به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، «مهدی عبودتیان» روز شنبه در همایش تشکلهای مردمی در تالار وزارت کشور گفت: الگوی حکمرانی در هر کشوری متفاوت است و الگوی حکمرانی در کشور ما هم متناسب با پیشینه، سلیقه، عقبه و فرهنگ کشور است اما نمیتوانیم ادعا کنیم این الگو بی هیچ اشتباهی پیش میرود.
وی با استناد به مقدمه قانون اساسی که هدف از حکومت را رشد دادن مردم به سوی هدف الهی به منظور فراهم شدن زمینه شکوفایی استعدادها با مشارکت فعال و عناصر همه اجتماع عنوان کرده است، متذکر شد: قانون اساسی باید زمینه چنین مشارکتی را برای همه اجتماع فراهم سازد.
عبودتیان با بیان اینکه امام خمینی (ره) براساس منطق حکمرانی خود الگوی نظام جمهوری اسلامی را به همه پرسی گذاشتند و بعد از رأی گیری پیامی به این مضمون دادند که «امروز را که روز فتح، ظفر و روز آغاز امامت و امت است، روز جمهوری اسلامی معرفی میکنم»، ادامه داد: به امام (ره) گفتند محلهها نا امن و بیسواد زیاد است اما همه اینها با مشارکتهای مردمی حل شد.
به گفته او، امام (ره) تا آغاز جنگ ۱۶ نهاد آحادی ایجاد و زمان جنگ مردم را هم دعوت کردند؛ زیرا صرفاً ارتش پاسخگوی امور دفاعی نبود. طوری که حتی خانمها هم پای کار آمدند و از امکانات پزشکی و بیمارستانی تا فرزندان خود را در خدمت جنگ و جبهه گذاشتند.
مشاور رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت با بیان اینکه این مسیر بعد از جنگ دچار تزلزل شد و اختصاصیسازی به جای خصوصیسازی و انتفاعیسازی به جای غیرانتفاعیسازی نشست، خاطرنشان کرد: آخرین مشکل که با مشارکت مردم رفع شد کرونا بود که در حوزه اقتصاد و سلامت باز هم مردم وارد میدان شدند و ماسکی که قرار بود قیمت آن تا ۲۰۰ هزار تومان برسد را با کار جهادی به ۶۰۰ تومان رساندند.
عبودتیان ادامه داد: الگوهای مردمیسازی در حکمرانی هنوز در کشور مستقر است اما آیا شرایط کشور و مردم در پذیرش مسئولیت خود را که حقشان است دارند و چقدر مردم خود را مسئول میدانند؟ چقدر حلقههای میانی فعالند؟ چقدر حاکمیت حاضر است فعالیت خود را به گروههای مردمی واگذار کند و خود نظارت داشته باشد؟
وی تصدیگری نهادهای اجرایی را یکی از آفات کشور دانست و گفت: نرم افزار مردمیسازی باید در ذهن حکمران مستقر باشد.
مشاور رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت با بیان اینکه کار تشکلهای اجتماعی مستحب، فوق برنامه و کار سازمانی نیست بلکه کار اصلی و رویکرد امام و رهبری است، گفت: تنها راه نجات بخش، حضور حداکثری مردم در میدان است و تنها در این صورت است که می توانیم بگوییم الگوی حکمرانی در کشور موفق عمل کرده است.