تهران- ایرنا- مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: براساس آمار تا پایان ۲۴ مردادماه امسال درآمد این گمرک ۱۴۷ درصد رشد داشته و به چهار هزار میلیارد تومان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «ابوالفضل اکبرپور» با بیان اینکه درآمد گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) در ۱۲ماهه سال ۱۴۰۰ به پنج هزار میلیارد تومان رسید، اظهار داشت: تا پایان ۲۴ مردادماه امسال ۲۳ هزار و ۸۴۰ اظهارنامه واردات ثبت شده که بیش از ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد که شامل ۱۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار است.

وی افزود: در این مدت ۲ هزار و ۷۰۰ اظهارنامه صادراتی قطعی ثبت شده که رشد ۶ درصدی را نشان می‌دهد که وزن آن ۲ هزار تن به ارزش ۸۸ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) تصریح کرد: خشکبار و زعفران بیشترین آمار صادراتی از گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)را به خود اختصاص می‌دهد؛ همچنین مصنوعات طلا از محل ورود موقت نیز بخشی از این صادرات را مشمول می‌شود.

اکبرپور با بیان اینکه در این شرایط حساس و مهم امروز باید به اشتغال، تولید و موارد اقتصادی توجه کرد، تاکید کرد: در گمرکات کل کشور ۹۵ درصد کالاهای وارداتی اقلام اساسی، مواد اولیه، ماشین‌آلات و قطعات خط تولید است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کالاها در شرایط ارزی امروز ثبت سفارش نمی‌شود، زیرا در داخل تولید می‌شود، تاکید کرد: اقلام صادراتی در کشور مایه افتخار است، زیرا اغلب آنها انحصار جهان را شکسته و به کشورهای شاخص متنوعی صادر می‌شوند.

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) با بیان اینکه باید از تولیدکننده حمایت کرد، گفت: فعال اقتصادی با وجود تحریم‌ها، مواد موردنیاز تولید را به کشور وارد می‌کند، اما در داخل به دلیل بخشنامه‌های خلق‌الساعه یا تاخیر در صدور مجوزها دچار مشکل می‌شود، در همین زمینه گمرک تسهیلاتی را برای بخش‌های تولید از ضمانت‌های بانکی طبقه‌بندی شده تا خدمات نسیه و حمل یک‌سره ارائه می‌دهد تا کالا بدون وقفه به دست تجار برسد که این روند را بیش از همه در واردات واکسن مقابله با کرونا شاهد بودیم.

اکبرپور در خصوص میزان پروازهای مسافری، اعلام کرد: یک میلیون و ۱۹۰ هزار مسافر با هفت هزار و ۲۰۰ پرواز از کشور خارج شده‌اند که این آمار در مقایسه با چهار ماه نخست امسال رشد ۱۸۶ درصدی را به ثبت رسانده است. در همین مدت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر با هفت هزار و ۴۰۰ پرواز به کشور وارد شده است که رشد ۷۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه نشان می‌دهد.

وی درباره عوارض گمرکی چمدان‌های مسافری، تصریح کرد: موارد مشکوک به ورود کالاهای فروشی مسافری بازرسی می‌شود، در غیر این صورت هیچ چمدانی باز نمی‌شود. ورود دارو با چمدان با تجویز پزشک تا مدت‌زمان ۶ ماه هیچ ممنوعیتی ندارد، اما اگر میزان دارو تجاری باشد، اجازه ترخیص داده نمی‌شود.

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: چمدان چهره‌های ورزشی، هنری و سیاسی همانند مسافران عادی بررسی می‌شود و برای گمرک هیچ کدام فرقی ندارد.

اکبرپور در خصوص کالای متروکه، اظهار داشت: تا پیش از سال ۹۶ مدت زمان ماندگاری کالا در انبارهای ورودی و مرزها در اختیار رییس دستگاه متولی آن مرز بود که بعضاً بیش از یک سال هم امکان توقف کالا وجود داشت.

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) اضافه کرد: از سال ۹۶ با آغاز تکانه‌های ارزی، برخی از ماندگاری کالا در انبارها سوءاستفاده کردند، به همین دلیل با مصوبه شورای‌عالی امنیت ملی، میزان حداکثر ماندگاری کالا در انبارهای عمومی به دو ماه کاهش یافت و پس از آن گمرک مکلف به ارزش‌گذاری کالا و تحویل آن به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی شد.

وی تاکید کرد: اگر مشکل صاحب کالا طی این دو ماه حل شود می‌تواند کالا را ترخیص کند در غیر این صورت باید به سازمان تملیکی مراجعه و ۲.۵ درصد ارزش کالا را پرداخت کند.

اکبرپور همچنین در خصوص ورود مرجع قضایی در روزهای اخیر به گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) گفت: طی روزهای گذشته ۳۸ هزار اظهارنامه کالای متروکه صادر شده که تاکنون سازمان اموال تملیکی تاکنون ۲۶ هزار اظهارنامه کالای متروکه را تحویل گرفته است.

مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)  تاکید کرد: ۱۲ هزار اظهارنامه دیگر طی روزهای آتی به انبارهای سازمان تملیکی منتقل خواهد شد و دو هزار و ۵۰۰ اظهارنامه متروکه بدون صاحب نیز به ستاد اجرایی فرمان امام تحویل داده می‌شود.