**تفاهم نامه همکاری ایرنا و خبرگزاری رسمی پاکستان امضا شد
تفاهم نامه همکاری میان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و آسوشیتدپرس پاکستان (ایپیپی) به عنوان خبرگزاری رسمی این کشور در پایان اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در اسلامآباد امضا شد.
بیست و یکمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان که به مدت دو روز از چهارشنبه آغاز به کار کرده بود، امروز با امضای تفاهم نامه هایی میان دو کشور برای تقویت همکاری های مشترک در بخش های مختلف به پایان رسید.
در این میان تفاهم نامه همکاری میان خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) و ای پی پی پاکستان در حضور «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی کشورمان به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان و «سید نوید قمر» وزیر بارزگانی این کشور به امضا رسید.
«سیدمحمدعلی حسینی» سفیر ایران در پاکستان از جانب مدیر عامل ایرنا و «اختر منیر» مدیرعامل خبرگزاری رسمی پاکستان تفاهم نامه جدید همکاری میان این دو نهاد رسانه ای را امضا کردند.
تفاهم نامه همکاری ایرنا و ای پی پی متشکل از ۱۲ ماده برای مدت یک سال معتبر است و به طور خودکار برای مدت مشابه تمدید می شود.
در این تفاهم نامه آمده است: «طرفین توافق میکنند اخبار، عکسها و ویدئوهای خود را به زبان انگلیسی از طریق اینترنت، بدون هزینه که از این پس به عنوان «خدمات» نامیده میشوند، برای توزیع در بین مشترکین خود و نمایش در وبسایتها به یکدیگر ارائه کنند.»
در ادامه این تفاهم نامه آمده است که طرفین توافق کردند که بازدیدهای متقابل دوره ای کارکنان حرفه ای خود را برای به اشتراک گذاشتن و تبادل تجربیات یکدیگر تسهیل کنند.
بر اساس تفاهم نامه ایرنا و ای پی پی پاکستان طرفین به دولت های متبوع خود توصیه خواهند کرد که تسهیلات لازم را برای همکاری فنی و اجرایی به روسای دفاتر و کارکنان خود در کشورهای متبوع بر مبنای متقابل فراهم کنند.
طرفین می توانند دوره های آموزشی کوتاه مدت و میان مدت را به صورت متقابل برگزار کنند.
در بخش دیگری از این تفاهم نامه آمده است: «جزئیات هزینه دورههای آموزشی یاد شده طی یک سند توافقی متقابل تعیین میشود.»
خبرگزاری جمهوری اسلامی از سال ۱۳۱۳ فعالیت های حرفه ای خود را در کشور آغاز کرده است.
**کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان با امضای چند سندهمکاری پایان یافت
بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان با امضای ۴ یادداشت تفاهم نامه برای گسترش همکاری های دوجانبه در حوزه های مختلف در اسلامآباد پایتخت پاکستان به پایان رسید.
مراسم اختتامیه کمیسیون مشترک اقتصادی با حضور «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی و «سید نوید قمر» وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی پاکستان ظهر پنجشنبه در اسلامآباد پایتخت این کشور برگزار شد.
در این رویداد دو روزه، رستم قاسمی وزیر راه کشورمان با مقامهای بلندپایه پاکستانی نیز دیدار و پیرامون دستورکار بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی و راههای تقویت همکاریهای دوجانبه تبادل نظر و رایزنی کرد.
در مراسم امضای تفاهمنامه های همکاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، اعضای هیات کشورمان نیز و برخی از مقامات وزارتخانه های مختلف پاکستان حضور داشتند.
در جریان نشست کمیسیون مشترک اقتصادی، ایران و پاکستان تفاهم نامه های مختلفی را برای گسترش همکاری های متقابل در زمینه های تجاری، رسانه و ارتباطات، دریانوردی و موزه و گردشگری امضا کردند.
روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان پس از امضای تفاهمنامه های همکاری طی گفتوگو با رسانهها بر عزم متقابل برای اجرای توافقات و دستیابی به اهداف مشترک از جمله افزایش حجم تجارت دوجانبه تا ۴ میلیارد دلار تاکید کردند.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی با قدردانی از همکاری طرف پاکستانی برای برگزاری کمیسیون مزبور ابراز امیدواری کرد که اقدامات سریع از سوی مسوولان پاکستانی برای اعمال تصمیمات اخذ شده انجام شود تا بتوانیم به گسترش همکاریهای فعلی کمک کرد.
وی افزود: توافق شد تا بیست و دومین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان سال آینده در تهران برگزار شود.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان تاکید کرد که نیازمند دیدگاه عمل گرا هستیم تا به نتایج ملموس دست یافته و بتوانیم از ظرفیتهای واقعی یکدیگر بهره مند شویم.
هیاتهای بلندپایه ایران و پاکستان در جریان نشست ۲ روزه کمیسیون مشترک اقتصادی بر تعیین مدت زمان ۵ ساله برای موافقتنامه کمیسیون مشترک، چارچوب زمانی برای نهایی کردن قرارداد تجارت آزاد، نهایی سازی طرحهای توسعه در مرزها از جمله افتتاح بازارچههای مرزی، افزایش خطوط پروازی میان ۲ همسایه، حمل و نقل دریایی و موضوعات مختلف مرتبط با تجارت و فعالیتهای بازرگانی به توافقات سازندهای دست یافتند.
گفتنی است آخرین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان در سال ۱۳۹۶ در تهران برگزار شد.
**وزیر دریانوردی پاکستان بر استفاده از تجربیات ایران در توسعه بنادر تاکید کرد
وزیر امور دریانوردی پاکستان با تاکید بر اهمیت افزایش حجم مبادلات دریایی با جمهوری اسلامی ایران به خصوص همکاری میان بنادر ۲ کشور، خواستار استفاده از دانش و تجربیات ایران بر توسعه و بهرهبرداری از بنادر شد.
سناتور «سید فیصل سبزواری» روز پنجشنبه در اسلامآباد و در حاشیه بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان میزبان «رستم قاسمی» وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه وی بود.
وزیر امور دریانوردی پاکستان با اشاره به ظرفیتهای بالقوه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در حوزههای تجاری، مراودات مرزی از جمله حمل و نقل دریایی، بر لزوم گسترش همکاریهای دوجانبه برای تسهیل ارتباطات مردمی تاکید کرد.
وی با قدردانی از حضور وزیر راه ایران به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان و ابراز خرسندی از عزم دو کشور در پیشبرد اهداف مشترک، گفت: دولت پاکستان متعهد به تقویت روابط با کشور دوست و برادر ایران است.
وی حوزه دریا و بنادر را ظرفیت بالقوه برای کمک به تقویت مناسبات دوجانبه ایران و پاکستان عنوان کرد و خواستار گسترش این همکارها به ویژه تعامل نزدیک میان بنادر ایران و پاکستان شد.
سناتور سبزواری با استقبال از دستاوردهای حاصله از جلسات پیرامون کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان، از آمادگی کامل وزارت دریانوردی پاکستان در راستای تسهیل همکاریهای دوجانبه در بخشهای تجاری، مرزی و دریایی خبر داد.
قاسمی: ایران همسایه قابل اتکا برای پاکستان است
رستم قاسمی نیز در این دیدار بر لزوم اجرای به موقع توافقات صورت گرفته میان ایران و پاکستان تاکید کرد و افزود: توسعه روابط با همسایگان اولویت جمهوری اسلامی ایران است و در این خصوص پاکستان از جایگاه ویژهای برخوردار میباشد.
