به گزارش ایرنا آنها روز دوشنبه در میزگردی که به همین منظور در دفتر ایرنا یزد برگزار شد گفتند: ظهور بسیاری از مشکلات به خصوص ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی در جامعه که با تهدید نرم و توطئه فرهنگی دشمنان تشدید شده به دلیل بیتوجهی و سهلانگاری نسبت به این فریضه است.
در این میزگرد حجتالاسلام ابوذر صانعی دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی منکر استان، سرهنگ محمدرضا مزیدی معاون فرهنگی، اجتماعی فرماندهی انتظامی یزد، حجتالاسلام حسین زارع ارنانی کارشناس امور مساجد و آموزش ادارهکل تبلیغات اسلامی استان، حجتالاسلام محمد علی زحمتکش معاون اجتماعی و مطالبه گری یزد، سرهنگ محمدرضا حسنپور رییس پلیس امنیت اخلاقی انتظامی یزد، بیبی زهرا سیدرضایی معاون بانوان جبهه فرهنگی اجتماعی یزد و حجتالاسلام ابوالفضل شوقیزاده کارشناس امر به معروف و نهی از منکر استان حضور داشتند.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین با اشاره به اهمیت تقویت و گسترش امر به معروف و نهی از منکر و احیای آن در جامعه بر اساس آموزههای دینی به خصوص طبق آیات و روایات مختلفی که در این بخش مهم وجود دارد، ضرورت فرهنگ سازی با بهرهگیری از ظرفیتهای مختلف به خصوص رسانهها و همت جمعی و همکاری مردم و مسئولان را بیش از گذشته در استان خواستار شدند.
فعالیت ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر در سطح استان
دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان یزد گفت: ستاد احیا همگام در مرکز استان تاکنون در تمامی شهرستانها به جز شهر بهاباد تشکیل و طبق مقررات سالانه برای تقویت این واجب الهی فعالیت دارند.
حجتالاسلام ابوذر صانعی به اهمیت برنامهریزی و کار تشکیلاتی با همکاری مردم و مسئولان برای گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرد و افزود: تاکنون حدود ۳۰۰ نفر از بانوان برای همکاری در اجرای طرح و برنامههای مرتبط در استان آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند.
وی اظهار کرد: تاکنون شورای امر به معروف و نهی از منکر در ۷۰ دستگاه اجرایی و نهادها با حضور عضویت مسئولان و کارمندان تشکیل و طبق مقررات برای فرهنگسازی موضوع فعالانه همکاری دارند.
این مسول خاطرنشان کرد: راهاندازی شورای امر به معروف و نهی از منکر در مساجد با همکاری مردم و هیات امنای این مراکز دینی و فرهنگی و اجرای طرح محله محور جزو برنامههای اصلی است که اقدام شده است .
صانعی بیان کرد: جلب همکاری گروههای مردمی و تشکلها و بهرهگیری از ظرفیت آنها از دیگر برنامههای مهم و محوری است که تاکنون از ۱۰۰ تشکل ۷۰ مورد آن طبق مقررات تائید و همکاری دارند.
وی گفت: گسترش و تقویت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه فقط مربوط یک یک دستگاه با تشکل و فرد نیست و همه آحاد جامعه بر حسب تکلیف شرعی و قانونی باید ماموریت خود بیش از گذشته انجام دهند.
ضرورت بهرهگیری از فضای مجازی و رسانههای گروهی
همچنین معاون اجتماعی و فرهنگی انتظامی استان یزد گفت: تهدید نرم و سوء فرهنگی برای ضربه زدن به ارزشهای دینی و انقلابی در جامعه به انحاء مختلف جزو برنامه اصلی دشمنان علیه نظام و انقلاب اسلامی است.
سرهنگ محمدرضا مزیدی افزود: برای گسترش و تقویت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باید همه مردم و مسئولان در کنار ماموریت شرعی وقانونی خود را جدی انجام دهند که تحقق آن مشکل گشاست.
وی بیان کرد: اجرای طرحهای فرهنگی مستمر و مکرر با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی و فضای مجازی و رسانههای گروهی موضوع مهمی است که نباید از آن غفلت کرد.
این مسئول تصریح کرد: سست شدن بنیان خانواده جزو اهم مسائلی است که باید برای کاهش آسیبهای فرهنگی و اجتماعی و پیشگیری از آن مدنظر باشد و قطعا آموزش مهارت زندگی از اهمیت بسزایی برخوردار است .
مزیدی گفت: ارتقای سواد رسانه برای تمامی اقشار جامعه و جوانان نقش مهمی در پیشگیری از بسیاری آسیبها و ناهنجاریها در جامعه و بین آینده سازان دارد و باید در قالب یک برنامه مدون جدی گرفته شود.
از ظرفیت مساجد و نخبگان استفاده شود
کارشناس مسئول امور مساجد و آموزش ادارهکل تبلیغات اسلامی یزد گفت: بهرهگیری از ظرفیت مساجد با حضور روحانیون و کارشناسان مذهبی و تشکیل کلاسها و برنامههای مناسب در طول سال نقش مهمی در تقویت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دارد.
حجتالاسلام حسین زارع ارنانی افزود: برگزاری دورههای آموزشی برای اقشار مختلف و گفتمانهای دینی، اعزام روحانیون به مناطق مختلف و برگزاری مسابقات جزو برنامههای این ادارهکل برای گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است .
