تهران- ایرنا- در پی تلف شدن انبوهی از ماهیان در دومین رودخانه بزرگ لهستان در امتداد مرز با آلمان، سازمان مدیریت آب ورشو نسبت به بروز فاجعه زیست محیطی هشدار داد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از یورونیوز، حامیان محیط زیست در پی تلف شدن انبوهی از ماهیان رودخانه ای در مرز میان آلمان و لهستان، خواستار تحقیق بر سر این موضوع شدند.

گزارش ها حاکی از مرگ شمار زیادی از ماهیان سواحل رودخانه "اودر" است که از کشور چک سرچشمه گرفته و به دریای بالتیک می ریزد.  

«پیوتر نیزنانسکی» مدیر سیاست حفاظت محیط زیست لهستان در پی انتشار این خبر دلیل مرگ ماهیان را وجود یک ماده شیمیایی سمی صنعتی در آب دانست و همزمان سطح پایین آب ناشی از خشکسالی را برای آبزیان خطرناک توصیف کرد.

وی در عین حال کشف انبوهی از ماهیان مرده را در رودخانه اودر رویدادی غم انگیز دانست که هیچ اطلاعات شفافی درباره آن وجود ندارد.

نیزنانسکی از مقامات دولتی خواست تا درباره مرگ دسته جمعی ماهیان دومین رودخانه بزرگ لهستان تحقیق کنند. همزمان مقامات دولتی این کشور به ساکنان سواحل این رودخانه هشدار داده اند که از شنا در اودر بپرهیزند و به آب دست هم نزنند.

سازمان مدیریت آب دولتی لهستان هشدار داد که در شرایط خشکسالی و گرمای هوا، وجود حتی مقادیر اندکی آلودگی، یک فاجعه زیست محیطی در آبراهه های حیاتی این کشور رقم می زند.

مقامات آلمان نیز نسبت به پایین آمدن آب سطح رودخانه "راین" هشدار داده اند و می گویند حمل و نقل کالاها از جمله اقلام حیاتی همچون زغال سنگ و گاز از طریق این رودخانه احتمالا با مشکل روبرو می شود.

لهستان و آلمان تنها کشورهای اروپایی نیستند که با مشکلات زیست محیطی حاد ناشی از تغییرات آب و هوایی مواجه هستند.

در شمال صربستان نیز بستر خشک منطقه حفاظت شده "کنوپلینکسوگ اکنون مملو از ماهیان مرده است و ایتالیا نیز بدترین خشکسالی هفت دهه اخیر را تجربه می کند و کشاورزی در این کشور با بحرانی بی سابقه روبرو شده است.