وی افزود، ظرفیتهای قوی ایران در حوزه دریا و حمل و نقل به تقویت تجارت با پاکستان و تسهیل فعالیتهای ترانزیتی کمک خواهد کرد.
رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان گفت: ما آماده افزایش همکاری های مشترک در حوزه بنادر و دیانوردی هستیم که همه بخشهای تجارت دریایی و مبادلات اقتصادی را در بر میگیرد.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان خطاب به میزبان خود گفت: ایران همسایه ای قابل اتکا برای پاکستان است تا از مسیر ایران بتوانید دسترسی ترانزیتی به کشورهای دیگر را ایجاد و از آن بهره برداری کنید.
وی در این دیدار از طرف پاکستانی برای بازدید از بنادر ایران دعوت کرد.
دیدار وزیر راه با وزیر راهآهن پاکستان
اعضای هیات ایرانی به ریاست وزیر راه و شهرسازی همچنین امروز با حضور در محل وزارتخانه راه آهن پاکستان در اسلامآباد با «خواجه سعد رفیق» وزیر راه آهن این کشور دیدار کردند.
طرفین در این نشست راه های تقویت حمل و نقل ریلی، ترانزیت و گسترش همکاریهای دوجانبه و منطقهای در بخش تجارت را بررسی کردند.
براساس این گزارش، قاسمی وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در راس یک هیات بلندپایه برای شرکت در بیست و یکمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و پاکستان روز گذشته وارد اسلامآباد شد.
نشست افتتاحیه بیست و یکمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور صبح چهارشنبه با حضور معاونان وزارتخانههای مربوطه در اسلامآباد برگزار شد و قرار است امروز مراسم اختتامیه آن برگزار شود.
**ادامه اقدامات تحریکآمیز درباره تایوان منجر به جنگ خواهد شد
سفیر چین در پاریس تاکید کرد که تداوم اقدامات تحریک آمیز آمریکا و متحدان غربی آن درباره تایوان منجر به بروز جنگ خواهد شد.
«لی شای» سفیر چین در فرانسه گفت: تداوم اقدامات تحریک آمیز درباره تایوان منجر به جنگ خواهد شد. بازگشت تایوان به سرزمین مادری ماموریت ما و از منافع حیاتی ماست.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که در هفتههای گذشته نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی تحریکآمیز از تایپه دیدار کرد. ۱۲ روز پس از این دیدار نیز هیاتی از نمایندگان آمریکایی به تایوان سفر کردند.
همزمان جمعی از نمایندگان پارلمان کانادا اعلام کردهاند که به تایپه سفر خواهند کرد.
شو جویتینگ سخنگوی وزارت بازرگانی چین هم امروز با بیان اینکه پکن مخالف جدی گفتوگوهای تجاری بین تایوان و آمریکاست، در بیانیهای تاکید کرد که چین تمامی اقدامهای لازم را در جهت حفاظت از حاکمیت، امنیت و منافع توسعهای خود برخواهد داشت.
تایوان و آمریکا اعلام کردهاند که گفتوگوهای تجاری خود را براساس یک ابتکار تازه تا دو ماه آینده از سر خواهند گرفت.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین تصریح کرد: سیاست چین واحد پیش نیاز مشارکت تایوان در همکاریهای اقتصادی خود با کشورهای خارجی است.
در روزهای گذشته ارتش آزادی بخش چین رزمایشهای مختلفی را در تنگه تایوان به مرحله اجرا در آورده است و تایوان امروز مدعی شد که چندین فروند از جنگندههای چینی حریم هوایی این جزیره را نقض کردهاند.
امروز نیز ۳۰ فروند جنگنده چینی بر فراز حریم تایوان به پرواز در آمدند.
**گفتوگوی تلفنی لاپید و شولتس درباره احیای برجام
دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی ار تماس تلفنی یائیر لاپید با اولاف شولتس صدراعظم آلمان درباره احیای برجام خبر داد.
دفتر لاپید امروز (پنجشنبه) در بیانیه ای با اعلام این خبر افزود، دو طرف در این تماس تلفنی درباره احیای برجام با یکدیگر تبادل نظر و رایزنی کردند.
لاپید به شولتس اعلام کرده است که رژیم صهیونیستی مخالف احیای توافق هستهای است.
وی در ادامه لفاظی همیشگی در خصوص برنامه هستهای ایران همچنین خواستار انتقال یک پیام واضح توسط اروپا به ایران شد که در آن تاکید شود هیچ امتیازی به ایران داده نخواهد شد.
نخستوزیر دولت رژیم صهیونیستی در ادامه با چشم پوشی از کارشکنیهای طرف مقابل و در تلاشی بیهوده برای مقصر جلوه دادن ایران گفت: اروپا باید با "وقت کشی" ایران در مذاکرات مخالفت کند.
بر اساس اعلام کارشناسان سیاسی یکی از دلایل مهم خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا از برجام فشارهای رژیم صهیونیستی و لابی آن در آمریکا بوده است.
**دو جنگنده روس متهم به نقض حریم هوایی فنلاند شدند
وزارت دفاع فنلاند دو جنگنده میگ ۳۱ روسیه را متهم کرد که امروز صبح حریم هوایی این کشور را در نزدیکی شهر ساحلی پوروو (Porvoo) نقض کردند.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقام های فنلاندی نوشت که ساعت ۶:۴۰ به وقت محلی دو جنگنده مزبور حین پرواز به سمت غرب، به مدت دو دقیقه و به عمق یک کیلومتر وارد حریم هوایی فنلاند شدند.
خبری در مورد اقدام احتمالی نیروی هوایی فنلاند در بیرون راندن این جنگنده ها منتشر نشده است.
در بیانیه وزارت دفاع فنلاند تنها به این نکته اشاره شده که نیروی هوایی این کشور میگ های روس را شناسایی کرده و مرزبانی در حال انجام تحقیق در مورد این حادثه است.
وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرده بود که سه جنگنده میگ ۳۱ مسلح به موشک های مافوق صوت کینژال (Kinzhal) را به منطقه کالینینگراد که در سواحل دریای بالتیک قرار داشته و بین کشورهای لیتوانی و لهستان محصور است، اعزام کرده است.
**مقام آلمانی: دستیابی به اهداف ذخیره سازی گاز شدنی نیست
کلاوس مولر رئیس سازمان شبکه فدرال (رگولاتور بخش انرژی آلمان) امروز ابراز بدبینی کرد که این کشور بتواند به هدف پیش بینی شده برای ذخیره سازی گاز دست یابد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از مصاحبه وی با تارنمای آلمانی "تی آنلاین" نوشت که دستیابی به هدف تکمیل ۸۵ درصد ذخایر گاز تا ۱ اکتبر (۹ مهر) بسیار جاه طلبانه و دستیابی به هدف ۹۵ درصد تا ۱ نوامبر (۱۰ آبان) نشدنی است.
پیشتر روبرت هِبِک وزیر اقتصاد آلمان با هشدار در مورد کمبود گاز، اهدافی را برای تکمیل ذخایر گازی این کشور تا ۱ نوامبر و آغاز زمستان تعیین کرده بود.
در آن زمان ۶۵ درصد ذخایر گازی تکمیل بود و آلمان اوایل این هفته و دو هفته پیش از موعد به هدف ۷۵ درصد دست یافت.
با این حال مولر به شهروندان آلمانی هشدار داد که نه تنها این زمستان بلکه زمستان سال آتی نیز آلمان با کمبود گاز مواجه خواهد بود و چه بسا زمستان ۲۰۲۴-۲۰۲۳ سخت تر باشد.
