به گزارش خبرنگار ایرنا ، آیت الله سیدابراهیم رییسی در سفر استانی به مازندران که جمعه بیستم اسفند ماه جاری انجام شد در نشست فعالان و متخصصان حوزه محیط زیست و منابع طبیعی مازندران تاکید کرده بود که هیچگونه کوتاهی در صیانت از جنگلها پذیرفته نیست و به استاندار مازندران دستور داده بود تا با تشکیل کارگروهی ویژه بلافاصله هرگونه مقابله با تعرض به جنگل را با اولویت تخلفات ساختمانی در دستور کار قرار دهد.
رئیس جمهور همچنین تاکید کرده بود که مسوولان دولتی ضمن برخورد با متعرضین به جنگل ، مردم را هم در جریان عملکردشان قراردهند.همسو با این رویکرد دولت ،استانداری مازندران هم روز ۲۱ اسفند ماه اقدام به تشکیل تیم های شناسایی، حقوقی و بازررسی با همکاری دستگاه قضایی ، نیروی انتظامی ، سپاه کربلا و دیگر دستگاه های دخیل کرد و نخستین گام عملی برای مقابله با جنگل خواری با رفع تصرف هفت هکتار اراضی حاشیه جنگل در قائمشهر برداشته شد.
طبق برنامه این میزگرد فردا دوشنبه با حضور نماینده ویژه استاندار مازندران در امور صیانت از اراضی به همراه مدیران سازمان جهاد کشاورزی ، امور اراضی ، منابع طبیعی و آبخیزدای ، حفاظت محیط زیست ، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی ، نماینده ولی فقیه در منابع طبیعی و مشاور استاندار در قرارگاه محرومیت زدایی برگزار می شود.
نماینده ویژه استاندار مازندران در امور صیانت از اراضی امروز یکشنبه با بیان این که ایرنای مازندران میزبان میزگرد پیگیری آخرین وضعیت از بررسی دستور رئیس جمهور برای مقابله با جنگل خواری شده است، گفت که این میزگرد فردا دوشنبه با حضور مدیران دستگاه های متولی در این عرصه برگزار می شود و هر یک از مسوولان پاسخگوی سوالات خبرنگاران ایرنا می شوند.
ناصر اکبرزاده بیان داشت: مهمترین ماموریت کارگروه ویژه مقابله با تعروض و جنگل استان این است که نه تنها اجازه تصرف و تعرض به اراضی ملی و جنگلی را در هیچ نقطه ای از استان با همکاری مردم را نخواهیم داد ، بلکه تمامی احکامی را که تاکنون برای رفع تصرف اراضی ملی ، جنگلی و ساحلی از سوی دستگاه قضایی صادر شده ، با قوت به اجرا خواهیم گذاشت تا جلوی رانت خواری، مفسدان اقتصادی و زیاده خواهی افرادی که دست تعرض به انفال دراز می کنند ، بگیریم .
استان مازندران حدود۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
به گزارش ایرنا ،مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد ، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.