علیرضا ایزدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرمت مسجد امام(ره) ۱۳ سال به طول میانجامید اما سه سال زودتر داربست های آن را باز کردیم که در این سالها بیش از هفت میلیارد تومان هزینه شده و به همین میزان اعتبار دیگر برای اتمام کار نیاز است.
وی در پاسخ به این سوال که از سوی کارشناسان، برگزاری مناقصه برای مرمت آثار تاریخی دلیل اصلی تخریب مسجد امام(ره) طرح شده، گفت: آنچه مهمتر از برگزاری مناقصه یا مزایده مطرح است، نحوه تخصیص اعتبارات است که اختصاص اعتبارات قطرهچکانی آسیب جدی بر بدنه مرمت آثار تاریخی وارد کرده است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینک عدم آگاهی قانونگزار از حساسیت کار میراث فرهنگی باعث قربانی شدن کیفیت نسبت به کمیت در مرمت آثار تاریخی شده، ادامه داد: مسجد امام(ره) با قدمت ۵۰۰ ساله باید دائم در حال پایش باشد که حفظ و نگهداری آن نیازمند تخصیص یک اعتبارات پایدار است.
وی در ارتباط با تعویض ۸۰ درصدی کاشی گنبد مسجد امام(ره) طی مرمت آن گفت: مرمت گنبد مسجد امام(ره) از سال ۸۹ آغاز شد و تاکنون ادامه دارد که طی آن ۸۰ درصد کاشیهای مسجد امام تغییر کرده و همه کاشیهای اصلی آن در سال ۳۰ - ۱۳۲۹ بر زمین افتاده و شکسته و تخریب شده بود.
ایزدی در پاسخ به این سوال که مرمت مسجد امام(ره) به یک گروه حرفهای واگذار نشده، افزود: مرمت مسجد امام به دست هنرمند حاذقی به اسم پاکدل انجام میشود که یک پدر و پسری هستند که در حوزه مرمت بنامند.
وی با بیان اینکه مرمت یک کار زمانبر است، ادامه داد: مرمت مسجد امام(ره) در سالهای مختلفی انجام شد که نخستین دوره آن به سال ۱۳۱۶ بر میگردد و در آن زمان بخش اعظمی از مسجد کاشی نداشت و تخریب شده بود سال ۱۳۲۹ بار دیگر مسجد امام(ره) تحت مرمت قرار گرفت و از سال ۱۳۸۹ بار دیگر داربست به مسجد امام(ره) نصب و کار مرمت در حالی صورت گرفت که امروز مسجد امام(ره) را با نمای جدیدی از کاشیها در دید همگان قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان که بخشی از نقدهای وارد شده به مرمت مسجد امام(ره) را به حق دانست و همه علت را کمبود اعتبارات دانست، افزود: میراث فرهنگی و نگهداری آثار تاریخی ضمن اینکه یک کار تخصصی است از حساسیت بالایی برخوردار است و هم ردیف دانستن حساسیت کار میراث فرهنگی با دیگر ارگانها وضعیت را دشوار ساخته و این در حالیست که این حساسیت و تخصصی کار میراث با دیگر ارگانها برای قانونگزاران مشخص نیست.
ایزدی از برگزاری اولین نشست کمیته هماهنگی شورای نظارت بر مرمت گنبد مسجد امام(ره) با حضور همه اعضا خبر داد و گفت: یکی از مهمترین اهداف تشکیل شورای تخصصی نظارت بر مرمت گنبد مسجد امام(ره)، یکدست شدن سلیقه متخصصان و پیشکسوتان در حوزه مرمت بناهای تاریخی بهویژه گنبد مسجد امام(ره) است.
اواخر اردیبهشت امسال بود که اداره کل میراث فرهنگی اصفهان از اتمام عملیات مرمت گنبد عظیم مسجد تاریخی امام(ره) (جامع عباسی) اصفهان و جمعآوری داربستهای گنبد پس از ۱۱ سال خبر داد.
گنبد مسجد تاریخی امام(ره) اصفهان با کاربرد بیش از ۵۰۰ هزار قطعه کاشی بهعنوان بزرگترین گنبد کاشیکاری مساجد تاریخی جهان شناخته میشود.
مسجد امام(ره) (جامع عباسی) یکی از آثار تاریخی میدان نقشجهان اصفهان است که در دوران صفوی ساخته شد و از بناهای مهم معماری اسلامی به شمار میرود.
این مسجد بهواسطه تزیینات بسیار شگفتانگیز بهکاررفته در آن، شهرتی جهانی دارد. گنبد مسجد یکی از شاهکارهای معماری اصفهان است که بهصورت ۲ پوسته (دو پوش) بناشده است. ارتفاع گنبد داخلی ۳۸ متر و گنبد خارجی ۵۴ متر است.
این مسجد در سال ۱۳۵۸ با مجموعه میدان امام (نقشجهان) به ثبت سازمان جهانی یونسکو رسید.