به نوشته رویترز آلمان به شدت به واردات گاز از روسیه وابسته بوده و در گرماگرم جنگ مسکو و کی یف، میزان واردات گاز آن از روسیه به میزان زیادی کاهش یافت.
اوایل تابستان امسال انتقال گاز از خط لوله نورد استریم به ۲۰ درصد ظرفیت آن کاهش یافت و اتحادیه اروپا روسیه را متهم کرده که از حربه انرژی در درگیری اخیر استفاده می کند.
از سوی دیگر، پیش بینی می شود که قبض انرژی خانوارهای آلمانی در زمستان پیش رو به شدت افزایش یابد و کمبود انرژی به قیمت کاهش رشد اقتصادی این کشور تمام خواهد شد.
**رژیم صهیونیستی مدعی حمله به یک کشور ثالث در جریان عملیات غزه شد
رییس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد که نیروهای نظامی این کشور در جریان عملیات غزه، به هدفی در یک کشور سوم هم حمله کردهاند.
روزنامه معاریو چاپ سرزمینهای اشغالی از قول آویو کوخاوی رییس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی نوشت: در جریان عملیات «سپیده دم» ارتش و همزمان با جنگ در غزه، به یک کشور ثالث هم حمله کردیم.
وی این اظهارات را در جریان سخنرانی خود در یک مرکز آموزشی نظامی مطرح کرد.
این نظامی صهیونیست جزییات بیشتری را در این خصوص اینکه کشور سوم چه کشوری بوده است، عنوان نکرد.
**جهاد اسلامی: عادی سازی با اسرائیل خیانت به فلسطین است
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین عادی سازی روابط میان ترکیه و رژیم صهیونیستی و مبادله سفیر بین دو طرف را محکوم کرد.
طارق سلمی، سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در سخنانی در این باره اظهار کرد که عادی سازی روابط میان دولت ترکیه و رژیم صهیونیستی و توافق آنها برای تبادل سفیر در سایه تجاوزات و جنایات روزافزون تلآویو، این رژیم را به تجاوزات بیشتر علیه فلسطینیها تشویق میکند.
وی گفت که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تحت هر شرایطی و توسط هر کشور عربی و یا اسلامی صورت بگیرد، خیانت به ملت فلسطین است.
شایان ذکر است که ترکیه و رژیم صهیونیستی سهشنبه از توافق برای عادی سازی روابط و تبادل سفیر میان دو طرف خبر دادند.
این تصمیم درحالی اتخاذ شده است که ۱۲ روز از جنگ تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و شهادت ۴۹ فلسطینی و زخمی شدن بیش از ۳۶۰ نفر دیگر می گذرد.
در بیانیه دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی در این باره آمده است که این توافق طی گفتوگوی تلفنی میان لاپید و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه حاصل شده است.
لاپید نیز در سخنانی در این باره اظهار کرد: از سرگیری روابط با ترکیه یک دارایی مهم برای ثبات منطقهای و نوید اقتصادی بسیار مهم برای شهروندان ما است.
برخی کارشناسان معتقدند که آنکارا از بحران های اقتصادی مختلف رنج می برد و اردوغان راه حل این مشکلات را بهبود روابط آنکارا – تل آویو می داند و وی به همین خاطر سران رژیم اشغالگر قدس را دعوت به بهبود و تقویت روابط با ترکیه می کند. دعوت "اسحاق هرتسوگ" رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه و فرستادن وزیر خارجه ترکیه به تل آویو همه در راستای همین هدف انجام شد.
در واقع آنکارا در سرزمین های اشغالی به دنبال اقتصاد است زیرا روابط امنیتی و اطلاعاتی آنکارا – تل آویو همان گونه که اردوغان اعلام کرده، قطع نشده است.
چشم ترکیه به گاز به سرقت رفته فلسطین است و تلاش می کند این گاز از خاک ترکیه به اروپا منتقل شود تا آنکارا به عنوان معبر و گذرگاه انرژی از شرق به غرب به یک امتیاز ژئوپلتیک دست یابد و در کنار دریافت گاز ارزان از رژیم صهیونیستی، سالانه میلیاردها دلار نیز حق عبور گاز بگیرد.
ترکیه همچنین تلاش می کند با گردشگری و تجارت دروازه ای برای تقویت و استحکام روابط با صهیونیست ها باز کند، برغم اینکه حجم روابط تجاری میان آنکارا و تل آویو از مرز ۴ میلیارد دلار در سال عبور کرده است.
این تنها ملت فلسطین است که از عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و وجه قانونی دادن به اشغالگران ضرر می کند.
ترکیه تلاش می کند تا روابط خود با اشغالگران را از طریق ارتباط با تشکیلات خودگردان در رام الله نیز توجیه کند زیرا می داند که سکوت تشکیلات خودگردان می تواند تا حدودی از سر و صدا و اعتراض های شکل گرفته علیه روابط آنکارا – تل آویو بکاهد.
در همین حال آنکارا سعی دارد فلسطینی ها را متقاعد کند که عادی سازی روابط با اشغالگران به سود ملت فلسطین است.
ملت و مقاومت فلسطین، هرگونه عادی سازی روابط با اشغالگران را محکوم و رد می کنند و این دروغ ها نمی تواند مورد پذیرش ملت فلسطین قرار گیرد.
ملت فلسطین عادی سازی و عادی انگاری روابط ترکیه با اشغالگران را نمی پذیرد؛ همان طور که عادی سازی روابط امارات، بحرین، اردن، مصر، سودان و مغرب را نمی پذیرد.
علاوه بر این ترکیه بر اساس روابطش با اشغالگران صهیونیست، فعالیت جنبش اسلامی فلسطین(حماس) را در خاک خود محدود کرد.
ترکیه علاوه بر برقراری همکاری های سیاسی و اقتصادی با اشغالگران صهیونیست، از نفوذ لابی های صهیونیستی نیز برای بهبود روابط واشنگتن – آنکارا و حل و فصل اختلاف های موجود بهره می برد.
**چین به رژیم صهیونیستی هشدار داد
یک رسانه صهیونیست اعلام کرد که دولت چین در پیامی شدید اللحن به رژیم اشغالگر درباره تاثیر احتمالی فشارهای آمریکا بر روابط میان پکن و تلآویو هشدار داده است.
وبسایت صهیونیستی "واللا" به نقل از مقامات وزارت خارجه رژیم صهیونیستی فاش کرد که چین در پیامی شدید اللحن به رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اجازه ندهد فشارهای آمریکا به روابط پکن و این رژیم آسیب بزند.
این رسانه نوشت که پیام چین هفته گذشته و توسط "لیو جین شائو"، دیپلمات ارشد چین و عضو حزب حاکم این کشور به "ایریت بن آبا"، سفیر اسراییل در پکن تحویل داده شده است.
مقامات بلند پایه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی که از افشای نامشان خودداری کردهاند در این باره گفتند: این نخستین باری است که اسرائیل چنین پیام شدید اللحن و مستقیمی از پکن در رابطه با روابط سه جانبه میان آمریکا، چین و تلآویو دریافت میکند.
این مقامات صهیونیست همچنین گفتند که جین شائو در دیدار با سفیر رژیم صهیونیستی به وی اعلام کرده است که روابط آنها در حال عبور از یک مرحله آزمایشی حساس است و دولت چین امیدوار است که اسرائیل سیاست آمریکا در قبال چین را در پیش نگیرد.
این مقام چینی همچنین تاکید کرده است: اگر اسرائیل به دلیل فشار خارجی به چین توهین کند، این یک تصمیم سیاسی اشتباه برای تلآویو خواهد بود.
