به گزارش خبرنگار ایرنا ذبیحالله خداییان روز چهارشنبه در جریان بازدید از لاستیک بارز کردستان اظهار داشت: در دوره تحریم های ظالمانه که دشمن درصدد است مردم را از نظر معیشت تحت فشار قرار دهد کار تولیدکنندگان، بنگاههای اقتصادی و سرمایه گذاران بسیار ارزشمند است.
وی اضافه کرد: شهرک های صنعتی فرصت خوبی است که سرمایهگذاری ها به این شهرک ها هدایت شود اما در بسیاری از آنها مشکلاتی وجود دارد که بیشتر اوقات مشترک است یکی از این مشکلات بحث اسناد مالکیت زمین هایی است که واحد تولیدی قرار است در آن ایجاد شود.
خداییان افزود: مسوولان باید مواردی که در آن افراد زمین از شهرکهای صنعتی میگیرند اما طرح را اجرا نمی کنند یا زمین را به فروش میرسانند مورد پیگیری قرار دهند.
رییس سازمان بازرسی کشور اضافه کرد: مجوزها در سریع ترین زمان ممکن در اختیار سرمایهگذاران قرار گرفته شود و کسانی هم که به دنبال دلال بازی هستند شناسایی شده و زمین ها از آنها بازپس گرفته شود.
وی تاکید کرد: همه به شرکت های دانش بنیان کمک کنیم که کار خود را شروع کنند تا نیازها در داخل کشور تامین شود، چراکه این بهترین راه برای مقابله با محدودیتها و کمک به اقتصاد است.
خداییان با اشاره به فعالیت خوب لاستیک بارز کردستان گفت: لاستیک کالای تولیدی مهمی است و با جان مردم مرتبط است و نیاز به ایمنی بالایی دارد. ارتقای کیفیت لاستیک های تولیدی این کارخانه مهم است و علاوه بر اینکه امنیت افزایش یابد باید با لاستیک های تولیدی کشورهای پیشرفته هم رقابت کند.
خداییان اظهار داشت: توسعه فازهای تولیدی کارخانهها و توسعه فعالیت آنها مبحث مهم دیگری است که در نتیجه آن نیاز به واردات کاهش می یابد.
سرپرست لاستیک بارز کردستان هم با اشاره به اینکه این واحد تولیدی نتیجه یکی از مصوبات سفر رهبری در سال ۸۸ به استان بود گفت: از سال ۱۳۹۶ کارخانه به صورت رسمی شروع بکار کرد و بعد از سه سال به بیشتر از تولید اسمی دست یافتیم.
کاوه مفاخری افزود: این کارخانه سالانه ۳۶ هزار تن تولید دارد و با اشتغال ۹۵۵ نفر سهم بزرگی در اشتغال استان داشته است و دو برابر این مقدار هم اشتغالزایی غیر مستقیم ایجاد کرده است.
مفاخری تاکید کرد: در اوج تحریمها این واحد شروع به کار کرد و اکنون با تولید ۳۰ درصد تایر کشور سهم مهمی در رفع نیاز تایر کشور دارد.
وی اضافه کرد: میتوانیم تایرهایی تولید کنیم که امکان صادرات به اتحادیه اروپا با سختترین استانداردها را داشته باشد اما به دلیل محدودیتهای تحریمی این امکان فراهم نیست.
مفاخری عدم تعیین تکلیف تعهد ارزی را یکی از مشکلات این واحد تولیدی بیان کرد و ادامه داد: ارز را سه هزار و ۴۰۰ تومان تحویل گرفتیم اما پنج برابر شده بود و امکان بازپرداخت نبود و اکنون بدهکاریم و احتمال مسدود شدن حسابهای ما وجود دارد.
سرپرست لاستیک بارز کردستان افزود: نمیتوانیم فاز توسعه را اجرایی کنیم و این امر تنها با تقسیط بدهی ارزی و خرید ماشین آلات امکان پذیر است.
وی اظهار داشت: محمولههای تایری که به صورت رسمی توزیع میشود اما بعضا در سامانه جامع انبارها دیرتر ثبت میشود با مشکل مواجه شده و پروندههایی در این زمینه با عنوان قاچاق داریم.