب، ایجاد  کارخانه های یخ و تمام الزامات مدیریت گرمی هوا را  از اولویت های  خود قرار دادیم.

وی ادامه داد: امروز با حضور وزیر کشور تمام این تعهدات و برنامه ها کنترل شد که چقدر پیشرفت شده و چقدر عقب ماندگی دارد که سردار وحیدی مقرر کردند که به سرعت این عقب ماندگی ها جبران شود و ظرف ۲ هفته آینده باز هم  رفع عقب ماندگی ها در مرز را کنترل می کنند.

رییس ستاد مرکزی اربعین  گفت: در بخش حمل و نقل مشکلات جدی در سال های گذشته بود، امسال هم با افزایش زائران، مشکلات بیشتر خواهد شد که توسعه پارکینگ ها در دستور کار قرار گرفت تا مردم از خودروهای شخصی  بیشتر استفاده کنند.

میراحمدی اضافه کرد: مرز خسروی از مرزهای خوب ما است و به جز یک قطعه ۳۶ کیلومتری تمام مسیر چهار بانده است که تلاش می شود این ۳۶ کیلومتر باقی مانده نیز به زودی انجام شود که برای اربعین استفاده گردد تا به طور کامل جاده خسروی چهار بانده شود.

وی افزود: مشکلاتی در آن سوی مرز در منذریه در زمینه آب، برق، سرویس های بهداشتی و خدماتی وجود دارد که  آمادگی کامل خود را برای کمک به عراقی ها اعلام کردیم چون مساله سهولت تردد زائران ما هم در این طرف مرز (خسروی) هم در آن سوی مرز(منذریه) مهم است و اقداماتی هم شروع شده از جمله فعال سازی ۲۲۰ چشمه بهداشتی، تامین آب شرب و این کارها در حال انجام است.

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.