سید حسین حسینی روز چهارشنبه در بازدید از ایرنا، اعلام کرد: در اجرای اقدامات توسعهای شهرکها و نواحی صنعتی استان بوشهر، هفته دولت امسال ۶ پروژه در شهرک صنعتی شماره ۲ بوشهر با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: این پروژه ها شامل توسعه شبکههای برق، آب و معابر و این مجتمع کارگاهی است که در واگذاری آنها، واحدهای دانش بنیان در اولویت قرار دارند.
حسینی ادامه داد: الحاق ۷۵ هکتار زمین به عنوان توسعه، به شهرک صنعتی برازجان نیز در هفته دولت اجرایی میشود که با این اقدام مساحت این شهرک پر تقاضا با افزایش بیش از ۲ برابری به ۱۴۰ هکتار میرسد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان بوشهر ادامه داد: همزمان با تملک زمین توسعه شهرک صنعتی برازجان، مشاور شهرسازی آن انتخاب شد که در حال طراحی نقشههای شهرسازی است.
وی اظهارداشت: فاز عملیاتی توسعه شهرک مذکور حدود ۲۰ هکتار در نظر گرفته شده که زیرسازی خیابانها و معابر آن تا پایان سال عملیاتی و واگذاری زمین به سرمایه گذاران آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی بوشهر اضافه کرد: برنامه ریزی شده تا این ظرفیت افزوده شده به شهرک صنعتی برازجان در سه بخش خرما و صنایع وابسته به آن، فعالیتهای دانش بنیان و دیگر فعالیتهای صنعتی واگذار شود.
حسینی عنوان کرد: جم تنها شهرستان استان بوشهر بود که امکان فعالیت صنعتی در آن فراهم نبود و برای ایجاد شهرک یا ناحیه صنعتی با مشکل تامین زمین مواجه بود که امسال ۱۲ هکتار زمین شناسایی و تملک شد که فرآیند زیرسازی آن به طور رسمی در هفته دولت انجام میشود.
وی ادامه داد: در شهرستان عسلویه نیز با همکاری منابع طبیعی ۵۰ هکتار زمین برای ایجاد ناحیه صنعتی در اختیار گرفته شده که به دنبال تامین راه دسترسی و فرآیند تامین زیرساختهای لازم برای آن هستیم.
حمایتهای شهرکهای صنعتی استان بوشهر از دانش بنیان شدن واحدها
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان بوشهر با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه فعالیتهای صنعتی داننشبنیان در این استان، بیان کرد: با همکاری پارک علم و فناوری استان بوشهر ۱۵ واحد صنعتی مستعد برای دانش بنیان شدن در شهرکهای صنعتی شناسایی شده است تا با کمک واحدهای دانش بنیان به این سمت حرکت کنند.
وی افزود: علاوه بر این مجموعه شهرکهای صنعتی به صنعتی شدن واحد های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان بوشهر که دارای ایدههای تولیدی هستند، کمک میکند.
مدیر عامل شهرکهای صنعتی استان بوشهر اعلام کرد: این شرکت کمک هزینه شرکت واحدهای صنعتی دانش بنیان در نمایشگاه های ملی و بین المللی را پرداخت میکند و امسال نیز ۲ واحد دانش بنیان و فناور از استان بوشهر در نمایشگاه توانمندیهای واحدهای دانش بیان کشور حضور داشت.
حسینی اضافه کرد: در راستای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه حمایت از پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دستور کار قرار دارد و پس از اعلام محورها و معرفی پایان نامهها از سوی دانشگاه، در شهرکهای صنعتی نیز بررسی میشود و در صورت تایید حمایت مالی میشوند.
وی اعلام کرد: تا کنون ۱۲ پایان نامه تحصیلات تکمیلی مورد حمایت مالی شهرکهای صنعتی استان بوشهر قرار گرفته است.
مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان بوشهر درباره نخستین شهرک زیست فناوری جنوب کشور توضیح داد: در این شهرک ۹۶ هکتار زمین وجود داشت که اکنون ۱۵۸ هکتار نیز شناسایی شده و با دستور ویژه استاندار بوشهر و حمایت اداره کل منابع طبیعی فرآیند الحاق آن انجام میشود.
وی اعلام کرد: امید است در سفر آینده رئیس جمهور به استان بوشهر مجوز ایجاد این شهرک زیست فناوری مصوب شود.