جین شائو در ادامه با اشاره به تنشها میان پکن و واشنگتن، به سفیر رژیم صهیونیستی گفته است: علیرغم اینکه دولت چین روابط منحصر به فرد اسرائیل و آمریکا را درک میکند، اما در مقابل سیاست تلآویو در قبال پکن را از نزدیک زیر نظر گرفته است.
سال گذشته میلادی نیز تنشهایی میان رژیم صهیونیستی و چین در پی موضع چین در قبال مسئله فلسطین به وجود آمد.
**سیل در غرب چین ۱۶ کشته به دنبال داشت
شبکه خبری دولتی سی سی تی وی چین اعلام کرد، بر اثر بارشهای سنگین و ایجاد سیل در استان چینگهای در غرب این کشور ۱۶ نفر کشته شدند.
براساس گزارش شبکه سی سی تی وی چین، بارش سنگین و ناگهانی باران در منطقه خودمختار داتونگ های و «تو» که جمعیتی بیش از ۴۰۳ هزار نفر دارند، باعث رانش زمین و وقوع سیل شد.
براساس این گزارش، زندگی حدود ۶ هزار و ۲۰۰ نفر از ساکنان این منطقه متاثر از سیل ناگهانی در استان چینگهای شده است.
دولت محلی برای امدادرسانی به سیل زدگان ۲ هزار نفر را همراه با ۱۶۰ خودروی امدادرسان راهی این منطقه کرده است.
از ماه ژوئن، چین با موج تاریخی گرما روبهرو است و دولت این کشور تغییرات آب و هوایی را مقصر این حوادث میداند که به طور فزایندهای اقتصاد و جامعه را در این کشور تحت تاثیر قرار داده است.
**مقام سابق ارتش افغانستان: کرزی میخواست با ورود به ارگ قدرت را به طالبان تسلیم کند
هیبت الله علیزی آخرین رییس ستاد ارتش نیروهای دولت پیشین افغانستان میگوید که حامد کرزی رییس جمهور پیشین پس از فرار اشرف غنی از کابل، میخواست وارد ارگ شده و قدرت را در دست بگیرد.
علیزی افزود: هدف آقای کرزی این بود که او با در دست گرفتن قدرت، سپس رسماً قدرت را به طالبان تسلیم کرده و به آنان مشروعیت دهد.
وی خاطر نشان کرد: با این خواست حامد کرزی مخالفت کرده و مانع ورود او به ارگ شدم.
وی در پاسخ به سوالی که چرا از ورود حامد کرزی جلوگیری کرده، گفت که تجربه نشان داد که او در دوران حکومت خود استراتژی مشخصی نداشت و از کجا معلوم که او نیروهای باقیمانده در کابل را هم زنده به طالبان تسلیم نمیکرد.
دفتر حامد کرزی قبلا به این اظهارات آقای علیزی پاسخ داده و گفته که هیچ قصدی برای ورود به ارگ و تصاحب قدرت نداشته است.
با این حال علیزی حامد کرزی را متهم به دروغگویی کرد و بر این باور است که دروغ برای سیاسیون افغانستان به یک فرهنگ تبدیل شده است.
رییس ستاد ارتش پیشین افغانستان میگوید اشرف غنی، اعضای کابینهاش و بسیاری دیگر از سیاستمداران، باعث و بانی سقوط افغانستان شدند.
او افزود: آنان به صورت پنهانی با طالبان گفت وگو داشتند و شکی نیست که کابل به این گروه سپرده شد.
هیبتالله علیزی ابراز امیدواری کرد که روزی این مقامات اعتراف کنند که در دبی، دوحه و نقاط مختلف برای طالبان هم کمپین کردند و هم با آنان ملاقات پنهانی داشتند.
این مقام نظامی پیشین افغانستان پیشتر هم با رد ادعای اشرف غنی در باره فروپاشی ارتش قبل از فرار او از کابل گفت که خروج غنی باعث گسست نظام و خلاء قدرت در کشور شد.
او بازگشت طالبان را نتیجه معامله ننگین و شرمآور سیاسیون فاسد، به ویژه اشرف غنی دانسته و گفته است که اگر اشرف غنی فرار نمیکرد، نیروهای امنیتی نمیگذاشتند در کابل جنگ شود.
رییس ستاد ارتش پیشین افغانستان پیشتر نیز به افغانستان اینترنشنال گفته بود که رئیس جمهور غنی و شورای امنیت ملی در کار او دخالت میکردند.
او اشرف غنی را بانی سقوط افغانستان دانست و گفت شورای امنیت نیز حتی فرمانده یک ولسوالی را انتخاب میکرد.
آقای علیزی که در حکومت پشین در پلیس، امنیت ملی و ارتش کار کرده میگوید پس از سقوط کابل تصمیم قطعی داشت تا به پنجشیر برود و با احمد مسعود نیز هماهنگ کرده بود، اما میدان هوایی کابل در محاصره بود و نتوانست.
او گفت در ماه آگوست ۲۰۲۱ با فرماندهان پنجشیر، کسانی که دوشادوش با آنها کار کرده بود هم صحبت کرده بود تا به آنان ملحق شود که ممکن نشد.
این مقام نظامی سابق افغانستان که حالا در خارج از این کشور بسر میبرد تاکید کرد که از کشور فرار نکرده و روزی به افغانستان بازخواهد گشت.
علیزی میگوید با بسیاری از نظامیان پیشین که به کشورهای دیگر رفتهاند در تماس است.
این نظامی پیشین افغانستان درباره مبارزه جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود گفت که برخوردی که طالبان با شهروندان افغانستان دارد، به منافع ملی افغانستان صدمه میزند.
او خطاب به طالبان تاکید کرد که مشکلات کنونی باید از طریق گفت وگو و مذاکره حل شود.
بسیاری از کارشناسان سیاسی اکنون معتقدند که آمریکا در ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ با خروج از افغانستان پس از ۲۱ سال اشغال این کشور زمینه را برای ناآرامی و بازگشت طالبان فراهم کرد.
**سفیر چین در کابل : در صدد گسترش روابط با طالبان هستیم
وانگ یو، سفیر چین در کابل در یک نشست خبری گفت: پکن همچون یک همسایه و همکار خوب با افغانستان در زمینههای گوناگون همکاری کرد ه و روابط خود را با طالبان گسترش خواهد داد.
"وانگ یو" سفیر چین در کابل افزود: «چین همچون یک همسایه، برادر و شریک خوب، با توجه به پیشنهادات توسعهیی و امنیت بینالمللی، در ساختن جامعهی با سرنوشت مشترک برای بشریت، همکاریهای خود را با افغانستان در بخشهای مختلف گسترش خواهد داد.»
وی ادامه داد، چین همراه با افغانهای زحمتکش، تلاشهای مشترک را برای صلح، ثبات و توسعه در افغانستان انجام خواهند داد.
این دیپلمات چینی با انتقاد از کارنامه ایالات متحده امریکا در افغانستان تصریح کرد: امریکا در افغانستان مشکلات ایجاد میکند و پس از خروج از این کشور هیچ کمکی به افغانها نکرده است.
آمریکا به دنبال اشغال ۲۱ ساله افغانستان ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ مجبور به خروج از این کشور شد.
وی افزود: چین برای به رسمیت شناختن حکومت کنونی افغانستان از امریکا پیروی نمیکند.
