قصرشیرین-  ایرنا-  ۲۶ مرداد ماه یادآور بازگشت مردان قبیله غیرت از مرز رسمی خسروی در سال ۱۳۶۹ پس از سال‌ها دوری و تحمل شکنجه‌های بسیار در زندان‌های مخوف رژیم بعثی به آغوش پاک ایران اسلامی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مرز رسمی خسروی نزدیکترین نقطه کشورمان به کربلای معلی و غربی‌ترین نقطه ایران اسلامی در شهرستان قصرشیرین سجده گاه راست قامتان با صلابتی است که پس از سال ها دوری از وطن، سرافرازانه به آغوش پاک میهن اسلامیمان بازگشتند.

آزادگان سرافراز مردان مردی هستند که با ایمان و اعتقاد قلبی و دینی خود مقتدرانه به خاک کشورمان بازگشتند و شکنجه های رژیم بعثی را به جان خریدند تا نام پر صلابت ایران و ایرانی برای همیشه بر تارک جهان بدرخشد.

آزادگان سرافراز همان پرستوهای عاشقی هستند که با الهام از مکتب حسینی و با فرمان خمینی کبیر (ره) برای دفاع از دین و اعتقاد و ناموس و شرف و غیرت این میهن اسلامی خالصانه جنگیدند و توانستند ستم و ظلم را به زانو درآورند.

آزادگان همان سرافرازانی هستند که بسیاری از آنان با تاسی بر حسین (ع) خالصانه شهید شدند و  شهیدان دور از وطن نام گرفتند که با پیروی از سرور و سالار شهیدان در درس عاشقی و جهاد و شهادت خوش درخشیدند.

                                      

مرز خسروی مفتخر به ورود نخستین گروه از آزادگان در سال ۱۳۶۹

مرز رسمی خسروی در قصرشیرین مفتخر به این است که همچون مادری مهربان آغوش خود را برای نخستین گروه از آزادگان سرافراز در ۲۶ مرداد سال ۶۹ برای بازگشت به میهن اسلامی گشود تا این روز را در اذهان تمام ایرانیان ثبت و ماندگار و جاوید کند.

توافق برای تبادل اسرا

توافق برای تبادل اسرا سه سال پس از آتش بس میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق صورت گرفت و در همین رابطه ستاد رسیدگی به امور آزادگان در ۲۲ مرداد سال ۶۹ تشکیل شد.

ستاد رسیدگی به امور آزادگان با مساعدت و همراهی دیگر دستگاه ها به تبادل ۴۰ هزار آزاده ایرانی با همین تعداد اسیر عراقی پرداخت.

بر اساس این توافق نخستین گروه از آزادگان پر افتخار کشورمان در ۲۶ مرداد سال ۶۹ با استقبال پرشور مردم و مسوولان پس از تشریفات قانونی از مرز خسروی وارد خاک ایران اسلامی شده و با صلابت و مقتدرانه به آغوش وطن بازگشتند.

یک روز قبل از ورود آزادگان دل های میلیون ها ایرانی در خسروی می تپید و چشم ملت خیره به قصرشیرین بود.

هیچ کس از کوچک و کودک و بزرگ گرفته تا پیرو جوان سر از پا نمی شناخت و تمامی کوچه ها و خیاباهان ها و معابر آذین بندی و چراغانی شده بود و قرار بود تا فردای آن روز یعنی ۲۶ مرداد برای همیشه مرز خسروی در اذهام میلیون ها ایرانی ماندگار شود.

پخش گل و شیرینی، چراغانی کردن خیابان ها و معابر، نصب پلاکاردهای خوش آمدگویی و بوی اسپند و گل همه جا را فرا گرفته بود و هرکس به تناسب وسع خود هر کاری که از دستش برآمده بود برای پذیرایی از کاروان صلابت و ایثار انجام داده بود.

گویا همه می دانستند که فردای آن روز یعنی ۲۶ مرداد ماه میهمانانی عزیز قرار است به آغوش وطن برگردند که خود میزبان اصلی و صاحبان واقعی این خانه و کاشانه هستند که برای دفاع از این آب و خاک جانانه خوش درخشیدند.

۲۶ مردادماه رسید؛ روزی که خسروی پایتخت عاشقی شده بود و نقطه صفر مرزی سجده گاه مقدس عاشقان مکتب حسین (ع)، همانانی که سرافرازانه با آزادگی و صبر و استقامت خود توانسته بودند دیوهای خبیث بعثی را به برای همیشه تسلیم کنند و مدال افتخار و ایثار و غیرت را برای ایران اسلامی به ارمغان آوردند.

