شهرکرد-ایرنا- هفت روز از مشکل پدیده آمده در خصوص تامین آب شرب در برخی از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری در مسیر چشمه کوهرنگ به ویژه شهرکرد و روستاهای در مسیر آن می‌گذرد که در طی این مدت تلاش های زیادی برای رفع جدی این مشکل انجام شده است.

به گزارش ایرنا، در این یک هفته تلاش‌های مختلف زیرساختی و زیربنایی برای اجرای تامین آب شرب در نقاط مختلف شهرکرد انجام شده است تا مشکل تامین آب به صورت جدی رفع شود.

حضور وزیر نیرو، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب، تیم‌های عملیاتی در کنار مسوولان چهارمحال و بختیاری نشان از عزم جدی برای رفع این مشکل و معضل دارد و مردم نیز همچنان خواهان رفع این مشکل در سطح شهرکرد هستند.

اگر چه برخی از مردم در شهرکرد همچنان با کمبود آب شرب یا افت فشار آب در لوله‌های آب در طبقات بالاتر مواجه هستند، اما در روز دوشنبه عکس‌ها و فیلم‌هایی نیز در شبکه‌های فضای مجازی منتشر شد که عده‌ای درب مغازه با حیاط خانه خود را با آب شرب شستشو داده اند که با گلایه برخی دیگر از شهروندان همراه شده است.

اقدامات فوری وزارت نیرو برای رفع مشکل آب شهرکرد

وزیر نیرو در سفری کاری و جهادی از نزدیک مشکلات و معضلات آب شرب چهارمحال و بختیاری به ویژه شهرکرد از نزدیک پیگیری کرد و اعلام کرد: تمامی امکانات وزارت نیرو برای حل مشکل آب چهارمحال و بختیاری بسیج شده است و ۴ سامانه برای جایگزین کردن چشمه آب کوهرنگ در حال اجرا است و ۲ سامانه اضطراری دیگر به زودی وارد مدار می‌شود.

علی اکبر محرابیان در سفر به این استان  با اشاره به بسیج تمامی امکانات کشور، گفت: چهار سامانه برای جایگزین کردن چشمه کوهرنگ و تامین آب استان چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است.

وی در خصوص آخرین وضعیت تامین آب چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در پی سیل‌های اخیر در ٢٠ استان کشور، حوزه آب، برق و زیرساخت‌های کشور و از جمله این مناطق، به استان چهارمحال و بختیاری خسارت قابل توجهی وارد شده است و امیدوارم با کمک‌های دولت و اقدامات لازم این خسارات برطرف و جبران شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه یکی از مناطق آسیب‌دیده چشمه کوهرنگ است، گفت: در اثر سیل آب این منطقه کدر و از حد استاندارد خارج شد و متاسفانه این موضوع همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به بازدید خود از این منطقه ادامه داد: میزان کدری آب نسبت به روزهای اول کمتر شده تا روز گذشته اما روز یکشنبه قدری کدورت بالاتر رفت و با توجه به این موضوع، در پی جایگزین کردن سهم چشمه کوهرنگ هستیم تا بتوانیم در واقع بیش از ۵٠ درصد آب شهرکرد را که از این منطقه تامین می‌شود را با سامانه‌های اضطراری جایگزین کنیم.

محرابیان با بیان اینکه حجم آب بالا بوده و ایجاد سامانه‌های اضطراری نیز زمان‌بر است، گفت: دستور بسیج تمامی امکانات کشور داده شده و همزمان حدود چهار سامانه برای جایگزین کردن چشمه کوهرنگ در حال اجرا است.

وی با اشاره به وارد مدار شدن دو سامانه و تامین بخشی از آب چشمه، اضافه کرد: دو سامانه اضطراری دیگر هم طی ساعت‌ها و روزهای آینده وارد مدار خواهد شد.

وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر برخی از نقاط شهر با کمبود جدی آب مواجه است، گفت: در ساختمان‌های دارای طبقات، آب در طبقه اول تامین می‌شود.

به گفته وی، شرایط تامین آب نسبت به روزهای آینده کمی‌ بهتر شده اما اصلا قابل قبول نیست.

وزیر نیرو با اشاره به صدور دستورات لازم، اظهار داشت: اعتبارات ضروری برای حل این مشکل به صورت نقدی پرداخت شده و امیدواریم طی یکی دو روز آینده مشکل رفع شود.

محرابیان با تقدیر از مردم بخاطر همکاری بسیار خوب، بر ضرورت صرفه‌جویی در این شرایط تاکید کرد.


سخنگوی صنعت آب کشور از تلاش وزارت نیرو برای حل کامل مشکل آب شرب شهرکرد ناشی از گل آلودی چشمه کوهرنگ خبر داد.