وانگ یو ادامه داد: «امریکا فقط برای منافع خود کار میکند. جنگ ۲۰ ساله افغانستان که توسط امریکا شروع شد، نه تنها توسعه اجتماعی به این کشور نداد، بلکه زیرساختهای افغانستان را به شدت تخریب کرد و در نتیجه توسعه اقتصادی در رکود مانده و افغانها در شرایط سخت زندگی میکنند.»
سفیر چین در کابل در عین حال سفر نانسی پلوسی، رییس مجلس نمایندگان امریکا را به تایوان نقض حاکمیت ملی چین خوانده است.
پلوسی دو هفته پیش بدون در نظر گرفتن هشدارهای چین به تایوان سفر کرد و همین سفر موجب افزایش تنش بین آمریکا و چین شد.
**سفر عمار حکیم به عربستان
منابع خبری عربستان امروز (پنجشنبه) از سفر سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت ملی عراق به عربستان خبر دادند.
خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق امروز وارد عربستان شد.
«ولید بن عبدالکریم الخریجی»، معاون وزیر خارجه عربستان و «عبدالعزیز الشمری»، سفیر عربستان در عراق برای استقبال از حکیم در فرودگاه بینالمللی ملک عبدالعزیز در جده حضور یافتند.
طبق این گزارش، «مازن الحملی»، مدیرکل دفتر وزارت خارجه عربستان در منطقه مکه مکرمه و «عبدالستار هادی الجنابی»، سفیر عراق در عربستان نیز در مراسم استقبال از حکیم حضور داشتند.
**حملات النصره به مناطق کاهش تنش ادلب در سوریه
مرکز آشتی روسیه از حملات گروه تروریستی جبهه النصره به مناطق کاهش تنش در ادلب واقع در شمال سوریه خبر داد.
به نقل از اعلام روز پنجشنبه خبرگزاری اسپوتنیک، "اولگ ژوراوولوف" نایب رئیس مرکز آشتی روسیه در وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که گروه تروریستی «جبهه النصره» در ۲۴ ساعت گذشته، سه حمله به «منطقه کاهش تنش» در استان ادلب واقع در شمال غرب سوریه انجام داده است.
وی گفت: یک حمله نیز در حلب ثبت شده است.
استان حلب و ریف حلب نیز در نزدیک استان ادلب سوریه و در شمال این کشور و هم مرز با ترکیه واقع شده است.
در این گزارش به جزئیات و خسارات این ۳ حمله تروریستی اشاره ای نشده است.
در همین حال، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز برای پانزدهمین روز متوالی، نیروهای اشغالگر ترکیه و مزدورانش از گروههای تروریستی مجددا به ایستگاه پمپاژ آب "علوک" در حومه شهر اشغالی "راس العین" در حومه شمالی استان حسکه حمله کردند.
طبق این گزارش، این حمله منجر به تاخیر در پمپاژ آب به اهالی استان حسکه شد.
محمود العکله مدیر موسسه آبرسانی در استان حسکه در این باره گفت: گروههای تروریستی که در مناطق تحت کنترل نظامیان ترکیه در حومه شهر راس العین حضور دارند، همچنان به حملات خود به ایستگاه پمپاژ آب علوک و خطوط انتقال برق ادامه میدهند.
این مقام سوری ادامه داد، عملیات سرقت برق از ایستگاه برق "الدرباسیه" به سمت ایستگاه علوک نیز همچنان ادامه دارد که این مساله باعث قطع مکرر برق میشود.
وی افزود: مزدوران اشغالگر ترکیه با هدف سوء استفاده از برق در مناطق تحت کنترل خود اقدام به سرقت برق از خط تغذیه چاههای علوک کردند و این امر باعث درد و رنج زیاد برای ساکنان این منطقه شده است.
منطقه کاهش تنش ادلب شامل استان ادلب و بخشهایی از استانهای حلب، حماه و لاذقیه است و در این مناطق عناصر تروریستی جبهه النصره و شبه نظامیان مسلح وابسته به ترکیه حضور دارند.
براساس توافق سال ۲۰۱۷ میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه (نام پیشین پایتخت قزاقستان که اکنون نورسلطان شده است)، چهار منطقه امن در سوریه ایجاد شد.
سه منطقه در سال ۲۰۱۸ میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد، اما منطقه چهارم که ادلب استانی در شمال غربی سوریه و مناطقی چون لاذقیه، حما و حلب را در بر می گیرد هنوز در دست گروه های تروریستی قرار دارد و گفته می شود کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی جبهه النصره است.
اواخر تابستان سال ۲۰۱۸ میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد بدون خونریزی تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که تا امروز رخ نداده است و تروریست ها در این منطقه هر از چندگاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله می کنند.
**جهاد اسلامی فلسطین: حرف آخر را درباره آتشبس ما میزنیم
مسئول دفتر رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین درباره توافق آتش بس حاصل شده میان این جنبش و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مصر و شانه خالی کردن دولت تلآویو از اجرای بندهای آن گفت که مقاومت فلسطین حرف آخر را در این زمینه خواهد زد.
داوود شهاب در این باره افزود، روند اجرای بندهای توافقنامه آتشبس به دلیل اقدامات و کارشکنیهای رژیم صهیونیستی تاکنون پیشرفتی نداشته است.
از جمعه ۱۴ تا ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۱ فلسطین اشغالی شاهد درگیری نظامی بین جنبش جهاد اسلامی با رژیم صهیونیستی بود که این رژیم به دنبال شلیک بیش از یک هزار فروند موشک از سوی جنبش مزبور به مناطق مختلف از جمله فرودگاه تل آویو مجبور به شکست و قبول آتش بس با وساطت مصر و قطر شد.
وی گفت: با این وجود جنبش جهاد اسلامی همچنان فضایی را برای میانجیگران در راستای تحقق اهداف فراهم میکند.
شهاب همچنین با تاکید بر این که در نهایت این جهاد اسلامی است که حرف آخر را در این زمینه میزند، ادامه داد: رهبری جنبش جهاد اسلامی این روند را در هماهنگی با میانجیگر مصری زیر نظر دارد تا در پایان به تعهدات توافقنامه آتشبس عمل شود.
این مسئول فلسطینی در بخش دیگری از اظهاراتش به کارشکنی رژیم صهیونیستی در عمل به تعهداتش در توافقنامه مزبور برای آزادی اسرای فلسطینی و در رأس آنها «خلیل العواوده» اشاره کرد و هشدار داد؛ اگر رژیم اشغالگر العواوده را که اعتصاب غذا کرده و وضعیت جسمانی مساعدی ندارد، آزاد نکند و منجر به شهادت نامبرده شود، جنبش جهاد اسلامی موضع متفاوتی اتخاذ خواهد کرد.
آزادی العواوده یکی از شروط جنبش جهاد اسلامی برای موافقت با آتشبس با رژیم صهیونیستی بود که ۱۷ مرداد ماه اجرایی شد.
این آتشبس پس از آن بسته و اجرایی شد که ۵۸ شهرک صهیونیست نشین از داخل نوار غزه هدف حملات موشکی نیروهای مقاومت فلسطین قرار گرفتند.
بر اساس این توافق، مصر برای آزادی اسیر بسام السعدی از اعضای ارشد جهاد اسلامی در کوتاه ترین زمان ممکن تلاش میکند و همچنین تلاش خود را به کار خواهد بست و متعهد خواهد شد که اسیر عواوده آزاد شود.
**هشدار مقامات چینی درباره تداوم خشکسالی رود یانگ تسه تا سپتامبر
وزارت آب چین هشدار داد که شرایط شدید خشکسالی در بخش میانی و پایین دست رودخانه یانگ تسه احتمالا تا ماه سپتامبر ادامه خواهد داشت زیرا دولتهای محلی در حال رقابت بر سر تامین منابع جدید برای آبیاری محصولات قبل از فصل برداشت در پاییز هستند.
