به گزارش ایرنا، ترحم بهزاد روز چهارشنبه در نشست تبیین سیاست های دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بجنورد، اظهار داشت: این طرح ها در زمینه بوم گردی، گردشگری، زنبورداری، آبزی پروری، پرواربندی دام، زراعت گیاهان دارویی، کشت علوفه کاری و گونههای چند منظوره در مراتع در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: این طرح ها طبق قانون اصلاح ماده (۳) حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع اجرا می شود و قبل از بهره برداری باید به تصویب کمیته فنی استان ها برسد.
مدیرکل دفتر امور مراتع و سازمان جنگلهای کشور اضافه کرد: همچنین در این زمینه طرحی به معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی تحت عنوان تبدیل دیمزارهای کم بازده گندم و جو به کشت تولید علوفه ارایه شده است.
بهزاد یادآور شد: ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی کشور است که از این میزان؛ ۸۴.۸ میلیون هکتار وسعت مراتع، ۱۷ میلیون هکتار جنگل با احتساب بیشه زار و ۳۹.۶ میلیون هکتار نیز بیابان است.
وی عنوان کرد: ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سال گذشته به عرصه منابع طبیعی اختصاص یافت و این میزان جوابگوی حفاظت و صیانت از گونههای گیاهی و اجرای طرح های مرتعداری در کشور به عنوان بخشی از تامین امنیت غذایی مردم نیست.
مدیرکل دفتر امور مراتع و سازمان جنگلهای کشور با تاکید بر اینکه حفظ منابع تنها بر عهده یک دستگاه اجرایی نیست، بیان کرد: حفاظت از عرصههای منابع طبیعی اعم از جنگل ها، بیشه زارها، مراتع و بیابان ها مقولهای همگانی است و دستگاه خاصی به تنهایی از عهده این کار برنمی آید بنابراین همه ما باید در برابر حفاظت از منابع طبیعی احساس مسوولیت کنیم.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی ۲ میلیون و ۳۳ هزار و ۳۶ هکتار است که از این وسعت یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مرتع، بیش از ۱۸۳ هزار هکتار بیابان و ۴۳۴ هزار و ۵۵۰ هکتار جنگل است.
خراسان شمالی ذخیرگاه ژنتیک انواع گیاهان و درختان جنگلی است و ۲۵ هزار هکتار از مساحت جنگل های هیرکانی در این استان قرار دارد.
در خراسان شمالی ۳۵۰ گونه گیاه دارویی، معطر و ادویه ای شناسایی شده است که بیشتر این گونه ها قابلیت صنعتی شدن دارن