گرگان - ایرنا - مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گلستان گفت: جامعه هدف این اداره برای ثبت‌نام بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر می‌توانند به دفاتر کارگزاری صندوق در ۵۸ نقطه جغرافیایی در شهرها، روستاها و مناطق عشایری استان مراجعه کنند.

دانیال پولادوند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: مراحل عضویت در صندوق آسان بوده و ظرف مدت کوتاهی کار متقاضیان و مراجعه‌کنندگان انجام می‌شود.

وی بیان کرد: متقاضی با مراجعه به یکی از کارگزاری‌ها، در آنجا با ارائه تاییدیه محل سکونت یا معرفی‌نامه از سازمان‌ها و نهادها و یا اشتغال به کشاورزی، امضای قرارداد، ارائه یک قطعه عکس و یک برگ کپی شناسنامه و کپی کارت ملی، امضای قرارداد و واریز فیش حق بیمه به بانک کشاورزی و یا بانک ملت عضو صندوق می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: دولت در این صندوق، دو برابر حق بیمه‌ای را که هر فرد می‌پردازد، پرداخت می‌کند که این مبلغ، کمک ویژه دولت برای افراد تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر است.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گلستان گفت: مبنای وصول حق بیمه‌ها براساس جدول سطوح هشت‌گانه درآمد ماهیانه خواهد بود که از ۱۰ میلیون ریال تا ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال مبلغ درآمد ماهیانه مبنای وصول حق بیمه است که پنج درصد حق بیمه سهم بیمه شده از بابت یک ماه و همین میزان درصد حق بیمه سهم بیمه شده از بابت یک سال در نظر گرفته شده است.

پولادوند ادامه داد: مزایا و خدماتی که براساس تکالیف قانونی صندوق باید به کشاورزان،روستاییان و عشایر کشور ارائه کند، شامل پرداخت ۷۰ درصدی حق بیمه سالیانه روستاییان و عشایر توسط دولت به عنوان کارفرما، پرداخت مستمری دوران پیری (بازنشستگی)، پرداخت مستمری از کارافتادگی کلی ناشی از کار و غیرناشی از کار، پرداخت مستمری بازماندگان متوفی بر اثر حوادث ناشی از کار و غیرناشی از کار و همچنین نقل و انتقال سوابق بیمه‌ای از بیمه روستائیان و عشایر به سایر صندوق‌های بیمه‌ای و بالعکس است.

وی یادآور شد: جوامع هدف صندوق که می‌توانند بیمه شوند، شامل روستائیان (کسانی که با هر شغلی در روستا زندگی می‌کنند)، ساکنین مناطق عشایری، کشاورزان غیرساکن در روستاها ( شامل ۲۳۰ شغل در حوزه کشاورزی) و ساکنین شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت ( بدون در نظر گرفتن شغل آنها) است.

وی تصریح کرد: همچنین شاغلان فصلی و استادکاران، رانندگان حمل بار و مسافر برون شهری، کارکنان مراکز و شرکت‌های وابسته به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و نظام دامپزشکی، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، مربیان موسسات قرآن و عترت، مشاغل حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی،  فعالان حوزه فرش و قالی‌بافان و نیز زنبورداران هم به عنوان جوامع هدف می‌توانند بیمه این صندوق شوند.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر گلستان گفت: داشتن شرایط عمومی عضویت در صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر، داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، عدم بیمه‌پردازی افراد در سایر صندوق‌های بیمه‌ای، داشتن حداقل ۱۸ و حداکثر ۵۰ سال سن برای متقاضیان که البته همه افراد ۱۸ تا ۵۰ سال در یک خانواده می‌توانند جداگانه بیمه شوند و عقد قرار داد و پرداخت پنج درصد حق بیمه سهم بیمه شده از شرایط عمومی عضویت در این صندوق است.

پولادوند اظهارداشت: ماهیت کارگزارن صندوق موسسات حقیقی، دهیاری‌ها، شرکت‌های تعاونی تولید روستایی و عشایری و نیز تعاونی دهیاران است.

وی بیان کرد: اکنون ۷۲ هزار و ۲۰۱ نفر بیمه شده در قالب ۱۱ نوع بیمه در استان داریم و سه هزار و ۲۴۲ نفر هم مستمری‌بگیران این صندوق هستند.