موج گرمای شدید در سراسر حوضه رودخانه یانگ تسه به عنوان طولانی ترین رودخانه چین به دلیل ارتفاع بیش از حد معمول نیمه گرمسیری اقیانوس آرام غربی ایجاد شده و بیش از دو ماه به طول انجامیده است. این موضوع موجب کاهش منابع آبی شده و زمینهای قابل کشت وسیعی را خشک کرده است.
لیو ژیو یکی از مقامات وزارت آب چین در نشستی توجیهی در پکن گفت: جریان عادی آب ممکن است تا چند ماه دیگر ادامه داشته باشد و انتظار میرود که میزان بارندگیها تا پس از ماه اوت و سپتامبر همچنان کم باشد.
وی با اشاره به وضعیت بخش میانی و پایین دست رودخانه یانگ تسه اظهار داشت: انتظار میرود که در ماه سپتامبر، جریان آب در بخش میانی و پایین دست یانگ تسه کاهش یافته و شاهد خشکسالی در استانهای آنهویی، هوبی، هونان و جیانگشی در بخش میانی روخانه باشیم.
در حالی که میزان بارندگیها در حوضه آبریز رودخانه یانگ تسه از ماه ژوئن تاکنون ۴۵ درصد کمتر از میانگین بارشها معمول بوده، پیش بینی میشود که گرمای بیش از اندازه هوا نیز در یک هفته تا ۱۰ روز آینده نیز ادامه داشته باشد.
مقامات محلی میگویند که دمای هوا در روز پنجشنبه به طور میانگین به ۴۰ درجه و در بخشهایی از چونگ کینگ به بیش از ۴۴ درجه خواهد رسید که این موضوع خود فشار بیشتری را بر روی مصرف آب و برق وارد خواهد کرد.
براساس این گزارش، سطح آب در روخانه اصلی یانگ تسه و دریاچههای آن دست کم ۴.۸۵ متر کمتر از حد معمول است که این رقم کمترین میزان ثبت شده در این دوره است.
**واشنگتن با تایوان برای گسترش امور تجاری مذاکره می کند
آمریکا در بحبوحه افزایش تنش ها با چین به خاطر اقدامات و سخنان مداخله جویانه در خصوص تایوان اعلام کرد که قصد دارد اولین مرحله از گسترش روابط تجاری خود را با این کشور جزیره ای تا دو ماه دیگر برگزار کند.
آمریکا افزود که با تایوان برای آغاز مذاکرات در زمینه تسهیل تجارت و سایر همکاری های اقتصادی به توافق رسیده است و دور اول مذاکرات در اوایل پاییز برگزار می شود.
سارا بیانچی، معاون نماینده تجاری آمریکا در بیانیهای مطبوعاتی گفت: انتظار میرود این اقدام ارتباطات تجاری و سرمایهگذاری ما را با تایوان تعمیق کند، اولویتهای تجاری متقابل را بر اساس ارزشهای مشترک پیش ببرد و نوآوری و رشد اقتصادی فراگیر را برای کارگران و کسبوکارها ارتقا دهد.
سفر دو هفته پیش نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه - که او آن را ماموریتی برای نشان دادن حمایت واشنگتن از تایوان و دموکراسیهای سراسر جهان توصیف کرد - خشم چین را برانگیخت که این جزیره را بخشی از قلمرو خود میداند. پکن با انجام مانورهای نظامی در نزدیکی آب های سرزمینی مورد ادعای تایوان و ژاپن پاسخ گستاخی آمریکا را داد.
**طالبان: اجازه استفاده از خاک افغانستان برای ناامنی کشورهای همسایه را نمی دهیم
مولوی عبدالسلام حنفی معاون اداری رئیس الوزرای طالبان تاکید کرد: به هیچ گروه و فردی اجازه نمیدهیم که از خاک افغانستان به منظور ناامن کردن کشورهای همسایه، منطقه و جهان استفاده کند.
وی در دیدار خداحافظی با «آرنوت پاولز» مامور سیاسی ارشد (شارژدافیر) اتحادیه اروپا در افغانستان با اعلام این مطلب افزود: ما می خواهیم شرایط لازم را به خاطر زندگی آرام و مطمئن مردم خویش فراهم کنیم.
معاون اداری رئیس الوزرای امارت اسلامی با تاکید بر فراهم کردن امنیت و تسهیلات لازم برای سرمایه گذاران خارجی در افغانستان گفت: آرزو داریم جامعه جهانی در عرصههایی چون معادن، برق، زراعت، بهداشت و بخشهای دیگر در افغانستان سرمایه گذاری کند.
آرنوت پاولز مامور سیاسی ارشد اتحادیه اروپا در افغانستان که بعد از هفت سال و در پایان ماموریت خود در این دیدار شرکت کرده بود از سپری کردن ماموریت خود در این کشور ابراز خرسندی کرد.
**۵۲ فروند هواپیمای وی-۲۲ آسپری آمریکا زمین گیر شدند
فرماندهی عملیات ویژه نیروی هوایی آمریکا ۵۲ فروند هواپیمای سی وی-۲۲ اوسپری (CV-۲۲ Osprey) خود را تا اطلاع ثانوی از عملیات خارج کرده است.
این اقدام در نتیجه "موارد فزاینده حوادث ایمنی" مربوط به یک مشکل ناشناخته و بالقوه خطرناک در قطعه کلاچ این هواپیماها بوده است.
جیم اسلایف فرمانده فرمانده مرکز عملیات ویژه نیروی هوایی آمریکا دستور توقف فعالیت این هواپیماها را به دلیل نگرانی های ایمنی آنها صادر کرد.
این دستور به دنبال وقوع دو حادثه ایمنی این هواپیما در شش هفته گذشته و در مجموع ۴ حادثه پیرامون این هواپیماها از سال ۲۰۱۷ صادر شده است.
فرماندهی عملیات ویژه نیروی هوایی آمریکا نقص این هواپیماها را «عملکرد سخت کلاچ» توصیف کرده است.
هواپیمای وی ۲۲ آسپری سابقه ای طولانی از مشکلات فنی دارد که گاه منجر به حوادث مرگبار شده است. در ماه مارس ۲۰۲۲ سقوط یک فروند هواپیمای وی ۲۲ در نروژ منجر به کشته شدن ۴ نیروی آمریکایی شد.
پیش از این نیز، نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد در پی شناسایی یک قطعه معیوب در صندلیپرانها، بخش زیادی از ناوگان جنگندههای خود از جمله اف-۳۵ را برای بررسی زمینگیر کرد.
نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده است که بیشتر ناوگان جنگنده های اف-۳۵ به دلیل نگرانی بر سر ایمنی صندلی پران (ejection seat) زمین گیر شده اند.
بر اساس گزارش ها، نیروی هوایی آمریکا شمار اف-۳۵ های زمینگیر شده را فاش نکرده اما گفته می شود علاوه بر این جنگنده های پیشرفته، ۲۰۳ هواپیمای آموزشی نیز به دلیل ایراد احتمالی در صندلی پران ها زمین گیر شده اند. این تعداد هواپیما ۴۰ درصد ناوگان فرماندهی آموزش هوایی را شامل می شود.
شرکت انگلیسی "مارتین بیکر" به عنوان سازنده صندلی پران ها برای اولین بار این نقص بالقوه را در کارتریج صندلی پران شناسایی کرد، که در استقرار چتر نجات در هنگام کشیدن دسته پرتاب خلبانان نقش دارد.
