تهران – ایرنا – سفارتخانه چین در لندن روز چهارشنبه در پی احضار ژنگ زگوانگ سفیر این کشور به وزارت امور خارجه انگلیس، لفاظی های غیرمسئولانه این کشور در باره تایوان و مداخله در امور داخلی چین را به شدت محکوم کرد.

به گزارش  ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس امروز در اعتراض به اقدامات چین در پی دیدار نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان و آنچه رفتار تجاوزکارانه فزاینده خواند، سفیر چین را احضار کرد.

 سفارتخانه چین در پیامی توئیتری نوشت: ژنگ شعارهای غیرمسئولانه بریتانیا را در باره واکنش مشروع و ضروری چین به دیدار رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان، در نشست با مقام بلندپایه وزارت امور خارجه بریتانیا، به شدت و با قوت محکوم کرده است.

این پیام افزوده است که تایوان بخش جدایی ناپذیری از خاک چین است و هیچ کشوری شامل انگلیس حق مداخله در امور داخلی چین را ندارد.

به نوشته تارنمای دیلی میل؛ ارتش چین در واکنش به دیدار ۱۱ امرداد نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از تایوان برخلاف نظر چین، رزمایش های گسترده و بی سابقه ای در اطراف این جزیره برگزار کرد.
 
لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس در بیانیه ای این رزمایش ها و تهدیدهای چین را تهدیدی نسبت به ثبات منطقه ای دانست و افزود: بریتانیا و هم پیمانانش اوج گیری تنش ها در منطقه نسبت به تایوان را به شدت محکوم می کنند که در بیانیه اخیر نشست گروه هفت نیز انعکاس یافته است.

وی از چین درخواست کرد که هرگونه اختلاف را از راه های مسالمت آمیز، بدون تهدید، کاربرد زور یا اعمال فشار حل و فصل کند.

یک روز پس از آنکه پلوسی ۸۲ ساله در میان هشدارهای شدید چین وارد تایوان شد، این منطقه با تنش هایی روبرو شد که به گفته چین تمام پیامدهای آن به آمریکا باز می‌گردد. اقدام وی، خشم مقام های چین را به همراه داشت.

پکن در اعتراض به این اقدام اعلام کرد که به همکاری با آمریکا در مورد موضوعات مهمی چون تغییرات آب و هوایی پایان می دهد.

چین همچنین بزرگ‌ترین رزمایش نظامی خود را در تنگه تایوان برگزار و به نزدیک این جزیره چند موشک شلیک کرد که به گفته تلویزیون چین، بزرگترین رزمایش تاریخ این کشور در اطراف تایوان به شمار می‌آید که از گلوله‌های واقعی در آن استفاده شد.

 روزنامه نیویورک تایمز نیز در شماره روز چهارشنبه  (۱۲ مرداد) خود با نامناسب خواندن این سفر تاکید کرد که چنین اقداماتی آن‌هم در شرایطی که واشنگتن با مسکو وارد یک جنگ غیرمستقیم شده است، تنها باعث نزدیک‌تر شدن چین به روسیه می‌شود و همچنین بهانه بیشتری دست پکن می‌دهد تا اقدام نظامی علیه تایوان انجام دهد.

تایوان جزیره‌ای در شرق خاک کشور اصلی چین است که پکن در چارچوب سیاست «چین واحد»، آن را بخشی از سرزمین خود می‌داند. اما دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی، فروش تسلیحات به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.