حسینی گفت: بر اساس تفاهم نامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در همه شهرکها پردیس فناوری ایجاد میشود و این مهم در برنامههای مجموعه شهرکهای صنعتی استان بوشهر قرار دارد.
وی با اشاره به اهمیت فعال کردن خوشههای صنعتی اولویت دار در شناسایی حلقههای مفقوده و تکمیل زنجیره تولید آن، اعلام کرد: تا کنون ۱۳ خوشه صنعتی در این استان شناسایی شده که خوشههای خرما و واحدهای بسته بندی آبزیان به انجام رسیده و آبزی پروری و محصولات گلخانهای نیز اجرایی شده است.
حسینی عنوان کرد: در این فرآیند ضعف و قوتهای خوشه ها شناسایی و برای توسعه آنها برنامههای سالانه ارائه میشود.
وی یادآور شد: ایجاد واحدهای سردخانه برای نگهداری خرما به عنوان حلقهای مهم در این زمینه در همین فرآیند شناسایی و با پرداخت تسهیلاتی این کمبود تا اندازهای رفع شد.
مدیر عامل شهرکهای صنعتی استان بوشهر ادامه داد: اجرای برنامه های حمایتی مانند زمینه سازی حضور واحدها در نمایشگاه های ملی و بین المللی، برگزاری تورهای صنعتی بازدید از واحدهای صنعتی برتر در کشور، آموزش مدیران و پرسنل واحد های صنعتی، شناسایی و کمک به دانش بنیان شدن واحدهای مستعد، شناسایی و رفع نیازهای فناورانه، عارضه یابی واحدهای و ارائه خدمات کلینیکی همواره مورد تاکید این شرکت بوده است و امسال برای این حمایتها ۲۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
حسینی عنوان کرد: شهرکهای صنعتی ۵۰ درصد هزینه شرکت در نمایشگاههای ملی و خارجی و تورهای صنعتی را پرداخت میکند که تا کنون ۱۱۷ واحد صنعتی از استان بوشهر در نمایشگاه های مختلف شرکت کرده اند و ۵۴ تور صنعتی برگزار شده است.
وی اعلام کرد: در زمان حاضر ۴۲۱ واحد در ۱۷ شهرک صنعتی استان بوشهر به بهره برداری رسیده است که از این تعداد، ۲۹۰ واحد دارای پروانه بهرهبرداری و در ۷۵ درصد موارد فعال هستند.
حسینی با اشاره به اهمیت صنایع کوچک و متوسط در اشتغالزایی و جلوگیری از خام فروشی، افزود: اشتغالزایی این واحدها ۶ هزار ۵۰۰ نفر است.
برنامه ریزی برای احیای ۱۷ واحد راکد در سال جاری
وی یادآور شد: سال گذشته ۱۹ واحد راکد با اشتغالزایی ۳۵۰ نفر در شهرکهای صنعتی استان بوشهر فعال سازی شدند.
حسینی با بیان اینکه امسال تاکنون چهار واحد به چرخه تولید بازگشتهاند، اعلام کرد: برای سال جاری نیز احیای ۱۷ واحد راکد برنامه ریزی شده است که مشکلاتی مانند تامین مالی، نوسازی، تامین مواد اولیه و خوراک دارند و تلاش میشود با کمک کارگروه تسهیل شهرک ها و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان این مهم تحقق یابد.
مدیر عامل شهرک های صنعتی استان بوشهر با بیان اینکه باید در برنامه ریزیها افق دید را طولانی تر کنیم، اعلام کرد: ایجاد ۱۰ ناحیه صنعتی در استان بوشهر در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: برای ایجاد واحدهای کوچک مقیاس تولید برق تا ۲ هزارمتر زمین به طور رایگان اختصاص مییابد و برای واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی شهرهای غیر برخوردار تنها ۱۰ درصد از هزینه به عنوان پیش قسط دریافت میشود و در شهرهای برخوردار نیز این میزان ۲۰ درصد است.
حسینی تاکید کرد: زمینهای واگذار شده تا پیش از مرحله ساخت سوله به هیچ عنوان قابل واگذاری به غیر نیست و زمینهایی که تا سال ۹۸ به متقاضیان تحویل شده اما به مرحله ساخت سوله نرسیده اند، تعیین تکلیف شده است.