سمنان- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی دامغان گفت: برداشت ۲۱ هزار تن پسته تازه معادل هفت هزار تن پسته خشک از باغ‌های این شهرستان در سال جاری پیش‌بینی می شود.

علی‌اصغر امامیون روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: پیش‌بینی برداشت این مقدار محصول با توجه به سال گذشته که سال آوری محصول بود، امسال با کاهش همراه است. 

وی با بیان اینکه برداشت محصول پسته امسال از دهه اول مردادماه در باغ‌های شهرستان آغاز شده است، افزود: این شهرستان دارای ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در مناطق مختلف از جمله حومه، فرات، امیرآباد و دامنکوه است که از این میزان ۱۵ هزار هکتار باغ‌های مثمر هستند.

امامیون تصریح کرد: امسال سه هزار تن انواع کودهای شیمیایی اوره، فسفات و پتاسیم از مراکز توزیع شرکت خدمات حمایتی و سازمان تعاون روستایی مستقر در مناطق مختلف، بین پنج هزار و ۵۰۰ بهره بردار (باغدار) پسته دامغانی توزیع شده است. 

وی خاطرنشان کرد: پسته های شهرستان بیشتر از نوع بومی، شاه‌پسند، خنجری، عباسعلی و فرخی است و سایر رقم های تجاری همچون اکبری، احمدآقایی و کله قوچی به صورت مهاجر در منطقه توسعه یافته است که با توجه به شرایط سازگاری و اقتصادی بودن رقم های داخلی، رویکرد باغداران به توسعه آنها یا اصلاح باغ‌ها است. 

امامیون اضافه کرد: جمع آوری پسته های زودرس و عرضه آنها به صورت تازه در بازارهای داخلی و خارجی یکی از ویژگی های بارز شهرستان است که علاوه بر گردش مالی سریع موجب اشتغال بیشتری می‌شود. 

وی اظهار داشت: از رویکردهای دیگر وزارت جهادکشاورزی در محصول پسته، تولید محصول سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی است و در این رابطه ضمن اطلاع رسانی، تلاش می‌شود تا با اعطای انواع تسهیلات نگهداری باغات و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، حمایت‌های ترویجی لازم انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی دامغان گفت: با توجه به شرایط بازار توسعه کشاورزی قراردادی در همه محصولات بویژه پسته در حال پیگیری می¬باشد و در این رابطه ثبت اطلاعات باغداران پسته در سامانه اطلاعات صادرکنندگان محصول در حال پیگیری است. 

به‌ گزارش ایرنا، برداشت پسته در ارقام زودرس از دهه اول مرداد ماه شروع و تا نیمه اول مهرماه در ارقام دیررس ادامه خواهد داشت.

در این شهرستان ۱۲۴ ترمینال فرآوری پسته در مناطق مختلف مشغول به فعالیت است و سالانه بیش از ۵۰% محصول را فرآوری و عرضه می‌کنند.

شهرستان دامغان از رویشگاه های اولیه پسته در جهان است و درختان کهنسال نیز در برخی مناطق نشانه همین مساله است، این سابقه سبب شده به مرور فرهنگ و دانش باغداری در این شهرستان از گذشته باقی بماند و ارتقا یابد.