تهران - ایرنا - اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه خود بر تذکراتی از جمله ضرورت ستاد استقبال از مهر و نوسازی بافت فرسوده تاکید کردند.

به گزارش ایرنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران روز سه شنبه در جریان هشتاد و ششمین جلسه شورای شهر، تذکراتی را ارایه کردند.

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به نزدیکی به مهر ماه گفت: با توجه به بهبود کرونا و بازگشایی همه مقاطع تحصیلی در مهرماه با ۱۶ درصد افزایش سفرهای مردم مواجه هستیم.

وی افزود: در مهرماه ۳.۵ میلیون سفر جدید با حمل و نقل عمومی انجام خواهد شد که باید تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود.

تشکری هاشمی با اشاره به اینکه ستاد استقبال از مهر در سالهای گذشته تشکیل می شد، گفت: اگر این ستاد تشکیل شده اخباری از آن نداریم و اگر تشکیل نشده ضروری است که تشکیل شود.

فکری به حال بافت فرسوده تهران شود

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در جریان هشتاد و ششمین جلسه شورای شهر با اینکه بافت فرسوده تهران یکی از معضلات اساسی شهر تهران است و در حال حاضر ۷ درصد مساحت تهران، حدود ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار را بافت فرسوده تشکیل می دهد، اظهار داشت: ۲۱ درصد جمعیت شهر تهران در بافت فرسوده زندگی می کنند.

وی ادامه داد: در دوره ششم مدیریت شهری صحبت از باز شدن قفل های ساخت و ساز شده و تلاش هایی نیز برای انجام شده است اما هنوز گشایش ویژه ای در ساخت ساز بافت فرسوده مشهود نیست.

وی با بیان اینکه با توجه به ضرورت نوسازی بافت فرسوده باید اقداماتی در این خصوص انجام شود، افزود: افزایش تراکم مازاد بافت فرسوده نیز در کمیسیون ماده ۵ شورای عالی معماری و شهرسازی در دست بررسی است که باید در آن تسریع شود.

پیرهادی ادامه داد: علاوه بر رویکرد مازاد تراکم، باید بسته های تشویقی در بافت فرسوده در نظر گرفته شود و کار گروهی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وزارت مسکن و شهرسازی و شهرداری تهران برای رفع مشکلات این حوزه تشکیل شود.

رئیس کمیسیون، سلامت شورای شهر تهران تاکید کرد: اگر حادثه زلزله و یا حادثه دیگری در تهران رخ دهد خدا می داند که در بافت فرسوده چه اتفاقی رخ خواهد داد؛ بنابراین سایر دستگاه ها نیز باید نسبت به نوسازی بافت فرسوده توجه و اهتمام داشته باشند.

برای بازنگری طرح جامع شهر تهران اقدام شود

پیرهادی همچنین با اشاره به پایان افق ۲۰ ساله طرح جامع شهر تهران، گفت: مطالعات تهیه و تدوین طرح از سال ۸۲ آغاز و این طرح در سال ۸۶ مصوب شد و اکنون به پایان دوره طرح جامع ۲۰ ساله تهران نزدیک می شویم.

وی ادامه داد: شهرداری تهران باید بررسی و ارزیابی طرح جامع فعلی را انجام و نسبت به مطالعات و بازنگری طرح جامع اقدام کند.

دعوت از مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی برای حضور در شورا

پیرهادی همچنین با اشاره به انتقاد شهروندان و اعضای شورای شهر از برگزاری نمایشگاه های پرمخاطب در محل نمایشگاه بین المللی تهران از رئیس شورای شهر خواست تا مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی برای ارائه توضیح به شورای شهر دعوت شود.

وی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه در مرکز نمایشگاه بین المللی تهران، تاکید کرد که رویداد نمایشگاهی با بی‌توجهی و اصرار غلط مجریان، نمایشگاه شهر را به هم ریخته است.

تغییر کاربری فروشگاه کتاب شایسته نیست

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران، با اشاره به تغییر کاربری فروشگاه کتاب اسم در خیابان انقلاب، اظهار داشت: این فروشگاه برای احداث شعبه جدید بانک تجارت تخلیه خواهد شد.

وی گفت: با توجه به اینکه خیابان انقلاب خیابانی کاملا فرهنگی است باید با نگاه جدی تری به چنین مسائلی پرداخته شود.

صادقی با بیان اینکه انتظار می رود که بانک تجارت مانع از تعطیلی این فروشگاه شود، گفت:  تعطیلی فروشگاه کتاب، شایسته فرهنگی ترین خیابان شهر تهران نیست.

اپیدمی قطع درختان را پیگیری کنیم

 ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به موضوع قطع درختان و انتشار فیلمی در این خصوص از منطقه ۱۹ تهران در صحن شورای شهر، گفت که گرده‌افشانی یک کارخانه سیمان در بوستان گلریز منطقه ۱۹ منجر به خشک شدن درختان و پس از آن قطع این درختان شده است.

امانی با بیان اینکه باید این موضوع  از کارخانه پیگیری شود، افزود: بنظر می رسد که درختان بوستان گلریز را خشک می کنند؛ اتفاقی که در منطقه یک تهران نیز بارها رخ داده است.

وی گفت: خشکاندن درختان در منطقه یک را بارها به شهردار این منطقه اعلام کرده ام، افزود:  شهرداری مجوز ورود به ملک شخصی افراد را ندارد اما باید اپیدمی قطع درختان را مورد پیگیری قرار دهیم.

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در اینباره گفت: باید به ریشه آنچه که به قطع درختان می انجامد بپردازیم.

