مجتبی آبروشن روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تشریح کرد: طرح انتخاب ۱۵ شهرویورماه با عنوان "روز آستارا" برای نخستینبار با همت پژوهشگران و نویسندگان بومی این شهرستان بهویژه آرمین حیدریان نوشته شد.
وی افزود: هماکنون اسنادی موجود است که در آن بهخاطر جدیت و موفقیت شهرستان در طرح پیکار با بیسوادی از طرف کمیته ملی پیکار با بیسوادی گیلان، از مدیریت پیکار با بیسوادی شهرستان آستارا در تاریخ ۱۳۴۸/۶/۱۵ به مناسبت سالروز بینالمللی پیکار با بیسوادی (۱۳۴۸/۶/۱۷) تقدیر شده و یک قطعه نشان جهانی کمیته پیکار با بیسوادی اهدا شده و البته در صفحه کتاب تاریخ آموزش و پرورش شهرستان آستارا نیز آمده است که در سال تحصیلی ۵۴-۱۳۵۳ خورشیدی بیسوادی به طور کلی در این شهرستان ریشهکن گردیده است؛ از این رو ۱۵ شهریورماه روز فرهنگی آستارا نامگذاری شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آستارا مدت اجرای این تفاهمنامه را ۱۰ سال برشمرد و بیان کرد: بر این اساس پس از رایزنی با دستگاههای ذیربط، جهت اجرایی کردن موضوع تفاهمنامه مربوطه روز گذشته بین ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان با شهرداری آستارا در محل فرمانداری این شهرستان به امضا رسید که جزو مطالبات دیرین مردم منطقه بود.
وی اضافه کرد: برای برگزاری هرچه بهتر و باشکوهتر این مناسبت شرح وظایف هر یک از دستگاهها از جمله شهرداری مشخص شده است و بر اساس آن نمایش ظرفیتهای منطقه از جمله در زمینه غذا، صنایع دستی، بازیهای بومی- محلی، کتاب و کتابخوانی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
شهرستان آستارا با برخورداری از آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی متعدد، به عنوان یکی از نقاط گردشگرپذیر گیلان، در منتهی الیه غرب این استان و همجوار کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.