دکتر سید وحید حسینی روز پنجشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در استان فارس ضمن عرض تبریک به مناسبت روز خبرنگار و گرامیداشت سالروز شهادت شهید صارمی در خصوص طرح جایگزین بیمارستان های نمازی و شهید فقیهی شیراز گفت: پس از انقلاب در شیراز هیچ بیمارستان دولتی احداث و افتتاح نشده است و این ظلم بزرگی در حق مردم این شهر است؛ هرچند در طول این مدت بیمارستانهای خصوصی و خیریه بسیاری تأسیس شده است.
دکتر حسینی با بیان اینکه اکثر بیمارستانهای خیریه در ابتدا با تعرفهای که به تعرفههای دولتی نزدیک بوده شروع به کار کردهاند اما این روند دچار مشکلاتی شد افزود: در حال حاضر شیراز به افزایش و احداث ۲ هزار و ۵۰۰ تخت در بیمارستانهای دولتی نیاز دارد ، نیازهای آتی شیراز در این زمینه خیلی بیشتر است . البته استان فارس از بیشترین شمار تخت بیمارستانی در کشور بهره میبرد. ۹/۸ درصد از تختهای بیمارستانی کشور در استان فارس وجود دارد.
حسینی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته ۲۵ بیمارستان در استان فارس ساخته شده است،گفت: برخی از بیمارستانهای فارس از شرایط و امکانات خوبی برای ادامه فعالیت برخوردار نیستند. ساخت بیمارستان در شهرستان ها باید مبنای کارشناسی داشته باشد ،ما در استان فارس از بیمارستانی برخوردار هستیم که از ۱۲۰ نفر نیروی بهداشتی و درمانی بهره میبرد اما روزانه ۲۵ مراجعه کننده سرپایی هم ندارد. عدم توزیع مناسب جمعیتی و جغرافیایی بیمارستان های دولتی در شهرستان ها نوعی هدر دادن منابع است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: از راهنمایی و مشاوره استاندار فارس استفاده کردیم و با نیازسنجیهایی که انجام دادیم قرار بر این شده است که پروژه جدیدی در فارس آغاز به کار نکند اما تجهیزات لازم برای بیمارستانها فراهم شود.در عین حال از ساخت بیمارستان جایگزین برای دو بیمارستان شهید فقیهی و نمازی استقبال می کنیم.
حسینی با بیان اینکه برای هرکدام از بیمارستانهای نمازی و میانرود شیراز هم امسال ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم بر لزوم مشارکت و همراهی دستگاهها برای تامین زمین و جایگزین کردن بیمارستان های جدید به جای بیمارستان شهید فقیهی در شیراز تاکید کرد و گفت: بیمارستان شهید فقیهی نیاز مبرمی به بازسازی دارد چراکه ساختمان آن که بیش از ۸۳ سال عمر دارد و تقریبا مستهلک شده است.در این بیمارستان حدود ۵۰۰ پرسنل و پزشک فعال هستند که وقوع حوادث طبیعی مانند زلزله میتواند برای آنها خطرآفرین باشد.
وی با اشاره به اینکه پیگیریهای بسیاری برای ساخت بیمارستان دولتی در شیراز و جایگزینی دو بیمارستان نمازی و شهید فقیهی انجام شده است اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم، گفت: ما به عنوان مسئول دانشگاه باید به فکر ارتقای علمی دانشگاه باشیم و مسئولان فارس باید از ما انتظار ارتقای علمی دانشگاه داشته باشند. اما بیشتر وقت ما و مسوولان دانشگاه اکنون صرف تامین زمین برای جایگزینی این دو بیمارستان صرف می شود.
دکتر حسینی اضافه کرد: اصل سرمایه کشور، استان و دانشگاه برخورداری از نیروی انسانی علاقمند به کار است که خوشبختانه استان فارس به دلیل پتانسبلهای علمی و فرهنگی که از دیرباز داشته است از نیروی انسانی کارآمدی بهره میبرد و در تمام زمینهها میدرخشد.
ارتباط سالم با رسانه ها یک ضرورت انکار ناپذیر است
وی در ادامه با گرامیداشت روز خبرنگار و با تجلیل از خبرنگاران گفت : رسانه یعنی فکر و خواست مردم و برای هر کسی که مسئول میشود لازم است که با رسانه ارتباط بگیرد تا از طریق تعامل با رسانهها بتواند نظر مردم را کسب کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: همه مسئولان باید از ظرفیت رسانهها برای ارتباط برقرار کردن با مردم و اطلاعرسانی خدمات انجام شده بهره ببرند. به عنوان خدمتگزار مردم اعتقاد قلبی به نقش رسانه دارم و هم لازم میدانم از طریق رسانه در جریان نظرات و مشکلات مردم قرار بگیرم.
حسینی با بیان اینکه یکی از مهمترین افتخارات دانشگاه علوم پزشکی این است که قسمت عمده کار ما در این مجموعه مرتبط با نیازهای مردم است،گفت: ما باید هم در بخش بهداشت و هم در حوزه درمان خادم مردم باشیم. البته آموزش و پژوهش و سایر بخشهای دانشگاه نیز با هدف خدمترسانی به مردم فعالیت دارند چراکه اگر آموزش و پژوهش برای مردم و خدمت به جامعه نباشد کاربردی و قابل استفاده نیست.
وی افزود: مسئولانی که بخشی از کارشان در مجموعه تحت پوشش آنها خدماتی است باید بیشتر از سایر مسئولان به نقش رسانه واقف باشند و از ظرفیت رسانه برای پیشبرد اهداف خود در زمینه خدمترسانی به مردم بهره ببرند.
حسینی بیان کرد: خدماتی که در مجموعهها ارائه و از طریق رسانهها اطلاعرسانی میشود کمک شایانی به ایجاد امید در جامعه میکند. در واقع اطلاعرسانی و تبلیغات با هدفگذاری ارزشمند خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: متأسفانه یک نوع نگرش هم در برخی مسئولان وجود دارد که از تکریم رسانه برای توجیه کارهای خود بهره میبرند که این ظلمی با مردم، رسانه و حتی خود مسئولان است. لذا مسئولان باید از رسانه برای خدماترسانی و برطرف کردن مشکلات مردم استفاده کنند.