تهران – ایرنا – وزارت نیروهای مسلح فرانسه اعلام کرد که آخرین دسته از سربازان فرانسوی پس از ۹ سال حضور، روز دوشنبه مالی را ترک کردند. این در حالی رخ داد که بین پاریس و حکومت نظامی حاکم در باماکو روابط غیردوستانه ای وجود دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای خبری آفریکا نیوز، ستاد فرماندهی ارتش فرانسه روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: «امروز در ساعت ۱۳:۰۰ (به وقت پاریس، ساعت ۱۱:۰۰ به وقت گرینویچ)، آخرین گروه از نیروهای حاضر در خاک مالی موسوم به برکان (Barkhane) از مرز مالی و نیجر عبور کرده و خارج شدند.

پس از نه سال حضور، برخانه در کمتر از شش ماه خروج نیروهای خود را سازماندهی کرد. این چالش نظامی لجستیکی بزرگ با نظم و امنیت خوب و همچنین با شفافیت کامل و هماهنگی با همه شرکا انجام شده است.»

رئیس جمهور فرانسه در بیانیه دیگری تاکید کرد: «فرانسه همچنان در منطقه ساحل و همچنین در خلیج گینه و (در) منطقه دریاچه چاد با همکاری همه شرکای منطقه ای خود متعهد به ثبات و مبارزه با تروریسم باقی می ماند.»

الیزه روز ۲۸ بهمن در بیانیه ای با اشاره به اینکه " دیگر شرایط سیاسی و عملیاتی برای درگیر ماندن در مالی فراهم نیست" اعلام کرد تصمیم گرفته عملیات برکان را "خارج از قلمرو مالی" سازماندهی مجدد کند.

بنا به این گزارش، حضور نظامی در ساحل تا پایان سال به نصف کاهش می یابد و به ۲۵۰۰ سرباز می رسد.  نیجر با حفظ پایگاه هوایی در نیامی و در اختیار قرار دادن ۲۵۰ سرباز برای عملیات نظامی در مرز مالی موافقت کرده است.

چاد همچنان میزبان حضور فرانسوی ها در نجامنا خواهد بود و فرانسه امیدوار است که گروهی از نیروهای ویژه را در اوگادوگو، پایتخت بورکینافاسو حفظ کند.

فرانسوی‌ها که توسط حکومت نظامی مالی بیرون رانده شده‌اند، تمام دارایی‌های خود را در شش ماه گذشته به ارتش مالی منتقل کرده‌اند که آخرین آن روز دوشنبه انجام شد.

در مجموع، فرانسه مجبور شده است حدود ۴۰۰۰ کانتینر و هزار وسیله نقلیه، از جمله صدها خودروی زرهی را از مالی خارج کند.

بر اساس محاسبات خبرگزاری فرانسه و بر مبنای اطلاعات سازمان غیردولتی تخصصی Acled، از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۰۰۰ غیرنظامی در مالی، نیجر و بورکینافاسو کشته شده اند که در حال حاضر بیش از ۲۰۲۱ غیرنظامی ثبت شده نسبت به کل سال ۲۰۲۱ است.

ارتش فرانسه طی ۹ سال حضورش در ساحل، ۵۹ سرباز را از دست داد.

برکان یک عملیات ضد شورش بود که در اول اوت ۲۰۱۴ آغاز شد و توسط ارتش فرانسه علیه گروه‌های اسلام‌گرا در منطقه ساحل آفریقا رهبری می‌شود. این نیرو متشکل از تقریباً ۵۰۰۰ نیروی فرانسوی است که به طور دائم مقر آن در نجامنا، پایتخت چاد است. این عملیات با همکاری پنج کشور موسوم به ساحل، که همگی مستعمرات سابق فرانسه هستند هدایت می شود: بورکینافاسو، چاد، مالی، موریتانی و نیجر. این کشورها در مجموع به عنوان "G۵ Sahel" نامیده می شوند. نام این عملیات برگرفته از تپه ای هلالی شکل به نام برخانه در کشور صحرا است.