به گزارش خبرنگار ایرنا ،سردار ناصر اکبرزاده عصر امروز دوشنبه در میزگرد پیگیری دستور رئیس جمهور مقابله با جنگل خواری ، کوه خواری ،دریا خواری و تجاوز به انفال عمومی که با حضور مدیران دستگاه های متولی در محل سالن کنفرانس ایرنای مازندران در ساری برگزار شد، افزود: بعد از سفر رئیس جمهور با توجه به آشنایی سید محمود حسینی پور استاندار مازندران از وضعیت اهمیت حراست از عرصه های منابع طبیعی ،زمین های کشاورزی و مقولات زیست محیطی استان داشتند ،قرارگاه صیانت از عرصه ملی را تشکیل داده اند که پس از حدود ۶ماه از تشکیل این قرارگاه امروز به بانک اطلاعاتی قویی در حوزه شناسایی و برخورد ، چگونگی پیشگیری و اجرای احکام قضایی علیه متجاوزان به عرصه های طبیعی دست یافتیم.
وی با توضیح این که ساخت و سازها و تغییر کاربری های غیر مجاز را با مستندات دراختیار داریم، ادامه داد: اگرچه در این ۶ ماهه کارهای خوبی رخ داد ،اما کافی نیست ،مازندران ویژگی خاص خودش را در بخش مواهب طبیعی دارد ، یقین کنید در آینده اتفاقات خوبی در حفاظت از عرصه های طبیعی رخ خواهد داد.
وی اظهار داشت: با شدت پیگیر جلوگیری و برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز در مازندران هستیم ، تعیین تکلیف سازه های ساخته شده را در دستور داریم، اشخاص مسوولی که مجوز غیر قانونی صادر کردند را شناسایی و در دست پیگیری داریم.
وی با اظهار این که تخلفات آشکاری در بخش حفاظت از عرصه های طبیعی و تجاوز به زمین های مازندران رخ داده است که افکار عمومی مطالبه گری جدی از دولت سیزدهم برای حل ریشه ای در این خصوص دارد ، در عین حال توضیح داد که البته تجاوز ، تصرف و تغییر کاربری های غیر قانونی زمین های کشاورزی ، ساخت وسازهای بی رویه و خارج از ضوابط در عرصه های ملی در مازندران ، مشکل چهار دهه این خطه است و موضوعی نیست که بخواهیم به یکباره همه مسایل را حل و فصل کنیم.
وی با بیان این که از زمانی که آقای حسینی پور استاندار مازندران ۲۱ اسفند ماه سال گذشته در پی دستور رئیس جمهور مبنی بر مقابله با جنگل خواری ، کوه خواری ، دریا خواری و تجاوز به انفال عمومی را با تشکیل تیم های شناسایی، حقوقی و بازررسی را با همکاری دستگاه قضایی ، نیروی انتظامی ، سپاه کربلا و دیگر دستگاه های متولی را ساماندهی کردند تا اکنون جلوی تجاوز و ساخت و سازهای غیر قانونی زیادی با صادر کردن اخطاریه و ابلاغیه به دستگاه ها خدماتی ،گرفته شده است.
اکبر زاده با تاکید بر این که قرارگاه مقابله با زمین خواری و جنگل خواری مازندران با قدرت در حال انجام دادن ماموریتش است و همه مدیران استان همه جانبه در تلاش همکاری با این قرارگاه هستند ، گفت: بررسی ها نشان می دهد که بسیاری از مسوولان با چالش هایی در اجرای ماموریت هایشان مواجه هستند ، کمبود قانون ، مقررات و قوانین ناقص ، کمبود اعتبار و تجهیزات و نیروی انسانی از مشکلات دستگاه های متولی است که سبب شد تا نتوانند ماموریت هایشان را به درستی عملیاتی کنند.
نماینده ویژه استاندار مازندران در امور صیانت از اراضی گفت: بررسی ها نشان داده است که امکانات و تجهیزات دستگاه های متولی در حراست و حفاظت از عرصه های طبیعی بسیار کم است ، باید به صور ت جامع مسایل را بررسی کنیم ،مسوولان حفاظت از منابع طبیعی با کمترین امکانات در حال کار هستند ، امروز با دست خالی مقابل قاچاقچیان مسلح ایستاده اند ، البته برای حل این کمبود ها برنامه داریم.
مازندران برای عملیاتی کردن مقابله با متصرفان عرصه های طبیعی به حمایت ویژه مسوولان ملی نیاز دارد
سردار اکبر زاده با بیان این که مسوولان بالادستی و ملی باید به کمک این خطه از کشور که خدمات ملی ارایه می کند بیایند، گفت: مجموعه خبرگزاری ایرنا باید روشنگری جامعی از وضعیت مطالبه گری و تصرفاتی که بر عرصه های ملی استان شده است ،داشته باشد ،تاکید می کنم مردم را باید از این اقدامات مطلع کرد.رانت خواری و مفسدان بدانند اصلا تعارف نداریم ، شناسایی را انجام دادیم با قدرت برخورد ها را طبق قوانین و ضوابط قضایی عملی می کنیم ، این دولت مطالبه گری ملت را در حفاظت از عرصه های ملی استان مازندران پاسخگو است ،دولت بسیجی و مردمی دکتر رئیسی کارآمدی خودش را برای مردم در حفاظت از عرصه های ملی مازندران اثبات می کند.
