به گزارش ایرنا، حسین دشتبان روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی (ایرنا) و به مناسبت روز خبرنگار افزود: اگرچه خبرگزاری ایرنا مانند سایر رسانه ها مطالبه گر است اما کمک حال دولت نیز بوده و به عنوان خبرگزاری رسمی دولت باید اخبار حقیقی دولت را انتشار دهد.
وی بیان کرد: کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نهادی دو سویه است که یک سوی آن به استانداری و شخص استاندار بر می گردد، از سوی دیگر ماهیت حقوقی خود را دارد و همان طور که از نامش پیداست وظیفه برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت در حوزه قاچاق کالا و ارز را بر عهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه پیشگیری اولویت این کمیسیون در مبارزه با قاچاق کالا است، افزود: پیشگیری همیشه ارزانتر و مقرون به صرفه تر است، اگر بتوانیم در این حوزه کار کنیم و آن را قوی تر کنیم دیگر لازم به هزینه های بالا در امر مبارزه با قاچاق نیستیم.
دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: در صورتی که پیشگیری در لایه های جامعه نهادینه شود، به نفع مردم است و از این جهت با ائمه جمعه و مبلغان وارد مذاکره شده ایم تا ما را در پیشگیری از قاچاق کالا کمک دهند.
دشتبان افزود: در مرحله دوم از پیشگیری قاچاق کالا حمایت از واحدهای صنعتی مدنظر است تا از قاچاق کالا آسیب نبینند و تولید داخلی حفظ شود که بعد اصلی ماجرا حمایت مردم از تولید داخل و نخریدن کالای قاچاق است که نیاز به فرهنگ سازی از طریق رسانه ها دارد.
وی با اشاره به قاچاق مشکوفه در سال جاری اظهار داشت: ارزش کل کالاهای مکشوفه به ظن قاچاق در چهار ماه ابتدایی امسال برابر با سه هزار میلیارد ریال بوده که ۲۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته و آن هم به دلیل تصمیم درست اجرای محدودیت کالاهای اساسی بوده است.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: در بین کالاهای مکشوفه قاچاق از نظر ارزش ریالی به ترتیب فرآوردههای نفتی، مواد غذایی، لوازم خانگی و دارویی بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده است.
حسینعلی راشکی، رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز خراسان رضوی (ایرنا) در این دیدار به سابقه این رسانه اشاره کرد و آمادگی همه جانبه مجموعه ایرنا را برای انعکاس اخبار قاچاق کالا و ارز و ابعاد مختلف آن اعلام کرد.