وی تصریح کرد: برگزاری نشستهای تخصصی و عمومی در باب این واجب الهی، جلسات پرسش و پاسخ و بهرهگیری از افراد موثر جامعه و نخبگان از دیگر مواردی است که تاکنون کارهایی در این حوزه صورت گرفته و ادامه دارد.
ناآگاهی به مقررات منشا بسیاری از آسیبها در جامعه است
رییس پلیس امنیت اخلاقی انتظامی استان یزد هم گفت: برای تقویت و گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه که از اهمیت فراوان برخور دارد امور فرهنگی باید در اولویت مسئولان با همکاری مردم و تشکلها قرار گیرد.
سرهنگ محمدرضا حسن پور افزود: ۳۰ درصد بروز و ظهور بسیاری از ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی در جامعه به دلیل آگاه نبودن همگان به قوانین است و باید در این خصوص بیشتر به دورههای آموزشی توجه خاص صورت گیرد.
وی اظهار کرد: بهرهگیری از فضای مجازی و رسانههای گروهی با تولید و بارگذاری محتواهای مناسب یک فرصت و ظرفیت است که اگر درست و دقیق مدیریت نشود به تهدید تبدیل میشود و باید در این ارتباط یک اقدام هماهنگ صورت گیرد.
این مسئول به تهدید نرم دشمنان اشاره کرد که نباید از آن غفلت کرد و بر مردم و مسئولان است برای خنثی کردن اهداف آنها به دور از موازی کاری با برنامههای متنوع و جذاب برای استفاده جوانان اقدام کنند.
ضرورت تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر
همچنین معاون اجتماعی و مطالبه گری ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر یزد گفت: موضوع مطالبه گری از مسئولان برای همکاری و تحقق این واجب الهی باید در جامعه توسط مردم روز به روز تقویت شود.
حجتالاسلام محمد علی زحمتکش افزود: تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر در سطح محلات و تمامی دستگاههای اجرایی در تحقق و تقویت بهتر این امر مهم و حیاتی نقشآفرین است و تاکنون اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است .
وی ادامه داد: بهرهگیری از تشکلهای مردمی و انقلابی، جلب همکاری مساجد، برنامههای آموزشی و فرهنگی و استفاده از فضای مجازی با تولید محتوا باید جدی گرفته شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: مسئولان برای تقویت و گسترش این واجب الهی باید تشکلهای مردمی که در سطح استان صادقانه و بدون مزد و منت کار میکنند را حمایت و همراهی کنند.
زحمتکش گفت: برای گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باید بیش از گذشته از گروههای دلسوز مردمی حمایت شود که اگر این موضوع در عمل محقق شود بسیاری از مشکلات مرتفع می شود.
ضرورت بهرهگیری از ابزارهای نوین ارتباطی
همچنین کارشناس امر به معروف و نهی از منکر یزد گفت: توجه به آموزش اقشار جامعه به خصوص مهارت آموزی در کنار بهرهگیری از مساجد ، دانشگاهها و مدارس و همراهی مسئولان و مشارکت دستگاههای اجرایی همه در تحقق موضوع نقش دارند.
حجتالاسلام ابوالفضل شوقیزاده افزود: دشمنان با طرح و برنامه فرهنگی و بهرهگیری از ابزارهای نوین ارتباطی و رسانهها به دنبال آسیب رسانی به ارزشها و اعتقادت مردم به خصوص نوجوانان و جوانان هستند.
وی اظهار کرد: یکی از راههای مهم و موثر برای پیشگیری از ناهنجاریها و آسیبهای مختلف اجتماعی در جامعه و بین مردم و خانوادهها آن است که همه رسالت دینی، ملی و انقلابی خود را در تحقق امر به معروف و نهی از منکر در جامعه انجام دهند.
تشکلهای مردمی توسط مسئولان حمایت شوند
معاون بانوان جبهه فرهنگی اجتماعی یزد هم گفت: ۱۲مجموعه فرهنگی با همکاری اقشار مختلف مردم در استان بر حسب ضرورت فعالیت دارند که باید مسئولان بیش از قبل از آنها حمایت کنند که انجام آن در تقویت و گسترش امر به معروف و نهی از منکر دخیل است .
بیبی زهرا سید رضایی افزود: کارهای تحقیقاتی، پژوهشی و آسیبشناسی موضوع در استان از موارد مهمی است که باید توسط متولیان امر جدی گرفته شود و سپس برای برونرفت از آنها اقدام عملی شود.
وی اظهار کرد: گروههای دلسوز مردمی زیادی در استان در حوزههای مختلف وجود دارند که باید علاوه بر شناسایی از ظرفیت آنها در قالب یک برنامه مشخص و همیشگی استفاده شود که نقش مهمی در گسترش امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دارند.
این مسئول بیان کرد: پرهیز از موازی کاری، داشتن یک طرح و برنامه مشخص و منظم و اولویتبندی باید برای گسترش امر به معروف و نهی از منکر در استان یزد مدنظر قرار گیرد که تحقق آن در کاهش ناهنجاریها موثر است.
سیدرضایی گفت: اینکه فقط یک دستگاه بخواهد برای تقویت این واجب الهی اقدام کند نه تنها مناسب و جوابگو نیست که به یک عزم جدی همگانی با همراهی مردم و مسئولان در چارچوب قوانین نیاز است .