تهران-ایرنا- ژاک روشا رئیس اتحادیه ملی تولیدکنندگان سبزیجات فرانسه، اعلام کرد، خشکسالی شدید این کشور در فصل تابستان، موجب کاهش ۳۵ درصدی تولید محصولات میوه و سبزیجات شده است.

به گزارش ایرنا از اسپوتنیک، وی سه‌شنبه شب در مصاحبه با رادیو فرانسه گفت: در تولید محصولات کشاورزی ضرر کرده‌ایم. در حال حاضر تخمین می‌زنیم که این ضررها بین ۲۵ تا ۳۵ درصد باشد. اگر به دنبال استقلال و امنیت غذایی هستیم، باید راه ادامه تولید محصولات کشاورزی در خاک فرانسه را پیدا کنیم. 

وی در مورد تمهیدات به کار گرفته شده در فرانسه در خصوص مصرف آب گفت: با توجه به محدودیت‌های آبی، برای تامین امنیت غذایی باید تمهیدات بهتری به کار گرفته شود. ما باید واقع بین و عمل گرا باشیم. نباید استخرهای خود را پر از آب کنیم. با این حال، استفاده از آب برای ادامه تولید برای استقلال غذایی فرانسه ضروری است. 

این مقام فرانسوی همچنین گفت که امروز از هر دو محصول کشاورزی در بازار فرانسه، یک محصول وارداتی است و کشاورزان برای مقابله با این خشکسالی بی‌سابقه به حمایت دولت نیاز دارند. 

به گزارش ایرنا، سومین موج گرمای بی‌سابقه در فرانسه همچنان ادامه دارد و با تشدید دما، خشکسالی تقریبا تمامی بخش‌های این کشور اروپایی را متاثر و آن را گرفتار بزرگترین خشکسالی از اواسط قرن بیستم تاکنون کرده است. 

رطوبت خاک که یکی از شاخص‌های خشکسالی است، از ۱۹ ژانویه (۲۹ دی) تاکنون کمتر از حد نرمال (متوسط مقدار در دوره ۱۹۹۱-۲۰۲۰) بوده و از آن به بعد وضعیت رو به وخامت گذاشته است. از ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیرماه) این شاخص به رکورد خشکسالی در سال‌های گذشته رسید و از ۶ اوت (۱۵ مرداد) رکورد خشکسالی سال ۱۹۵۸ را نیز پشت سر گذاشت و تابستانی خشک‌تر از سال ۱۹۷۶ را در فرانسه رقم زد. 

فرانسه پیشتر دوره‌های خشکسالی را تجربه کرده بود اما این بار همزمانی این دوره خشکسالی با کمبود بارش وضعیت وخیم‌تر از گذشته را ایجاد کرده است. گرمای هوا در بهار امسال خاک را در مقایسه با خشکسالی سال ۱۹۷۶ خشک‌تر کرده است. هوای فرانسه در بهار آن سال ۱.۷ درجه سانتی گراد خنک‌تر بود و در نتیجه تبخیر کمتری از سطح خاک صورت گرفته بود. 

هشدارهای کم‌آبی و نیز بی‌آبی در ۹۳ بخش شهری در فرانسه دولت را به اتخاذ تدابیر بی‌سابقه و در چهار سطح واداشته است. هر استان و بخش بنابر شدت خشکسالی که «بحران» بالاترین سطح آن است، یکی از سطوح را اجرا می‌کند و البته این تدابیر با تصمیم دولت و یا مقام‌های محلی تغییراتی را هم خواهند داشت. به این ترتیب مصارف اولویت دار ذخیره آب (بهداشت، امنیت مدنی، آب آشامیدنی، بهداشت و تامین آب حیوانات) اعلام می‌شوند. همچنین در محدوده‌های بحرانی آبیاری فضای سبز و برداشت آب برای آبیاری کشاورزی نیز به استثنای برخی از محصولات حساس ممنوع است.