اصفهان - ایرنا - رییس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لنجان گفت: این شهرستان ظرفیت‌های زیادی در زمینه گردشگری مذهبی دارد که ایجاد زائرسرا و ثبت میراث فرهنگی ناملموس بمنظور توسعه آن ضروری است.

احمد فتحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان لنجان دارای امامزاده ها و بقاع متبرکه زیادی است که تعدادی از آنها ظرفیت خوبی به‌منظور ایجاد زائرسرا و پذیرش گردشگر مذهبی دارند.

وی به روستای "هاردنگ" از توابع بخش باغبهادران اشاره و اضافه کرد: امامزاده سید بهاءالدین(ع) ملقب به شاه‌خراسان در این روستا ثبت ملی شده است و با توجه به طبیعت بکر و زیبای اطراف آن ظرفیت زیادی برای ایجاد تاسیسات گردشگری و زائرسرا و اخذ پروانه بهره برداری زیر نظر اداره میراث فرهنگی دارد.

وی با اشاره به اینکه پیش از این اقدامات جدی برای ایجاد زائرسرا با مجوز و نظارت میراث فرهنگی در شهرستان لنجان انجام نشده است، تصریح کرد: اگر سرمایه گذاران در این زمینه اقدام کنند می توانند از مزایایی مانند تسهیلات بانکی، بیمه و سایر امکاناتی که در اختیار تاسیسات گردشگری قرار می گیرد، استفاده کنند و درآمد پایدار برای آنها و همچنین دهیاران و شهرداری ها ایجاد می شود.

فتحی با بیان اینکه امامزاده های مستقر در شهرهای زاینده رود، باغبهادران و ورنامخواست نیز ظرفیت خوبی برای ایجاد زائرسرا دارند، خاطرنشان کرد: این موضوع در شهرستان لنجان مطرح و پیگیری شده و امید است هرچه زودتر به نتیجه برسد.

وی به رونمایی از قرآن در سعیدآباد که در ماه های محرم و رمضان برگزار می‌شود نیز اشاره و اضافه کرد: این کتاب قرآن بعنوان اثر منقول ثبت ملی شده و در محل خاصی نگهداری می‌شود که این موضوع نیز یکی از جاذبه های شهرستان برای ایجاد زائرسرا در این مکان است.

رییس میراث فرهنگی لنجان با اشاره به اینکه ثبت میراث فرهنگی ناملموس نیز به توسعه گردشگری مذهبی در این شهرستان کمک می کند، گفت: تاکنون آیین " شاق شاقو " یا سنگ زنی زرین شهر ثبت ملی شده و برای ثبت ملی ۲ آیین دیگر یعنی "سلام ظهر عاشورا " در شهر باغبادران و " نذر گلاب هفت محرم " در چم علیشاه نیز اقدام شده که در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه در برخی شهرها مانند فولادشهر نیز اقوام مختلفی زندگی می کنند و هر یک از آنها آیین های خاص مذهبی دارند، اظهار داشت: با توجه به جریان رودخانه زاینده رود در شهرستان لنجان می توان از این فرصت در کنار ظرفیت های معنوی و آیینی برای توسعه گردشگری مذهبی و طبیعی استفاده و تورهای گردشگری در این زمینه راه اندازی کرد.

وی خاطرنشان کرد: شهرستان لنجان دارای ۱۱ اثر تاریخی و پنج میراث فرهنگی ناملموس ثبت ملی شده است.

شهرستان لنجان با حدود ۲۶۰ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی اصفهان قرار دارد و دارای سه بخش مرکزی، باغبادران و فولادشهر است؛ برنج لنجان به‌دلیل بو و طعم خوش بسیار معروف است.

تا کنون ۴۷۱ اثر از جاذبه های گردشگری مذهبی استان اصفهان مانند مسجدهای تاریخی، امامزاده ها، حسینیه ها، آرامگاه ها، بقاع متبرکه، زیارتگاه ها و کلیساها شناسایی شده و به ثبت ملی رسیده است.