به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین رضایی روز یکشنبه در آئین افتتاح دفتر املاک موقوفه پرورشگاه معین زاده در رفسنجان افزود: اهالی خطه رفسنجان از ناحیه درآمد پسته وقفیاتی را شکل می دهند.
وی اظهار داشت: نوع موقوفات در رفسنجان نسبت به دیگر نقاط کشور متفاوت است به طوری که ۶۰ سال قبل خانواده نیک نفس مرکز آموزشی و درمانی نیک نفس را از درآمد پسته احداث می کند و آن زمان ها از سیرجان و شهربابک و نقاط مختلف کشور برای درمان به این محل سفر می کردند؛ در حال حاضر نیز علاوه بر انجام امور درمانی، دانشجویان دوره های پیراپزشکی در این مکان دوره های آموزشی را می بینند.
رضایی بیان کرد: مرحوم مرادی نیز یکی از دیگر خیران، در وقف نامه خود قید کرده بود که بیمارستان مرادی برای انجام امور پزشکی هسته ای استفاده شود در حال حاضر در این بیمارستان اعمال جراحی چشم با متد روز دنیا انجام می شود.
وی ادامه داد: کارهای خیرین نشان می دهد که واقفان افق دیدشان به آینده جلوتر از دیگران بود که این دیدگاه باید توسعه یابد و حفظ شود.
سرپرست فرمانداری رفسنجان تصریح کرد: خیرین در رفسنجان هنوز بعد از گذشت ۷۰ سال از وقف؛ اثر ثروتشان وجود دارد و برای امور درمان، تعلیم و تربیت، حوزه دینی و غیره صرف می شود.
وی با بیان اینکه بیشترین وقفیات در کشور در حوزه بهداشت و درمان (موقوفات هلال احمر) در رفسنجان وجود دارد که از محل درآمد پسته این وقفیات صورت گرفته افزود: جایگاه ۴ رقم پسته در کشور از جمله اکبری، کله قوچی و احمد آقایی در رفسنجان وجود دارد.
رضایی گفت: بیش از ۴۰۰ هزار هکتار باغ پسته در کشور کشت شده که از این میزان ۸۰ هزار هکتار معادل ۲۰ درصد باغ های پسته کشور در شهرستان رفسنجان به ثمر رسیده اند.
وی خاطرنشان کرد: امّا با وجود معدن عظیم مس و مخازن نفت در جنوب شرق کشور در این شهرستان؛ رفسنجان نسبت به ۲۰ سال گذشته پیشرفت آنچنانی نداشته که باید آسیب شناسی شود.
رضایی اظهار کرد: نباید بگذاریم خیرین پسته کار به دلیل بی انگیزگی و عدم حمایت از رفسنجان به کشورهای خارج مهاجرت کنند؛ اگر مجوزی درخواست می دهند یا خواستار تسهیلات توسعه ای هستند باید برای رونق کار و فعالیت شان در حوزه امور خیر توجه شود؛ زیرا از قدیم خیران در رفسنجان باعث ایجاد مدارس، بیمارستان ها، دانشگاه ها، مساجد و غیره شدند که در کشور جزء رتبه های برتر شناخته شدند.
مدیرعامل پرورشگاه معین زاده هم اظهار کرد: این پرورشگاه در ۷۰ سال پیش در رفسنجان احداث شده و به کودکان بی سرپرست خدمات رسانی می کند؛ این پروشگاه جزء سه پرورشگاه کودکان در کشور است که کلیه نیازهای کودکان بی سرپرست را برآورده می سازد.
محمد کریمی افزود: همان ۷۰ سال پیش طبق اساسنامه محکم و قوی در جهت نگهداری، تحصیل، بهداشت جسمی و روانی و دیگر امورات کودکان؛ این پرورشگاه ایجاد و قسمت عظیمی از باغ های کشاورزی پسته خانواده معین زاده به این امر اختصاص یافت.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.