این مشکل در برخی از پیشرفتهترین جتهای جنگنده ارتش از جمله اف-۳۵، مکدانل داگلاس اف/ای-۱۸ هورنت و بوئینگ ئیای-۱۸جی گرولر مشاهده شده است.
**حمله به نظامیان صهیونیست در نابلس فلسطین
منابع فلسطینی نیمه شب چهارشنبه از تیراندازی نیروهای مقاومت به سوی نظامیان صهیونیست در منطقه شرقیه در نابلس خبر دادند.
گردانهای قدس در بیانیهای با برعهده گرفتن این عملیات، اعلام کرد: مجاهدان ما توانستند نیروهای اشغالگر صهیونیست را در خیابان عمان با گلوله هدف قرار دهند.
این عملیات درحالی روی میدهد گروههای مقاومت فلسطینی در فراخوانی خواستار تشدید عملیات شهادت طلبانه علیه صهیونیستها شدند.
شهر طولکرم در کرانه باختری نیز نیمه شب ۲۵ مرداد شاهد تیراندازی به سوی نظامیان صهیونیست بود و براساس اعلام رسانه، عاملان تیراندازی موفق به ترک محل شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی در روایت خود اعلام کرد که نیروهای این رژیم از ترس وجود مبارزان فلسطینی، اشتباهی به خودشان شلیک کرده اند.
شبکه ۱۳ تلویویزیونی رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد: یک شکست عملیاتی صورت گرفته است. به نظر می رسد که نظامیان ارتش به سمت دیگر نظامیان تیراندازی کرده اند؛ زیرا فکر کرده اند که فلسطینی ها در نزدیک منطقه شویکه در شمال طولکرم هستند.
**واکنش آمریکا به ۳۴ حبس فعال زن شیعه در عربستان
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی پرونده "سلمی الشهاب" فعال زن شیعه است که به ۳۴ سال حبس توسط مقامات عربستان محکوم شده است.
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی پرونده "سلمی الشهاب"فعال حقوق زن شیعه است که در عربستان سعودی به ۳۴ سال زندان محکوم شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: آزادی بیان در دفاع از حقوق زنان نباید جرم تلقی شود.
سازمان حقوقی موسوم به «مبادره الحریه» (ابتکار آزادی) که مقر آن در واشنگتن قرار دارد فاش کرد؛ دادگاهی در عربستان سعودی «سلمی الشهاب»، زن فعال حقوق بشری را به ۳۴ سال حبس محکوم کرده است.
طبق گزارش این سازمان، وی در سفر سال میلادی گذشته به عربستان بازداشت شد. این سازمان همچنین اعلام کرد که این فعال زن عربستانی در حال تحصیل در دانشگاه لیدز بود و مقیم انگلیس است.
الشهاب که صاحب دو دختر است، پیش از بازداشت توسط آل سعود توییتهایی را در حمایت از مساله فلسطین و حقوق زنان در عربستان منتشر کرده بود. وی همچنین چندین بار خواستار آزادی زندانیان سیاسی در عربستان سعودی شده بود.
دولت عربستان به ویژه پس از روی کار آمدن «محمدبن سلمان» ولیعهد این کشور، اقدامات شدیدی علیه نویسندگان و فعالان مدنی انجام داده و دهها نفر از روحانیون، شاهزادگان، نویسندگان، شعرا و فعالان مدنی و مذهبی را به بهانه اقدام علیه امنیت این کشور بازداشت و تاکنون شماری از آنان را به زندان و اعدام محکوم کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین با تکرار ادعاها درباره یک خبرنگار آمریکایی از دولت سوریه خواست با واشنگتن برای آزادی این خبرنگار همکاری کند.
پرایس در حالی از دولت سوریه خواست که برای آزادی آستین تایس، روزنامهنگار آمریکایی اقدام کند که دمشق هرگونه دست داشتن در بازداشت او را رد کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز گفته بود که دولت آمریکا به سوریه فشار آورده است تا همه آمریکاییها را آزاد کند.
او گفت که در مورد تایس، دولت بایدن به طور خاص با مقامات سوری به صورت مستقیم و همچنین از طریق اشخاص ثالث ارتباط داشته است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: سوریه هرگز به بازداشت وی اعتراف نکرده است. ما همه مسیرها را برای تضمین بازگشت امن آستین دنبال خواهیم کرد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز پیش از این مدعی شده بود که واشنگتن اطمینان کامل دارد که این خبرنگار آمریکایی توسط دمشق بازداشت شده است.
گفته می شود تایس ۱۲ آگوست ۲۰۱۲ به هنگام پوشش درگیریها در ریف دمشق ناپدید شد. وی پس از آن ۲۶ سپتامبر همان سال در فیلمی ویدئویی دیده شد که توسط گروه مسلح ناشناسی بازداشت شده بود.
تاکنون هیچ گروهی مسوولیت بازداشت این فرد را که گفته می شود به عنوان خبرنگار مستقل برای روزنامه واشنگتن پست، سی بی سی نیوز، الجزیره انگلیسی و خبرگزاری فرانسه فعالیت داشته، برعهده نگرفته است.
**اذعان دبیرکل ناتو به ناکامی غرب در افغانستان
در آستانه یکسالگی خروج غیرمسئولان نیروهای آمریکا و هم پیمانان ناتویی آن از افغانستان، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) اذعان کرد که آمریکا و متحدانش در محقق کردن شعارهای خود در خصوص افغانستان موفق نبوده اند.
استولتنبرگ دبیرکل ناتو در کنفرانس خبری چهارشنبه شب گفت: آنچه ما در سال گذشته دیدیم در واقع یک شکست بزرگ و تراژدی نه تنها برای افغانستان بوده است، بلکه برای همه متحدان و شرکای آن که برای ایجاد یک افغانستان صلحآمیز و دموکراتیکتر تلاش کردند.
دبیر کل ناتو در ادامه افزود: کشورهای غربی توانستند با تروریسم در افغانستان کنار بیایند، اما به وظیفه بلندپروازانهتر ساختن یک کشور آزاد و دموکراتیک موفق نبوده اند.
دبیرکل ناتو در حالی وضعیت کنونی افغانستان را نگران کننده می خواند که شکست حضور دو دهه ای آمریکا به همراه نیرو های ناتو در افغانستان نشان داد پیمان آتلانتیک شمالی بیش از آنچه تصور می شد، ناکارآمد است.
حامد کرزای رئیس جمهور پیشین افغانستان در سال گذشته با انتقاد از سیاست های ناتو و متحدان غربی آن گفت: جامعه بینالملل (ناتو) ۲۰ سال پیش با هدف مشخص مبارزه با افراط گرایی و برقراری ثبات به افغانستان آمد، اما اکنون افراط گرایی در بالاترین نقطه خود قرار دارد؛ بنابراین آنها شکست خوردهاند، میراث آنها یک کشور جنگزده در فاجعه و رسوایی کامل است.
**سازمان ملل: پناهجویان روهینگیا قادر به بازگشت به کشورشان نیستند
میشل باشله کمیسر عالی حقوق سازمان ملل متحد گفت که بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانههای خود در میانمار ناامن است.
باشله دبیر حقوق بشر سازمان ملل در جریان بازدید از اردوگاه پناهجویان با اعضای جامعه روهینگیا ملاقات کرد و گفت که با امید قوی مواجه شده است که پناهندگان بتوانند به خانه های خود بازگردند.
