به گزارش ایرنا، عباس تقدسینژاد امروز چهارشنبه در نشست خبری تشریح برنامههای نمایشگاه شهرآفتاب، با بیان این مطلب افزود: در سال جاری دو نمایشگاه کاشی سرامیک تبلیغ شد؛ یکی تحت قرارداد شهر آفتاب که بهمن ماه برگزار شود و دیگری هم مجموعه سئول تبلیغ کرد که در دی ماه برگزار کند؛ نام هر دو نمایشگاه هم بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کاشی و سرامیک کشور است!
وی نتیجه این تقابل و موارد را تضعیف مجموعه های مختلف صنعتی کشور دانست و گفت: در این دعوا یا ما منصرف می شویم و نمایشگاه را لغو می کنیم یا مجموعه سئول؛ مگر می شود در یک شهر دو نمایشگاه برگزار شود.
مدیرعامل مجموعه نمایشگاههای شهرآفتاب اظهارداشت: در اینکه برای همه کشور تصمیم بگیریم که چه نمایشگاهی در کجا برگزار شود رویکردی نداریم؛ سرانجام هم باید این مشکل حل شود و ربطی هم به جریان سیاسی و غیره، ندارد؛ کشمکش میان آفتاب و سئول همیشه بوده اما اگر نگاه به توسعه صادرات کشور داریم، باید از مواضع پایین بیاییم و این مشکل را حل کنیم.
تقدسی نژاد با اشاره به اینکه شهر آفتاب با نگاه تخصصی نمایشگاهی ساخته شده و هیچ کارکرد دیگری هم از آن نمی توان انتظار داشت، گفت: تخریب هایی که صورت می گیرد صحیح نیست؛ مثلا عنوان شده که شهر آفتاب بوی تعفن می دهد در حالی که صحت ندارد یا گفته شده که باران می آید سیل در سالن ها راه می افتد در حالی که این چنین نیست.
وی ادامه داد: گاهی در تخریب این مجموعه، بحث دوری مطرح می شود؛ حال اینکه این دوری نسبت به کجا سنجیده و مطرح شده است؛ به همان نسبت که برای بالای شهری دور است، سئول هم برای پایین شهری ها دور است؛ اینها درحالی است که مترو اختصاصی برای شهر آفتاب در نظر گرفته شده است.
تعامل یا تقابل ناخواسته
مدیرعامل شهرآفتاب در پاسخ به سوالی درباره برخی کم لطفی ها از درون مجموعه شهرداری و حتی برگزار نکردن نمایشگاه دستاوردهای شهرداری در شهر آفتاب، گفت: با بدنه مسئولیتی در حوزه شهرداری مشکلی نداریم اما بعضا برخی دست های پشت پرده منجر می شود که اتفاقاتی بیافتد که موضوعات را از تعامل به تقابل ناخواسته تبدیل کند.
تقدسی نژاد افزود: در شهرداری هم همین موضوع وجود دارد؛ نگاه شهرداری تهران و شورا این است که نمایگشاه ها در شهر آفتاب برگزار شود. در مدت ۶ ماه اخیر سعی کردیم تعاملی برخورد کنیم. بعضی دوستان درباره برگزاری نمایشگاه دستاوردهای شهرداری دلایلی آوردند که قانع کننده نبود و در یک فضای محدود برگزار شد در حالی که اینجا امکان زیادی در اختیار داشتیم.
وی با بیان اینکه برخی دلایل دوستان بیشتر شبیه بهانه بود، گفت: مثلا دسترسی سفرایی که می خواهند بیایند و باید نزدیک به سفارتخانه ها باشد و مواردی از این دست مطرح شد؛ البته بحث سالن همایش هم نیاز داشتند که شهر آفتاب ندارد و شاید از دلایل منطقی بود اما مواردی مثل دوری و... بیشتر بهانه بود.
تکلیف برگزاری نمایشگاه ها در شهر آفتاب
تقدسی نژاد اظهارداشت: در خصوص برگزاری نمایشگاه های مختلف تا کنون نگاه این بود که دوستان را قانع کنیم که در شهر آفتاب برگزار شود اما از هفته گذشته با شهردار تهران مذاکره شده که دیگر هیچ مجموعه شهرداری اجازه ندارد که خارج از شهر آفتاب نمایشگاه برگزار کند، مگر اینکه مجوز آن اخذ شود.
ویژگی خاص مجموعه شهر آفتاب این است که با انتقال نمایشگاه شرایط برای همه آحاد اعم از رسانه، مردم، مسئولان و مدیران کشور و اصحاب تجارت فراهم می شود و بخش خصوصی در چنین شرایطی ترغیب به حضور در این محدوده خواهد شد چرا که ظرفیت بالقوه ای برای این بخش خواهد بود؛ اگر نمایشگاه منتقل شود این مجموعه یک ارزشی دارد و اگر نشود ارزش دیگری.
