ستار رحمنی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب طارم ابتدا خرید تضمینی کلزا از این شهرستان آغاز شد.
به گفته وی، ارزش ریالی ۳۰۴ تن دانه روغنی کلزای خریداری شده، چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان است.
مدیر فنی و سرپرست کمیته خرید گندم و دانه های روغنی اداره غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: تاکنون از این میزان سه میلیارد و ۳۳۵ میلیون تومان به حساب کلزاکارانی که محصول خود را به مراکز خرید تحویل داده اند، واریز شده است.
رحمنی یادآوری کرد: هم اکنون هر کیلوگرم دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان ۲۳ هزار تومان به صورت تضمینی و با نرخ مصوب دولتی خریداری می شود.
وی اظهارداشت: پیش از این نرخ خرید دانه روغنی کلزا در این استان از کشاورزان ۱۵ هزار تومان تعیین شده بود که این مبلغ افزایش یافت.
رحمنی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هشت مرکز خرید تضمینی کلزا و گلرنگ در استان زنجان فعال است.
مدیر فنی و سرپرست کمیته خرید گندم و دانه های روغنی اداره غله و خدمات بازرگانی استان زنجان گفت: امسال هشت مرکز خرید تضمینی دانه های روغنی کلزا و گلرنگ در شهرستانهای ابهر، خرمدره، طارم هرکدام یک مرکز و در خدابنده و زنجان نیز هر کدام ۲ محل برای خرید این محصول از کشاورزان آماده شده است.
به گفته رحمنی، خرید دانه های روغنی از کشاورزان این استان به منظور خودکفایی و حمایت از کشاورزان زحمتکش آغاز شده است و محصولات خرید شده بلافاصله به کارخانه های روغن کشی ارسال می شود.
وی اضافه کرد: پیش بینی میشود خرید دانه روغنی کلزا در استان زنجان حدود ۶۴۰ تن باشد و بیشترین خرید نیز در شهرستان های خرمدره و خدابنده انجام شود.
افزایش ۸۰ درصدی کشت کلزا در زنجان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: سال زراعی جاری حدود ۴۵۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی این استان زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته است که پیش بینی می شود از این میزان ۷۰۰ تن محصول برداشت شود.
حسین عامری اظهار داشت: سال گذشته ۴۴۰ تن از این محصول توسط کشاورزان برداشت شد.
وی ادامه داد: امسال کشت کلزا نسبت به سال گذشته حدود ۸۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، سالانه دانه های روغنی تولید شده توسط غله و خدمات بازرگانی استان زنجان به صورت تضمینی و با نرخ دولتی خریداری و به کارخانه های روغنی کشی ارسال می شود.
دانههای روغنی، به منظور استخراج روغن از آنها پرورش مییابد و از طرفی دیگر بهعنوان منبع با ارزش پروتئین نیز مطرح است و بقایای محصول بعد از روغنکشی به همین منظور به کار میرود.