به گزارش خبرنگار ایرنا منصور سعیدی روز سهشنبه در نشست با رییس سازمان پزشکان بدون مرز در ایران اظهارداشت: این اداره کل همواره فعالیت مداوم خود را به عنوان تسهیلگر و حمایتگر از ارائه خدمات NGO ها در حوزه های مختلف کاری زیر نظر متخصصین امر داشته است و اکنون نیز در خصوص آغاز فعالیتهای سازمان بین المللی پزشکی در استان نیز این حمایت ها در چهارچوب قانون انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: به دلیل حضور اقوام و مذاهب مختلف و اسکان تعداد بسیاری از اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان لازم است فعالیتهایی که از جانب NGO های خارجی در استان اجرا می شود شامل دامنه گسترده خدماتی- درمانی- بهداشتی و آموزشی باشد و خدمات ارائه شده نیز کاربردی، مثمرثمر و متناسب با نیاز مردم استان انتخاب شود.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سیستان و بلوچستان از امضای تفاهمنامه تاسیس یک باب مرکز تسهیلات درمانی سرپایی برای اقشار آسیب پذیر اتباع خارجی و جامعه میزبان در منطقه شیرآباد زاهدان خبر داد و تصریح کرد: این تفاهمنامه بین اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی،سازمان PDA (سازمان کنشگران پارس) و سازمان MSF در ایران با موافقت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به امضاء رسیده و به زودی مرحله اجراء خواهد رسید.
وی تاکید کرد: با توجه به ملاحظات منطقه ای حاکم در سیستان و بلوچستان لازم است ارائه خدمات بهداشتی و درمانی توسط سازمان بین المللی پزشکی در مرکز تسهیلات درمانی سرپایی مذکور فارغ از هر نوع ملیتی انجام شود و هیچگونه تبعیضی بین ملیتهای مختلف لحاظ نشود و تنها ملاک عمل خدمت در آن کلینیک، آسیب پذیر بودن اقشار واقع شود.
سعیدی تصریح کرد: با توجه به اینکه یکی از رویکردهای اصلی نظام، ارائه خدمت به اقشار کم درآمد است ما هم تمام تلاش خود را در راستای تحقق این اهداف بکار می گیریم و در این راه از تمام مساعدت های NGO ها در چهارچوب قانون استقبال می کنیم.
مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در امور بین الملل نیز در این جلسه گفت: سیستان و بلوچستان تاکنون به تعداد قابل توجهی از اتباع خارجی ساکن در استان خدمات بهداشتی و درمانی ارائه داده که تمامی خدمات سطح یک در مراکز بهداشتی برای این اقشار کاملأ رایگان انجام می شود.
دکتر سید مهدی طباطبایی افزود: بیشاز ۲ سال و نیم از شروع پاندمی کرونا در جهان می گذرد و از همان ابتدا تاکنون تمامی ارائه خدمات پیشگیری- درمان و بستری در این استان صرف نظر از ملیت انجام شده و این رویکرد بعد از این هم وجود خواهد داشت.
وی درخصوص راه اندازی کلینیک تسهیلات درمانی سرپایی نیز گفت: با توجه به نیازی که در منطقه شیرآباد زاهدان در خصوص ارائه خدمات بهداشتی و درمانی احساس میشد، این منطقه توسط دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای تاسیس کلینیک به سازمان MSF در ایران پیشنهاد شد.
معاون اجرایی حوزه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز با اشاره به ورود غیرقانونی بسیاری از اتباع خارجی به کشور توسط قاچاقچیان انسان گفت: متاسفانه هم مرز بودن با افغانستان و وجود مشکلات امنیتی در این کشور سبب شده قاچاق انسان و به تبع آن تصادفات جاده ای در سیستان و بلوچستان افزایش یابد که این موضوع سبب تحمیل هزینه های گزاف بر بیمارستان های استان شده لذا انتظار می رود احداث این کلینیک بتواند در کاهش هزینه های تحمیلی به بیمارستان ها تاثیرگذار باشد.
رییس دفتر نمایندگی سازمان پزشکان بدون مرز در جمهوری اسلامی ایران نیز در این نشست ضمن تشکر و قدردانی از زحمات دولت ایران برای ارائه خدمات به آوارگان افغانستانی گفت: در شرایط کنونی، با توجه به اتفاقات اخیری که در کشورهای منطقه رخ داده، شاهد ورود سیلی از اتباع افغانستانی در ایران بودهایم لذا سازمان پزشکان بدون مرز قصد دارد در خصوص این موضوع با احداث کلینیک بهداشتی و درمانی سرپایی در سیستان و بلوچستان حمایت خود را اعلام کند.
توماس بلیوه تاکید کرد: من با نظر مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی در خصوص رفع تبعیض جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی برای جامعه هدف و جامعه ای که در آن حضور داریم موافق هستم لذا در این کلینیک تمام افرادی که نیازمند به ارائه خدمات هستند فارغ از نوع ملیت می توانند خدمت بهداشتی و درمانی رایگان دریافت کنند.
وی اظهارداشت: امیدواریم تحت حمایت و راهنمایی های اداره کل اموراتباع و مهاجرین خارجی بتوانیم ارتباط خودمان را با دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درخصوص تبادل اطلاعات برای نتیجه گیری بهتر و رفع مشکلات بهداشتی و درمانی حفظ کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۰
زاهدان- ایرنا- مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اقوام و مذاهب مختلفی و تعداد بسیاری از اتباع خارجی در این استان سکونت دارند گفت: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی توسط سازمان بین المللی پزشکان در این منطقه باید فارغ از هر نوع ملیتی باشد.