به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، آژانس فضایی ملی روسیه (Roskosmos) دیروز دوشنبه برای نخستین بار از ماکت یک ایستگاه فضایی جدید رونمایی کرد که نشانگر خودکفایی این کشور پس از اعلام خروج از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) است.
رویترز نوشت: پس از آغاز جنگ در اوکراین و اعمال تحریم های غرب علیه روسیه، این کشور تلاش دارد وابستگی خود را به کشورهای غربی کاهش داده و به تنهایی پیش برود.
آژانس فضایی ملی روسیه، (روسکاسموس) دیروز دوشنبه مدلی از یک ایستگاه فضایی با عنوان راس (ROSS) را در نمایشگاه نظامی-صنعتی ارتش در خارج از مسکو به نمایش گذاشت.
«یوری بوریسوف» که ماه گذشته از سوی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به سمت ریاست آژانس فضایی این کشور منصوب شد، گفته است که کشورش پس از سال ۲۰۲۴ از ایستگاه فضایی بینالمللی خارج شده و تلاش می کند ایستگاه خود را توسعه دهد.
ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) که در سال ۱۹۹۸ راهاندازی شد، از نوامبر ۲۰۰۰ بهطور مداوم با مشارکت راهبردی آمریکا و روسیه و حضور کانادا، ژاپن و ۱۱ کشور اروپایی دیگر به کار خود ادامه می دهد.
از سوی دیگر اداره کل ملی و هوانوردی فضا آمریکا (ناسا) که نسبت به ادامه فعالیت ایستگاه فضایی بینالمللی تا سال ۲۰۳۰ ابراز تمایل کرده، می گوید به صورت رسمی اعلام خروج روسیه را دریافت نکرده است. ضمن آنکه مسکو پیش از این گفته بود که تا سال ۲۰۲۸ به مشارکت خود ادامه می دهد.
همزمان رسانه های دولتی روسیه گزارش داده اند که راه اندازی مرحله اول ایستگاه فضایی برای سال های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ و حداکثر تا سال ۲۰۳۰ برنامه ریزی شده و مرحله دوم و نهایی برای سال های ۲۰۳۰-۲۰۳۵ است.
«دیمیتری روگزین» رئیس پیشین آژانس فضایی ملی روسیه و از جمله چهره هایی که به دلیل اظهارات تند علیه غرب شناخته می شود، پیشنهاد کرده که ایستگاه فضایی جدید در صورت لزوم می تواند اهداف نظامی را هم محقق سازد.