فیروز قاسم‌زاده درباره وضعیت آب شرب شهرکرد گفت: همزمان با بارش‌های اخیر در کشور، بارش‌های شدیدی در منطقه کوهرنگ به وقوع پیوست که باعث بروز سیلاب در رودخانه‌ها شد و در اثر سیلاب‌ها، چشمه کوهرنگ به‌عنوان یکی از منابع تأمین آب شرب شهرکرد گل‌آلود شد و غلظت رسوبات در آب چشمه افزایش یافت.

وی افزود: همین مساله موجب بروز اختلال در عملکرد تصفیه‌خانه آب شرب شهرکرد و در نتیجه افت فشار در بخشی از شبکه توزیع آب شد.

سخنگوی صنعت آب کشور همچنین در ادامه تصریح کرد: از ساعات اولیه بروز این اختلال، تیم‌های عملیاتی وارد عمل شدند و ضمن تأمین آب موقت از طریق روش‌های جایگزین نظیر آب تانکری و آب بسته‌بندی، عملیات اجرایی اصلاح تصفیه‌خانه برای رفع دائمی مشکل، آغاز شد.

قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه به‌دلیل طولانی شدن زمان گل‌آلودی چشمه کوهرنگ و رفع نشدن موضوع تاکنون، فشار بخش اندکی از شبکه توزیع در نواحی مرتفع شهرکرد به حالت عادی بر نگشته است و حدود پنج درصد شهر با قطعی و افت فشار مواجه هستند.

وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت تأمین آب مورد نیاز شهروندان عزیز شهرکرد، حسب دستور وزیر نیرو، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در روزهای گذشته با حضور در استان چهارمحال و بختیاری، شخصا مدیریت موضوع را بر عهده گرفته و امروز نیز وزیر نیرو برای رصد دقیق موضوع و سرعت بخشیدن به عملیات بازگشت کیفیت آب به شرایط عادی، به استان چهارمحال و بختیاری سفر کرده تا در حداقل زمان ممکن،‌ پایداری شبکه آب شرب شهرکرد درسطح کل شهر حاصل شود.

اجرای طرح پدافندی برای خط انتقال آب کوهرنگ به شهرکرد

معاون توسعه و منابع آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری، اجرای طرح پدافندی خط انتقال کوهرنگ به شهرکرد را یک ضرورت اعلام کرد و گفت: در همین راستا مطالعات این طرح تدوین شده و امید می‌رود با اختصاص اعتبار بتوان ظرف ۶ ماه آن را اجرا کرد.

مراد محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هر طرح انتقال آب نیاز به یک طرح پدافندی دارد تا در زمان‌های بحران بتوان تنش آبی را از این طریق برطرف کرد از این رو از آنجا که چشمه کوهرنگ منبع پایداری به شمار نمی‌رود اهمیت احداث طرح پدافندی دوچندان شده است.

وی ادامه داد: بخشی از مطالعات طرح پدافندی چشمه کوهرنگ از سوی شرکت آب و فاضلاب و بخش دیگری از آن از سوی آب منطقه‌ای انجام شده است به این دلیل چنانچه برای اجرای این طرح اعتبار لازم اختصاص پیدا کند می‌توان در مدت زمان کوتاهی حدود ۶ ماه این طرح را اجرا کرد.

معاون توسعه و منابع آب شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه منبع طرح پدافندی خط انتقال کوهرنگ به شهرکرد از همان چشمه‌های شهرستان کوهرنگ تامین می‌شود، اظهار داشت: حتی در صورت بهره‌برداری از طرح بن به بروجن، این خط پدافندی برای تامین آب مرکز استان یک ضرورت است.

محمودی در ادامه با بیان اینکه کدورت آب چشمه کوهرنگ در حال کاهش است، پیش‌بینی کرد: چنانچه روند کاهش کدورت چشمه ادامه پیدا کند ظرف چند روز  آینده گل‌آلودگی این چشمه برطرف و آب وارد مدار شود.

به گزارش ایرنا، به سبب وقوع بارش‌های سیل‌آسا در چهارمحال و بختیاری، آب چشمه کوهرنگ که از چشمه‌های مهم و حیاتی این استان به شمار می‌رود از روز یکشنبه ۱۶ مرداد گل‌آلود و از مدار آبرسانی خارج شد و همین موضوع سبب ایجاد تنش آبی در هفت شهر و ۳۴ روستای این استان شد.

نصب تجهیزات رفع کدورت، اضافه شدن تعدادی تانکر آبرسانی به امکانات چهارمحال و بختیاری و توزیع آب در محلات، راه‌اندازی ایستگاه‌های بسته‌بندی آب و اضافه کردن تعدادی چاه از بخش کشاورزی، شهرداری و دستگاه‌های اجرایی از جمله اقداماتی است که تاکنون برای رفع مشکل انجام شده است.