نماینده ویژه استاندار مازندران در امور صیانت از اراضی ادامه داد: مدیران با هم افزایی و صمیمیت بدون سوال بردن یکدیگر حفاظت ازعرصه ملی را با قدرت انجام بدهند ،امروز صیانت از منابع طبیعی و محیطزیست مازندران با تفکر استاندار قدرت خاصی گرفته است، در بحث صیانت ،جلوگیری از تصرف و تخریب ساخت و ساز های غیر مجاز را داریم.تا امروز ۸۰جلسه در این خصوص برگزار شد، همه فرمانداران در این خصوص با قدرت پای کار هستند ، در این مدت ۷۲۰ نفر از مردم در قالب ارباب رجوع مردمی در حوزه جنگل خواری اطلاعات خوبی دادند ؛ ۶۰بازدید میدانی و یک بازدید هوایی از وضعیت تصرف جنگل و مرتع و ساخت ساز های غیر مجازی که شده است ،در این خطه انجام شد.
وی ضمن قدردانی از حضور و مشارکت همه جانبه سپاه مازندران در بخش صیانت از عرصه های طبیعی و فرایند تکمیل بانک اطاعاتی گفت: ۱۲۰هزار نقطه آسیب پذیر در عرصه طبیعی استان شناسایی شده است.
وی با بیان این که فعالیت های بنگاه های املاک که منجر به ساخت و سازهای بی رویه و غیر قانونی در عرصه جنگلی ، مرتعی و کشاورزی مازندران شده است، اشاره کرد و گفت : جلوگیری از ساخت و سازهای جدید با شدت در حال انجام هستیم ، البته با بسیاری از ابنیه های غیر مجاز که ساخته شده که این سازه ها قابل تخریب نیستند، چراکه دارای مستندات هستند ،نیز مواجه هستیم.
اکبر زاده برلزوم بازنگری قوانین تحلفات ،تصرفات و تغییر کاربری ها تاکید کرد و ادامه داد: بسیاری از قوانین بازدارنده نیستند یعنی اصلا قابلیت اجرایی ندارد ، امروز امکانات تجهیزات در برخورد با قاچاقچیان کم و یا اصلا کارایی ندارد ، قاچاق مدرن شده است امروز صدای اره موتوری قاچاقچیان از ۱۰ متری فراتر نمی رود ، ارزش چوب قاچاق یک نیسان ۲۰ برابر بیشتر از جریمه آن است . نمی توان ۱۸۰کیومتر از عرصه های طبیعی را با یک نگهبان بدون امکانات صیانت کرد . باید با حل این مسایل جنگل های باقی مانده را حفظ کنیم ،نزدیکی جنگل با دریا همچنان مورد تهدید افراد است ، امروز در غرب مازندران جوانان اصلا کار فیزیکی نمی کنند فقط دلالی زمین را انجام می دهند.
اکبر زاده تاکید کرد که موقعیت و وضعیت حفاظت از عرصه های ملی در مازندران باید به صورت شفاف و واقعی به گوش مسوولان ملی برسد و اگر اراده ای وجود دارد باید به نتیجه برسیم که با کاغذ بازی های اداری کار نتیجه نخواهد داد.قرارگاه صیانت از اراضی در مازندران با هم افزایی و سیاست گذاری دستگاه اجرایی و حاکمیتی این مطالبه گری به حق برخورد با متخلفان را محقق می کند.امروز افکار عمومی قرارگاه حراست از عرصه های منابع ملی مازندران را رصد می کند.با درایت و پشتکاری که استاندار مازندران در این موضوع بوجود آوردند، به نتیجه حفاظت و صیانت از انفال می رسیم. قاچاقچان چوب را پاکسازی می کنی طرح برخورد ها با آنان را شهر به شهر، نقطه به نقطه در آینده نزدیک اجرایی خواهیم کرد ،حمایت کامل دستگاه قضایی را داریم و نتیجه را نیز به مردم دلسوز و حامی انفال اعلام می کنیم.
نماینده ویژه استاندار مازندران در امور صیانت از اراضی از همراهی ادارات کل منابع طبیعی و آبخیز داری منطقه ساری و نوشهر ، محیطزیست و جهاد کشاورزی مازندران قدردانی کرد و گفت: در ۶ ماهه اخیر بیش از ۳۰۰هکتار از عرصه های تصرف شده به ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان به منابع طبیعی استان برگشته است.
استان مازندران حدود۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران دو اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
به گزارش ایرنا ،مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد ، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.