دکتر انور اسماعیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در راستای جوانی جمعیت و ابلاغ دستورالعملی از سوی سازمان مرکزی، زمینه پرداخت هزینه خدمات ناباروری زوجین از سوی بیمه سلامت از دی سال ۱۴۰۰ در استان فراهم شد.
وی با بیان اینکه از زمان اجرای ابلاغ این دستورالعمل تاکنون سه هزار و ۵۰۰ نفر به مراکز ناباروری استان مراجعه کرده اند، گفت: ۶۰ درصد این افراد تحت پوشش بیمه سلامت بودند که حدود ۱۵ میلیارد برای ارائه خدمات به آنان از سوی بیمه سلامت هزینه شده است.
مدیرکل بیمه سلامت کردستان یادآور شد: برای بیمه نامههای این افراد نیز از زمان زایمان اگر به صورت طبیعی باشد، مادر، ۲ سال و فرزند پنج سال به صورت رایگان زیرپوشش خدمات بیمه سلامت قرار خواهند گرفت.
وی در ادامه اضافه کرد: ارائه خدمات به زوجهای نابارور که به مراکز ناباروی مراجعه می کنند در سه سطح خواهد بود، اگر این افراد به مراکز دولتی و همچنین مراکز عمومی دولتی مثل تامین اجتماعی مراجعه کنند در هر ۲ بخش سرپایی و بستری ۹۰ درصد هزینههایشان را بیمه سلامت پرداخت می کند.
اسماعیلی افزود: همچنین زوجهای نابارور اگر به بخش خصوصی مراجعه کنند با توجه به اینکه تعرفه خصوصی گرانتر است ۷۰ درصد هزینه ها توسط بیمه سلامت و ۳۰ درصد توسط بیمه شده پرداخت می شود و هدف از این کار مراجعه بیشتر مردم به مراکز دولتی است.
در استان کردستان بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت هستند که بیشترین تعداد آنان با بیش از ۶۰۰ هزار نفر در روستاها ساکن هستند.