نگاه های همه ملت به سمت مرز خسروی بود و گویا قلب همه ایرانیان در مرز خسروی می تپید، روزی که هیچگاه از خاطره ایرانیان پاک نمی شود و برای همیشه ماندگار است.

روز ۲۶ مرداد ماه که فرا رسید خیابان های منتهی به استان کرمانشاه و مرز خسروی مملو از جمعیتی بود که عاشقانه برای استقبال از فرزندان خمینی کبیر (ره) آمده بودند، روزی که اشک و لبخند باهم عجین شده بود، مهمانان عزیزی در راه بودند.  

اگرچه آن روزها قصرشیرین زخم خورده جنگ بود و ترکش های جنگ نابرابر بر چهره شهر مشهود بود اما مردم مرزنشین و هممیشه مهمان نواز قصرشیرین و استان کرمانشاه خود را به مرز رسانده بودند تا به جای حضور همه پدران، مادران و فرزندان این سرافرازان همیشه با صلابت به آن ها خوش آمد بگویند.

                                       

«هاتین خوش هاتین صفا هاوردین»

«هاتین خوش هاتین صفا هاوردین» (آمدید خوش آمدید صفا آوردید) همان آهنگ معروفی است که از سال ۶۹ تاکنون تداعی کننده روزهای خوش ورود آزادگان سرفراز به آغوش میهن عزیزمان است و هر کرمانشاهی و هر کُرد زبانی هنوز هم که هنوز است آن را در ذهنش به یادگار داشته و در این ایام با خود مرور می کند.

صبح ۲۶ مرداد ماه سال ۶۹ یکصدا کرمانشاه و شهرستان های غربی این استان هاتین خوش هاتین را برای خوش آمد گویی به آزادگان سر می دادند.

۲۶ مرداد ماه یاد آور و تداعی کننده بازگشت یوسف هایی است که چشم یعقوب ها به آمدنشان روشن شد.

این روز یادآور چشم انتظاری پدران و مادرانی بود که هیچگاه چشمشان به جمال فرزندشان روشن نشد و هجران غریبانه فرزندانی بود که در زندان ها شربت شیرین شهادت را نوشیدند و پیکرهای پاکشان هیچ وقت به خانواده هایشان نرسید و این مظلومانه ترین بخش زندگی آزادگان و خانواده‌های زینبی آن ها است.

با گذشت ۳۲ سال از آن روزها این اهالی قبیله غیرت هنوز هم زخم های زمان اسارت را با خود به یادگار دارند و مشکلات روحی و روانی ناشی از شکنجه های اسارتگاه های مخوف رژیم بعث باعث شده تا بسیاری از آن ها به خیل عظیم شهدا بپیوندند و بسیاری نیز اکنون در راستای اعتلای ایران اسلامی در صحنه های مختلف تلاش می کنند.  

آزادگان با روح بلندشان عزت و آزادگی را برای ما به ارمغان آوردند

 سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: آزادگان سرافراز با روح بلندشان، عزت و آزادگی را برای ما به ارمغان آوردند و مایه عزت و افتخار برای کشور شدند.

«محمد حیدری» در جلسه ستاد هماهنگی بازگشت آزادگان افزود: ۲۶ مردادماه سال ۶۹ سالروز بازگشت غرور آفرین آزادگان از مرز رسمی خسروی است که با توجه به نقش این شهرستان در جنگ و بازگشت اولین گروه از آزادگان به میهن اسلامیمان پس از سال ها اسارت در زندان های مخوف رژیم بعثی، نامگذاری این روز را به نام قصرشیرین در تقویم کشورمان از طریق شورای فرهنگ شهرستان، استان و کشور پیگیری کنیم تا این مهم تحقق یابد.

امسال نیز طبق سنت هر سال قرار است در قصرشیرین آیین بزرگداشت سالروز ورود آزادگان به میهن عزیز ایران اسلامی برگزار شود و از این اسوه های صبر و ایثار تجلیل شود.

شهرستان قصرشیرین به عنوان نقطه آغاز و پایان جنگ تحمیلی در هشت سال دفاع مقدس ۸۶۰ شهید، ۲هزار جانباز و یکصد آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

این شهرستان در غرب کرمانشاه بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و دارای بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت است.

استان کرمانشاه یک هزار و ۹۴ آزاده دارد.