به گزارش ایرنا، در بیانیه پایانی کمیته سازماندهی تظاهرات حمایت از مشروعیت و نهادهای قانونی عراق آمده است که جمعیت قابل توجهی در این تظاهرات مشارکت کردند و ما با اعلام پایان آن، آغاز تحصن باز را برای تحقق خواستههای عادلانه زیر اعلام میکنیم:
۱- تسریع در تشکیل دولت خدمت رسان ملی با اختیارات کامل بر اساس راهکارهای قانونی برای بازگرداندن وجهه دولت و حل مشکلات شهروندان عراقی
۲- از نیروهای سیاسی به ویژه کردها میخواهیم در تعیین نامزد ریاست جمهوری تعجیل کنند تا فراکسیون برتر بتواند نامزد نخست وزیری را معرفی و مکلف کند.
۳- حمایت کامل خود را از دستگاه قضایی عراق و موسسات آن اعلام و هرگونه تعرض یا اهانت به آن را رد میکنیم زیرا دستگاه قضایی نقطه ثقلی است که دولت عراق بر آن بنا میشود.
۴- از رئیس پارلمان میخواهیم به تعلیق کار مجلس پایان دهد و تحرک موثری برای تخلیه پارلمان (از معترضان صدری) و فعال سازی اقدامات قانونگذاری و نظارتی داشته باشد زیرا او انتخاب شده از سوی ملت است و حقوق ملت معطل مانده است بنابراین ملت از نمایندگان خود انتظار عمل به وظایف خود به صورت کامل را دارد.
۵- از نیروهای امنیتی قهرمان میخواهیم که از موسسات حکومتی و وجهه دولت محافظت کنند و به آن امکان عمل بدون مانع بدهند زیرا اینها برای خدمت به شهروندان ایجاد شدهاند و هیچ کس نباید اجازه تعطیل کردن آن را بیابد.
۶- از نیروهای سیاسی میخواهیم به ملت توجه کنند و به قانون اساسی و ضوابط در مواجهه با چالش هایی مثل گرانی، فساد، کمبود آب و برق در گرمای سوزان و ارائه سایر خدمات به شهروندان، پایبند باشند.
۷- توجه همه را به این موضوع جلب میکنیم که کشور بدون دولت با اختیارات کامل به مرحله دشواری رسیده و تودهها از این وضعیت، شدیدترین رنج را تحمل میکنند. منافع شخصی، حزبی و گروهی خود را رها و مطابق قانون عمل کنید.
۸- از طریق این تظاهرات و تحصنی که از آن گفتیم، اکنون اعلام میکنیم که کاملا ملتزم و مطیع دستورات مرجعیت عالی دینی هستیم.
برگزاری تظاهرات در جوار منطقه سبز بغداد (ساعت ۱۷ به وقت بغداد و ۱۸:۳۰ به وقت تهران) با حضور هزاران نفر از طرفداران طیفهای مختلف سیاسی عراق با حرکت به سوی منطقه سبز بغداد و کنار دیوارهای بتونی این منطقه انجام شد؛ جایی که هم به دعوت تشکیلات موسوم به کمیته سازماندهی تظاهرات حمایت از مشروعیت، قانون اساسی و نهادهای حکومتی و نیز طرفداران جریان صدر، محل اجتماع طیفهای مختلف بود.
روز گذشته، منابع آگاه در حالی از تصمیم کمیته سازماندهی تظاهرات حمایت از قانون اساسی برای تظاهرات عصر امروز جمعه در نینوا، بصره و بغداد خبر دادند که جریان صدر، همزمان با این رویداد برای تظاهرات دیگری در شهرهای مختلف عراق فراخوان داد اما دو شهر کربلا و نجف را استثنا کرد.
تشکیلات موسوم به «کمیته سازماندهی حمایت از مشروعیت و حفظ نهادهای حکومتی» که به نام «کمیته حمایت از قانون اساسی» نیز معرفی شده است، پیشتر در بیانیهای برای تظاهرات دوباره روز جمعه (امروز) در کنار دیوار منطقه سبز بغداد، فراخوان داد و این تظاهرات در نینوا و بصره همزمان با بغداد برگزار شد.
در بیانیه این کمیته آمده است: با ایمان به ضرورت حمایت از گامهای قانونی برای دفاع از نهادهای حکومتی قضایی و قانونگذاری و با هدف تسریع در تشکیل دولت خدمت رسان ملی با اختیارات کامل در تلاش برای مواجهه با بحرانها و چالشها خصوصا بحران آب، برق و گرانی که بر دوش شهروندان عراقی سنگینی میکند و برای حفظ دستاوردهای ملی که ضامن زندگی عراقیها و امنیت آنها و منع انواع آشوب و تلاشها در راستای اخلال در ثبات داخلی است، از شهروندان عراقی برای مشارکت فعال در تظاهرات «ملت از دولت حمایت میکند» در کنار دیوارهای منطقه سبز (بغداد) دعوت میکنیم.
همزمان، «صالح محمد العراقی» شخصیت مجازی معروف به «وزیر القائد» (وزیر مقتدا صدر) در شبکههای اجتماعی خواستار «تجمع در همه استانها» همزمان با تظاهرات حمایت از مشروعیت (ساعت ۵ عصر امروز جمعه) شد.
او از طرفداران جریان صدر خواست «در مکانهای خود بمانند و آنجا را تا دستورات بعدی ترک نکنند».
شخصیت مجازی موسوم به وزیر صدر، اعلام کرد که دو شهر نجف اشرف و کربلای معلی از تجمع طرفداران این جریان مستثنا شدهاند.
این در حالی است که هنوز تعدادی از معترضان صدری در داخل منطقه سبز و محوطه پارلمان عراق تحصن کردهاند.
چارچوب هماهنگی شیعی عراق سوم مرداد ماه بیانیهای منتشر کرد که در آن «محمد شیاع السودانی» با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد و جریان صدر به آن اعتراض کرد؛ اعتراضی که منجر به ورود معترضان صدری به منطقه سبز بغداد و پارلمان این کشور و سپس تحصن در محوطه پارلمان شد.
تحصن صدریها باعث شد تا سایر جریانهای سیاسی و مسئولان این کشور طی دو هفته اخیر موضعگیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت وگو شود.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد اما جریانهای سیاسی این کشور به دلیل اختلافهای سیاسی تاکنون و با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد، نتوانستهاند دولت جدید را تشکیل دهند.