گرگان - ایرنا - مدیر پشتیبانی امور دام گلستان گفت: اصحاب رسانه استان از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی نقش موثری در احساس امنیت غذایی دارند و با اخبار امیدبخش خود آرامش را در جامعه برقرار می‌کنند.

محمدرضا جامی روز پنجشنبه در بازدید از دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز گلستان و گرامیداشت شهید محمود صارمی و روز خبرنگار اظهارداشت: رسانه‌ها در امنیت غذایی، آرامش، تنظیم و کنترل بازار دام و طیور، نهاده‌های دامی و ذخایر استراتژیک نقش اساسی دارند.

وی تصریح کرد: گلستان با داشتن افزون بر هزار واحد تولید مرغ، دومین تولید کننده گوشت سفید است که مسوولیت استان در حفظ تولید در راستای ثبات بازار را بیشتر می‌کند.

مدیر پشتیبانی امور دام گلستان گفت: این استان ضمن تامین مرغ مورد نیاز خود، حدود یک سوم گوشت سفید مورد نیاز بازار تهران را با ارسال روزانه ۵۰۰ تن گوشت سفید تامین می‌کند و با بهبود زیرساخت‌های این صنعت قادر به تهیه و تولید ۷۰ درصد مرغ مورد نیاز تهران است.

وی اظهار داشت: ماهانه به طور متوسط ۱۲ میلیون جوجه‌ریزی در واحدهای پرورش مرغ گوشتی گلستان انجام می‌شود در حالی که ظرفیت استان ۳۰ میلیون قطعه در ماه است و ثبات در بازار داخل و اطمینان صادرکننده از برقراری همیشگی مسیر صادرات موجب افزایش تولید گوشت سفید در استان خواهد شد.

جامی اظهار داشت: این مجموعه از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۵۰ میلیارد تومان مرغ را خریداری کرده تا مانع واردشدن خسارت به تولید کننده ضرر شود و این ذخایر در زمان مناسب روانه بازار خواهد شد.

استان گلستان هزار و ۹ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت جوجه‌ریزی ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره پرورش در استان دارد و میانگین سالانه جوجه‌ریزی این واحدها بین چهار تا پنج نوبت است که مطابق گزارش مسوولان سازمان جهادکشاورزی استان روزانه بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ تن و حتی تا ۸۰۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

 ۱۴ کشتارگاه صنعتی طیور با ظرفیت اسمی ذبح ۴۴ هزار قطعه مرغ زنده در ساعت در استان گلستان فعال است که ۶ کشتارگاه آن دارای کد "آی آر" بین المللی برای صادرات هستند.

 گلستان از قطب‌های مهم صنعت پرورش مرغ در کشور و جزو سه استان برتر تولیدکنندگان گوشت مرغ محسوب می‌شود.

گلستان به سبب برخورداری از شرایط اقلیمی و جغرافیایی و بهره مندی از هزاران هکتار اراضی قابل کشت و زرع از قطب‌های اصلی کشاورزی در کشور محسوب می‌شود و از گذشته‌های دور تاکنون تامین بخشی از اقلام راهبردی در حوزه مواد غذایی را بر عهده داشت و به طور متوسط  سالانه حدود ۵ میلیون تن محصول در حوزه‌های دام، زراعت، باغبانی، شیلات و آبزیان و جنگل و مرتع در این استان تولید می‌شود.

این استان با داشت ۶۶۷  هزار هکتار اراضی کشاورزی، چهار میلیون واحد دامی، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۲۲۱  هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی فعالیت دارند که ۷۰ هزار نفر از آنها در حوزه دامپروری اشتغال دارند.

گلستان با ۲ میلیون نفر جمعیت در شمال کشور قرار دارد و اقتصاد اصلی آنان بر پایه کشاورزی استوار است.