دکتر براتعلی زیدآبادی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به گزارشهای فنی و بهداشتی دریافتی مبنی بر تلفات نامتعارف طیور به علت ابتلا به بیماری نیوکاسل و مشاهده علائم تیپیک این بیماری، ۲ واحد مذکور قرنطینه و از آنها نمونهبرداری شد.
وی ادامه داد: پس از مشاهده نتایج مثبت آزمایشگاهی، گلههای واحدهای مذکور با رعایت شرایط بهداشتی – قرنطینهای معدوم سازی شد.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار تصریح کرد: این مرغداریها با مدیریت یکسان و در ۲ روستای متفاوت قرار داشتند که مرغ مادر و کارخانه جوجه کشی آن یکسان بود.
وی ادامه داد: جوجه ها در هر ۲ مرغداری و به صورت همزمان به بیماری نیوکاسل مبتلا شده بودند که بر اثر آن ۳۰ درصد تلفات ثبت شده بود.
زیدآبادی اظهار کرد: با توجه به اینکه در گله رشدی مشاهده نشد، برای جلوگیری از انتقال بیماری به واحدهای مجاور، معدوم سازی طیور واحدهای مزبور در ۱۷ روزگی انجام شد.
وی افزود: انتقال بیماری نیوکاسل عصبی در بین پرندگان هم به صورت گوارشی از طریق بلع یا آشامیدن عوامل بیماریزا و هم به صورت تنفسی از طریق استنشاق صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بی حالی، نفس نفس زدن، لرزش سر و عضلات، فلج پا یا بال و اسهال سبزرنگ از نشانههای عمومی بیماری نیوکاسل است که باعث تلفات زیاد و حتی ۱۰۰ درصدی در واحدهای پرورش مرغ و جوجه میشود.
رییس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: بهترین و مطمئنترین راه پیشگیری از بیماری نیوکاسل، قرنطینه و رعایت امنیت زیستی مناسب است و مرغداران باید با رعایت مسایل بهداشتی –قرنطینه ای در مرغداری، گله خود را در زمان مقرر علیه این بیماری واکسینه کنند و در صورت تلفات ناگهانی و غیر متعارف، مراتب را به اطلاع مسوول فنی بهداشتی خود و شبکه دامپزشکی برسانند.
۳۶۰ واحد مرغداری گوشتی و مرغ تخمگذار، ۱۱ کارخانه خوراک دام و طیور و مراکز پرورش دام سبک و سنگین در شهرستان سبزوار فعالیت دارند.