به گزارش ایرنا، محمدعلی مجاهدی پدر شعر آیینی ایران در بخشی از مراسم شب اول هیات هنر و رسانه قم، در سخنانی با اشاره به اهمیت دو حادثه عاشورا و غدیر خم، بیان کرد: اگر غدیر و عاشورا نبود شیعه حرفی در تاریخ نداشت؛ کیان شیعه از عاشورا و غدیر نشات گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در خصوص حادثه غدیر در طول تاریخ کوتاهیهای زیادی شده است، افزود: امروز گستاخی برخی مغرضین نسبت به غدیر به حدی شده که یا آن را انکار و یا بنحو دیگری تفسیر میکند.
پدر شعر آیینی ایران ادامه داد: برخلاف غدیر، حادثه عاشورا به خاطر توجه زیادی که در طول تاریخ به آن شده امروز عالمگیر شده و هیچکس قدرت انکار آن را ندارد.
در ادامه شب اول هیات هنر و رسانه قم، استاد مسعود نجابتی خالق طرح کتیبه امسال هیات هنر و رسانه قم در توضیحاتی نسبت به این کتیبه، بیان کرد: طرح کتیبه هیات هنر و رسانه قم به حدیثی در کتاب الزام الناصب اشاره دارد که در آن امام زمان(عج) که ظهور فرمود، میفرماید: «أَلا یَا أَهلَ الْعَالَم» پنج ندا میکند به اهل عالَم،این [ندای او] به همه میرسد؛ به هر کسی به لغت [و زبان] خودش در عالَم ! نه فقط در این پنج قاره یا مثلاً چهار اقلیم. نه، اینها محدود هستند.
وی افزود: «ای مردم جهان! من امام دوازدهم قائم هستم»،«ای مردم جهان! من شمشیر بران انتقام گیرنده هستم»، «ای مردم جهان! جدم حسین را با لب عطشان کشتند»،«ای مردم جهان! جدم حسین را بعد از کشته شدن برهنه بر زمین انداختند» و «ای مردم جهان! پیکر جدم حسین را از روی دشمنی پامال سم اسبان و ستوران قراردادند» پنج فراز این کتیبه هستند.
نجابتی گفت: إلْزامُ النّاصب فی إثْبات الْحُجّة الغائب(عج) کتابی کلامی و به زبان عربی اثر علی بن زینالعابدین یزدی حائری (متوفای ۱۳۳۳ق) در شرح احوال امام مهدی(عج) و اثبات وجود آن حضرت با دلایل عقلی و احادیث متواتر است. مؤلف در این کتاب، علاوه بر فضایل ائمه دوازدهگانه، به شرح غیبت صغری و کبری، نایبان خاص و عام آن حضرت، علائم ظهور او و رویدادهای پس از ظهور پرداخته است.
گفتنی است عباس ذاکریان فرماندار قم از میهمان شب اول هیات هنر و رسانه قم بود، هیات هنر و رسانه قم از چهارشنبه ۱۹ تا ۲۱ مردادماه جاری با اجرای سیدمحمدجواد شرافت از شاعران آیینی کشور برگزار میشود.