وی تصریح کرد: بخش سرمایه گذار، توسعه دهنده و خود شهرداری در بلاتکلیفی قرار دارد و لازم است تکلیف هر چه زودتر مشخص شود؛ حتی سرمایه گذار و هر کسی که بخواهد فعالیت کند بر اساس جذابیت های ایجاد شده وارد می شود، بنابراین مجموعه ای از خدمات مختلف در حال طراحی و شکل گیری است که شرایط برای ورود بخش خصوصی بهینه باشد.
۳۵ طرح توسعه ای برای سرمایه گذاری
مدیرعامل شهر آفتاب در ادامه به عناوین طرح های توسعه ای این مجموعه اشاره کرد و گفت: موزه، شهرک سینمایی، نمایشگاه دائمی گل و گیاه، بازسازی ایران قدیم در یک فضای ۵۰ هکتاری با طراحی نشان های هر استان، مراکز مختلف ورزشی فرهنگی و تفریحی، پارکینگ های طبقاتی، هتل های پنج ستاره، سالن همایش، مجتمع های خدماتی و تغذیه، فضای ۱۰ هکتار برای شهر بازی مدرن سرپوشیده، خانه کودک، موزه مشاهیر، راه اندازی موزه دائمی هوایی کشور، نیروگاه خورشیدی و سردخانه ۲۰ هزارر تنی بخشی از طرح هایی است که در نظر گرفته شده و مجموعه آن می تواند انگیزه مهمی برای بخش سرمایه گذاری باشد.
تقدسی نژاد با تاکید بر اینکه پهنه اول شهر آفتاب صرفا کارکرد نمایشگاهی دارد و این شائبه ایجاد نشود که نمایشگاه تبدیل به بندر خشک و محل فروش تجهیزات شده است، گفت: ۱۳۵ هکتار این مجموعه کارکرد نمایشگاهی دارد و در مجاورت آن نمایشگاه های دائمی و همچنین بندر خشک ایجاد می شود و قرار نیست پهنه اول و نمایشگاهی شهر آفتاب به محل بارانداز کالاها تبدیل شود.
منتظر تصویب اساسنامه جدید در شورای شهر
وی به تغییر اساسنامه شهر آفتاب اشاره کرد و گفت: در اساسنامه جدید شهر آفتاب اجازه توسعه داریم که در حال حاضر به شورای شهر رفته و تا دو هفته آینده تصویب می شود تا دست ما برای انجام فعالیت ها در حوزه توسعه باز باشد.
تقدسی نژاد افزود: طی ۴ تا ۵ سال گذشته شهر آفتاب فعالیت آنچنانی نداشت؛ بعضی از موجودی آن هم عملا در حال از بین رفتن بود، مثلا پیمانکار فضای سبز فعال بود اما نظارت درستی وجود نداشت و بخشی از مجموعه فضای سبز در حال از بین رفتن بود بنابراین تغییراتی صورت دادیم و نظارت هایی انجام گرفت که این مشکلات در حال حل شدن است.
وی ادامه داد: ۵۲ هکتار فضای سبز در شهر آفتاب وجود دارد که بخش مهمی از فضای تفریحی جنوب شهری تهران به شمار می رود و جزو برنامه آتی قرار گرفته که از این امکان برای مردم استفاده کنیم تا مردم جنوب تهران به عنوان یک دسترسی نزدیک از آن بهره مند شوند.
مدیر عامل شهر آفتاب با بیان اینکه برای ارتقای کمی و کیفی فعالیت ها چیزی حدود ۱۰۰ پروژه تعریف شده است، گفت: شهر آفتاب به عنوان یک کلان پروژه در نظر گرفته شده که به ۱۰۰ پروژه کوچک تقسیم شده است تا در نهایت طرح مثلث توسعه جنوب تهران محقق شود و بتوانیم ارتباط اقتصادی میان مجموعه شهر آفتاب، فرودگاه امام خمینی(ره) و منطقه ویژه اقتصادی ری را ایجاد کنیم.
سرنوشت مجتمع تجارت جهانی
تقدسی نژاد به موضوع احداث مجتمع تجارت جهانی به عنوان یکی از معضلات جدی باقی مانده از دوره قبل اشاره کرد و گفت: این مجموعه توسط بخش خصوص ساخته شده که ۵ سال به دلیل انجان نشدن بخشی از وظایف مربوط به شهرداری تهران بلاتکلیف بود. سرمایه گذار ۸۵ درصد در این پروژه پیشرفت داشته و در حال حاضر مشکلات پیگیری و بین شهرداری تهران و بخش های دیگر حل و فصل شده است.
وی افزود: سرمایه گذار تعهد افتتاح پروژه را در بهمن ماه امسال داده است که امیداوریم محقق شود؛ ۱۵ درصد باقی مانده از عملیات اجرایی این پروژه مربوط به برخی مجوزها از جمله آتش نشانی است که اقدامات لازم انجام شده و مصالح مورد نیاز نیز برای تکمیل آن آماده شده است.
بیشتر بخوانید:
شهر آفتاب در بهترین نقطه تهران ساخته شد/غفلت شورای شهر سابق از ظرفیتها