به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا زاکانی روز چهارشنبه در یکصد و سیزدهمین نشست شهرداران کلانشهرهای ایران در محل شهرداری تهران افزود: با توجه به گرمای هوای در آن زمان، شهرداری تهران در موقفها فعالیت میکند که یکی از آنها برای زائران خارجی و یک موقف نیز در داخل کشور و تا پیش از مرز است.
زاکانی با بیان اینکه شهرداری تهران برای زائران خارجی و در یک موقف نیز در داخل کشور و تا پیش از مرز خدمات ارائه میکند، اظهار داشت: سومین سطح خدمتگزاری شهرداری تهران در داخل عراق است که از لحاظ خدمات ترابری، سلامت و خدماترسانی فعال خواهد بود.
وی همچنین از فعالیت گروههای خدمات شهری، آتش نشانی، ترابری و شهر سالم در اربعین خبر داد و گفت: امکانی باید فراهم شود تا در بستر آن تمامی کلان شهرها وظیفه خود را برعهده گیرند.
حجت الله غلامعلی دبیر کمیته زیرساخت ستاد اربعین نیز اظهارداشت: تاکیدات ویژهای وجود دارد و امیدوارم هماهنگی موجب شود تا بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان از ظرفیت بخشهای مختلف برای زیرساختهای مرزی استفاده شود.
وی ادامه داد: برای تقویت خروج از مرز، دولت ایجاد چند مرز دیگر را نیز در دستور کار قرار داده است و از دیگر اقدامات برای برگزاری مطلوب مراسم اربعین، بهسازی محورهای مواصلاتی است. همچنین برای این منظور با حشدالشعبی همکاری داشتهایم تا شبکه داخلی ایجاد شده و اینترنت پرسرعتی را برای مردم شرکت کننده در این مراسم تهیه شود.
وی با بیان اینکه زائران سالهای گذشته مبلغی را تحت عنوان رومینگ پرداخت میکردند، گفت: قرار است که این موضوع برطرف شود که به همین منظور ۴۰ ایستگاه برای تماس رایگان ایجاد شده است.
غلامعلی اظهار داشت: ظرفیت پارکینگهای خودرو برای استفاده زوار به ۵۰ هزار خودرو خواهد رسید و در حوزه تامین آب و برق پایانههای مرزی نیز مخزنهای آب اضطراری تامین شده است.
دبیر کمیته زیرساخت ستاد اربعین، تامین وسایل سرمایشی و آب سردکن را مهم دانست و گفت: در مراسم روز عاشورا در کربلا به دلیل گرمای هوا چند نفر جان خود را از دست دادند به همین دلیل باید وسایل ضروری موردنیاز مردم در این روز به خوبی تامین شود.
وی با بیان اینکه در ۱۷ سال آینده مراسم اربعین در فصل گرما برگزار خواهدشد بنابراین باید به دنبال ایجاد سازههای موقتی نبود، اظهارداشت: مناسب سازی محیط برای جانبازان و معلولان نیز مورد تاکید است اگرچه معتقدیم در حوزه استقرار و جانمایی شهرداریها باید تجدیدنظر کرد زیرا زیرساختها در حوزه مناسبسازیها بسیار محدود است و باید برای معلولان و جانبازانی که از این مرزها تردد میکنند چارهای اساسی اندیشید.
ثبتنام یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در مراسم اربعین
مهدی جمالینژاد معاون وزیر کشور نیز در این نشست با اشاره به عزل و استیضاح برخی شهرداران گفت: استیضاح شهرداران با رای کم جای تعجب دارد. در برخی موارد شهرداری با ۱۳ رای انتخاب شده و در مدت کوتاهی با ۱۳ رای عزل شده که باید این موضوع آسیبشناسی شود.
معاون وزیر کشور درباره فعالیت شهرداریها در اربعین گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر برای حضور در مراسم اربعین ثبت نام کردهاند و پیش بینی میشود که حدود پنج میلیون نفر در این مراسم شرکت کنند.
محمدامین توکلیزاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در این نشست با اشاره به تفاوتهای اربعین امسال با سالهای گذشته اظهار داشت: وقفه ایجاد شده در راهپیمایی اربعین منجر به شوق بسیار مردم برای حضور در اربعین شده است.
وی با بیان اینکه موضوعات مختلف پیش بینی نشده و کارها به خوبی جلو نرفته است گفت: از دولت و شهرداریها انتظارات ویژهای وجود دارد اما آنچه فراهم شده با آنچه نیاز است تفاوت دارد.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر برنامهریزی در مسیر سامرا تاکید کرد و گفت: سامرا در مسیر پیادهروی اربعین نیست اما ایرانیها برای زیارت در سامرا علاقه مند هستند و باید برای این شهر نیز برنامهریزی کرد.
توکلیزاده گرمای هوا را یک چالش اصلی دانست و گفت: زائران به هیچ وجه این گرمای هوا را تجربه نکردهاند علاوه بر تامین وسایل سرمایشی تامین مواد غذایی سالم نیز در دستور کار است اما در تمامی مرزها و در داخل عراق این موارد کم است.
در مجمع شهرداران کلان شهرهای ایران گزارشی از آمادگی و کمک برای مراسم اربعین ارایه شد و بر ضرورت برنامهریزی مناسب در گرمای هوا تاکید شد.