وی با بیان اینکه باید با شورای عالی معماری و شهرسازی در این زمینه همکاری داشته باشیم، عنوان کرد: بحث این است که درختان در برخی املاک میلیاردها تومان ضرر به برخی افراد می زنند و از این رو به قطع آن اقدام می کنند.  

پاسخگوی برگزاری نمایشگاه‌ها باشیم

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران همچنین درباره ترافیک ناشی از برگزاری نمایشگاه ها، عنوان کرد: محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران زندگی مردم را مختل کرد.  

وی، از وزیر صمت خواست درخصوص برگزاری نمایشگاه های پر ازدحام توضیح دهد و افزود: نمایشگاه شهر آفتاب آمادگی کامل و لازم را برای برگزاری نمایشگاه ها دارد.  

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد که با ساختمان نمایشگاه مشکل نداریم و مشکل اصلی ما مختل شدن زندگی مردم است.

وی تأکید کرد: رسانه ها باید این موضوع را مطالبه کنند که چرا نمایشگاه شهر آفتاب خالی مانده و در فضایی دیگر نمایشگاه برگزار می کنیم.

درخواست از رئیس جمهور برای ورود به موضوع برگزاری نمایشگاه ها در سئول

پرویز سروری نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: تهران در روزهای گذشته از لحاظ ترافیکی قفل مطلق بود.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور برای کوچکترین موضوعات مردم خود را به جمع آنها می رساند، گفت: به جایی رسیده ایم که از رئیس جمهور بخواهیم در این زمینه مداخله کند.

وی ادامه‌داد: ظرفیت بزرگی در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب داریم، اما برای برگزاری نمایشگاه برای مردم دردسر و زحمت ایجاد می شود.

سروری در بخش دیگری از تذکر خود، افزود: کسانی که موفقیت شورا و شهرداری را برنمی تابند از چند ماه پیش آغاز به اعلام این موضوع کردند که جنگ قدرت در مدیریت شهری وجود دارد.

وی از برگزاری انتخابات پیروز یکشنبه شورای شعر تقدیر کرد و افزود:  آنها نمی دانند که بین‌ آقای چمران و اعضای شورا، ارتباط پدر و فرزندی و استاد و شاگردی وجود دارد.

عضو شورای شهر تهران، تاکید کرد که جلسه هشتاد و پنجم روز اقتدار شورا بود که جای تبریک دارد.
 

بی توجهی به حوزه پسماند عامل افزایش جمعیت موش‌های فاضلاب

نرجس سلیمانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز  اظهار داشت: در روزهای اخیر شاهد موج جدیدی از جا به جایی مرزهای به تسخیر درآمده توسط حیوانات مخرب و موذی به خصوص موش های فاضلاب هستیم. 

وی افزود: با توجه به مراجعات و بازدیدهای صورت گرفته در مناطق ۲۲ گانه تهران، امکان بسیار کمی باقی مانده است که موش های فاضلاب هنوز موفق به جولان دادن در آن سطوح نشده باشند.

سلیمانی با بیان اینکه حتی حضور این موش ها در منازل مردم هم گزارش شده است، اظهار داشت: اگرچه در گزارش ها و مقالات علمی خطر سرایت بیماری های قابل انتشار با توجه به پیشرفت های حوزه درمان و بهداشت فردی کمتر شده است، اما در هر صورت، پتانسیل بسیار بالایی در جمعیت قابل ملاحظه موش های فاضلاب به عنوان یک تهدید بیماری زا مشاهده می شود.  

وی گفت: یکی از دلایل این گسترش خارج از کنترل، بی توجهی چندین ساله به حوزه مدیریت پسماند است.

سلیمانی با بیان اینکه سال های متمادی است که شهرداری از نظر بهداشتی به شکل کاملا آگاهانه موجب تقویت این چرخه معیوب و ویرانگر شده است، گفت: پیمانکاران جمع آوری پسماند خشک در ساختاری مشبک و ناملموس چه از نظر بهداشتی و چه از نظر بصری مانند اشباح سرگردان در شهر پرسه می زنند و جدای از بی توجهی به کرامت انسانی ایشان، عوامل بیماری زا را در نواحی مختلف تهران به علت همین ترک فعل و نگاه درآمدی، به چرخش وا می دارد. 

وی افزود: در این میان کودکان پناهجو به شکل ناخواسته و بنا به جاذبه مالی، در این تور آلوده و آشفته گرفتار شده اند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مصاحبه اخیر مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند نیز اظهار داشت: اعزام نیرو به جهت کمک و خدمات رسانی به مدت چهار روز برای حادثه سیل امامزاده داوود که از وظایف ایشان نبوده، شایسته تقدیر و توجه است. 

وی افزود: قطعا ایشان در مدت قریب به ۱۰ ماه خدمتشان تلاش های بسیاری داشتند اما به اذعان خودشان با گذشت ۱۰ ماه در زمینه زباله سوز هنوز درحال تهیه پیش نویس هستند. 

وی ادامه‌داد: درباره زیرزمینی شدن مخازن زباله گفته شد که باید برنامه ریزی انجام شود و در کارگروه ملی پسماند گفته شد که باید برنامه ریزی مدون و پشتیبانی شده داشته باشیم. 

وی تاکید کرد: درباره زباله گردی هم اذعان شد که ۹۵ درصد زباله گردی به صورت شبکه ای صورت می گیرد و اطلاعات خوبی در این زمینه در این مصاحبه ارائه شد که مربوط به حوزه راهبردی است و این درحالیست که جایگاه ایشان، عملیاتی است و مدیر عملیاتی باید گزارش عملکرد ارائه کند. امیدواریم که شورا فرصت ارائه یک گزارش را به وی و معاونت مربوطه بر اساس اعمال انجام شده در این ده ماهه ارائه کند.