به گزارش ایرنا، با آغاز بیست و دومین دوره لیگ برتر از جمعه، تنور فوتبال در کشورمان دوباره داغ میشود تا هیجان به سکوها برگردد. در حالی ۱۶ تیم لیگ برتر رقابتشان را آغاز میکنند که تنها یک چهارم از ۳۱ استان در سطح اول فوتبال باشگاهی تیم دارند و بیشتر استانهای کشور تنها تماشاگر لیگ برتر هستند. در گزارشی به بررسی آماری پراکندگی تیم های لیگ برتر در سطح کشور پرداختهایم.
لیگ ۲۵ درصدی
لیگ برتر فوتبال در حالی با شرکت ۱۶ تیم برگزار میشود که از ۳۱ استان کشور تنها ۸ استان یعنی ۲۵ درصد استانهای کشور در این رقابتها تیم دارند و استانهای تهران، مرکزی، آذربایجان شرقی، اصفهان، خوزستان، کرمان، گیلان و مازندران در لیگ برتر تیمداری میکنند.
استان تهران با ۴ تیم استقلال، پرسپولیس، پیکان و هوادار بیشترین تیم را در لیگ برتر دارد، پس از تهران، استانهای خوزستان و کرمان با ۳ تیم در رده بعدی قرار دارند. فولاد، صنعت نفت و نفت مسجد سلیمان سه تیم خوزستانی لیگ هستند و مس رفسنجان، مس کرمان و گلگهر سیرجان هم نمایندگان کرمان را در لیگ تشکیل میدهند.
اصفهان هم با دو تیم ذوب آهن و سپاهان در رده سوم استانهایی است که بیشترین تیم را در لیگ برتر دارد. استان مرکزی با تیم آلومینیوم اراک، آذربایجان شرقی با تیم تراکتور، گیلان با تیم ملوان بندرانزلی و مازندران با تیم نساجی قائمشهر، ۴ استان دیگری هستند که هر کدام یک نماینده در لیگ بیست و دوم دارند.
دست خالی ۲۳ استان در لیگ ۲۲
نکته قابل تامل که باید مورد توجه قرار بگیرد، آمار ۷۵ درصدی استانهای کشور است که تیمی در لیگ برتر ندارند. در حالی تنها ۸ تیم از ۳۱ استان در لیگ برتر تیم دارند که ۲۳ استان سهمی در رقابتهای جذاب سطح اول فوتبال کشور ندارند.
خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گلستان، اردبیل، آذربایجان غربی، زنجان، قم، همدان، کردستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویر احمد، سمنان، یزد، البرز و قزوین، ۲۳ استانی هستند که نمایندهای از آنها در لیگ برتر حضور ندارد.
جای خالیهایی که بیشتر به چشم آمد
استانهای فارس و خراسان رضوی در حالی در لیگ بیست و دوم نمایندهای ندارند، که در لیگ گذشته هر کدام یک نماینده داشتند اما با سقوط فجرشهید سپاسی و پدیده، این دو استان هم در فصل جدید تنها تماشاگر لیگ برتر خواهند بود. غیبت نمایندگان فارس و خراسان رضوی در شرایطی است که در دورههای گذشته لیگ، این دو استان با تیمهایی مانند فجر، برق (فارس) و ابومسلم، پیام، سیاه جامگان و پدیده(خراسان رضوی) در بالاترین سطح باشگاهی نماینده داشتهاند اما بی توجهی مسئولان فارس و خراسان رضوی و عدم حمایت اسپانسرها سبب شد تا این تیمها فراز و نشیب زیادی را تجربه کنند.
استانهای قم(صبا)، همدان(پاس)، لرستان(گهر دورود)، کرمانشاه(شیرین فراز) هرمزگان(آلومینیوم) بوشهر(شاهین و پارس جنوبی)، یزد(شهید قندی)، البرز(سایپا) و قزوین(پیکان) هم استانهایی است که با وجود غیبت در لیگ بیست و دوم با تیمهای در دورههای گذشته حضور داشتهاند.
۱۲ استان یک بار هم روی لیگ برتر را ندیدهاند
نکته قابل تامل اینکه ۱۲ استان از ۳۱ استان کشور که ۳۹ درصد مجموع استانها هستند حتی در یک دوره هم در بیست و یک دوره گذشته از لیگ نمایندهای نداشتهاند.
خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، گلستان، اردبیل، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و سمنان، استانهایی هستند که تاکنون تیمی از آنها در لیگ برتر شرکت نکرده است.
جام قهرمانی در قرق تنها ۳ استان
در ۲۱ دوره گذشته تنها تیمهای ۳ استان توانستهاند جام قهرمانی را به خانه ببرند و دست ۲۹ استان تا امروز از رسیدن به جام خالی مانده است. تهران، اصفهان و خوزستان استانهایی هستند که تا امروز جامهای لیگ را بین خودشان تقسیم کردهاند.
استان تهران با ۱۳ قهرمانی که ۶۲ درصد جامها را تشکیل میدهد، بیشترین قهرمانی را در لیگ برتر داشته است. پرسپولیس با ۷، استقلال با ۴، پاس و سایپا هم با یک قهرمانی، تیمهای تهرانی هستند که در لیگ برتر جام گرفتهاند.
پس از تهران، استان اصفهان با ۵ قهرمانی که همه آن توسط سپاهان کسب شده است، در رده دوم بیشترین قهرمانی با کسب ۲۴ درصد جام های ۲۱ دوره گذشته قرار دارد.
استان خوزستان هم با ۳ قهرمانی که ۱۴ درصد قهرمانیها را شامل میشود، در رده سوم قرار دارد. فولاد دو بار و استقلال خوزستان یک بار، جام قهرمانی لیگ برتر را به تالار افتخارات باشگاههایشان اضافه کردهاند.