بعد از این دیدار اما باچله به خبرنگاران در داکا پایتخت بنگلادش گفت: متاسفانه وضعیت کنونی آن سوی مرز به این معناست که شرایط برای بازگشت (پناهجویان) مناسب نیست.
دبیر حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد: بازگشت باید همیشه به شیوه ای داوطلبانه و با عزت انجام شود و تنها زمانی که شرایط امن و پایدار در میانمار وجود داشته باشد.
بنگلادش بهطور فزایندهای نسبت به حضور جمعیت عظیم پناهندگان بیصبر شده است و باچله گفت که نگران افزایش لفاظیهای ضد روهینگیا و قربانی کردن این جامعه است.
وی افزود که بسیاری از پناهجویان به دلیل فعالیت گروه های مسلح و باندهای جنایتکار از امنیت خود در هراس هستند.
نزدیک به یک میلیون نفر از اقلیت عمدتاً مسلمان پناهجویان روهینگیا در مجموعه ای از اسکان پناهجویان در نزدیکی سواحل جنوبی بنگلادش زندگی می کنند.
اکثر آنها پس از تهاجم ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ که اکنون در معرض یک پرونده مهم نسل کشی در دادگاه عالی سازمان ملل قرار دارد، خانه های خود را ترک کردند.
**درخواست بستگان قربانیان ۱۱ سپتامبر از بایدن: دارایی های افغانستان را آزاد کنید
بستگان قربانیان حمله یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در نامه ای از جو بایدن رئیس جمهور امریکا خواسته اند که میلیاردها دلار داراییهای مسدود شده مردم افغانستان از سوی واشنگتن را آزاد کند.
بستگان حادثه یازده سپتامبر از بایدن خواستند تا از تصمیم خود برای اختصاص دادن مقداری از دارایی های مسدود شده افغانستان به آنان منصرف شود زیرا این پول متعلق به مردم افغانستان است.
در نامه بستگان حمله یازده سپتامبر آمده است: ما از شما میخواهیم که از صلاحیت اجرایی خود استفاده کنید و فرمان اخیر تان را تغییر دهید و به یک رویکرد قانونی و اخلاقی مبنی بر این که هفت میلیارد دلار ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان که مربوط به مردم افغانستان میشود، متعهد باشید.
صابر مومند سخنگوی بانک مرکزی افغانستان می گوید: «براساس قانون افغانستان بانک، این ذخایر ملکیت مردم افغانستان است و ما بر این تاکید میکنیم این ذخایر باید به هدف ثبات مالی و پولی در اختیار افغانستان بانک قرار داده شود.
وزارت اقتصاد افغانستان نیز مسدود ماندن داراییهای افغانستان را خلاف قوانین جهانی میداند و میگوید که باید جامعه جهانی به آمریکا فشار وارد کند تا داراییهای افغانستان را آزاد کند.
عبداللطیف نظری معاون وزارت اقتصاد افغانستان گفت: مسدود ماندن داراییهای مردم افغانستان از سوی ایالات متحده برخلاف رویههای بشردوستانه و در مغایرت با اصول اولیه حقوق بینالملل است.
پیش از این جو بایدن در فرمانی بخش از داراییهای افغانستان را به بستهگان قربانیان یازده سپتامبر اختصاص داد که با واکنشهای در داخل و بیرون از کشور روبهرو شده است.
**رییس جمهوری تونس قانون اساسی جدید کشورش را تایید کرد
رسانه های عربی بامداد پنجشنبه گزارش دادند که قیس سعید رییس جمهوری تونس، قانون اساسی جدید کشورش را تایید کرده است.
تایید سعید پس از آن صورت میگیرد که هیات عالی مستقل انتخابات تونس سهشنبه شب از تائید نهایی همهپرسی قانون اساسی جدید این کشور و اجرایی شدن آن خبر داد.
«فاروق بوعسکر» رئیس هیات عالی مستقل انتخابات تونس اعلام کرد که دادگاه اداری پس از بررسی شکایتهای طرح شده درباره همه پرسی اخیر قانونی اساسی، با تائید سلامت انتخابات شکایات صورت گرفته را رد کرد.
وی افزود: از ۹ میلیون و ۲۷۸ هزار و ۵۴۳ نفر که حائز شرایط شرکت در همه پرسی بودند، ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار و ۹۴ نفر در این همه پرسی شرکت کردند که ۹۴.۶ درصد به قانون اساسی جدید رأی مثبت دادند.
رئیس هیات عالی مستقل انتخابات تونس گفت: قانون اساسی جدید با اعلام نتایج نهایی و تائید آن توسط قیس سعید رئیس جمهوری به عنوان قانون اساسی جدید این جمهوری لازم الاجرا خواهد بود.
پیش از این، گروههای سیاسی جنبش النهضه، قلب تونس، ائتلاف کرامت، جنبش تونس- اراده و امید، حزب جمهوریخواه، جریان دموکراتیک، بلوک دموکراتیک برای کار و آزادی و حزب کارگر همه پرسی را تحریم کرده و آن را یک روند غیرقانونی اعلام کردند.
همچنین حزب القطب، اراده مردمی، کار و دستاورد، میهن پرستان دموکراتیک متحد، سندیکای روزنامه نگاران و کمپین شهروندان علیه کودتا خواستار تحریم رفراندوم شدند.
این در حالی است که اتحادیه کارگری تونس - بزرگترین اتحادیه کارگری در این کشور - حامیان خود را در تصمیم گیری در این باره آزاد گذاشت.
در همین حال، چند حزب و گروه سیاسی دیگر تونس شامل جنبش مردمی، جریان مردمی، تونس پیشرو و اتحاد برای تونس هم برعکس، تمایل خود را برای شرکت و دادن رأی «آری» اعلام کردند.
رئیس جمهور تونس پیش نویس قانون اساسی جدید را به جای قانون اساسی مصوب ۲۰۱۴ این کشور به عنوان بخشی از نقشه راه مد نظر خود تا موعد برگزاری انتخابات پارلمانی در دسامبر آینده ارائه کرد.
«قیس سعید» از ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد) سال ۲۰۲۱ میلادی مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
مخالفان سعید، وی را به کودتا علیه دستاوردهای دموکراتیک قیام سال ۲۰۱۱ میلادی که به برکناری «زین العابدین بن علی» دیکتاتور (رئیس جمهور وقت) تونس منجر شد متهم میکنند، اما قیس سعید میگوید که اقداماتش قانونی و برای نجات تونس از بحران سیاسی طولانی مدت ضروری است.
**سخنگوی وزارت امور خارجه: غرب بجای انکار واقعیات، از حقوق ملت فلسطین حمایت کند
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه بامداد پنجشنبه در توییتی به مناسبت تشدید جنایتهای رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی، نوشت: دولت های غربی به جای انکار واقعیات عینی، از حقوق بشر ملت فلسطین حمایت کنند.
کنعانی در این توییت افزود: به تصریح اسناد و گزارشهای رسمی بینالمللی متعدد و گزارش های بی شمار نهادهای حقوق بشری، رژیم صهیونیستی، یک رژیم آپارتاید است و دستش آلوده به نسل کشی و جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت است.
وی تصریح کزد: دولت های غربی به جای انکار واقعیات عینی، از حقوق بشر ملت فلسطین حمایت کنند.
در تازهترین جنایت صهیونیستها، یک جوان ۱۸ ساله فلسطینی ساعاتی پیش در نتیجه شدت جراحت ناشی از تیراندازی نیروهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
در همین راستا، هلال احمر فلسطین ساعاتی پیش اعلام کرد که در جریان درگیری میان مردم فلسطین و نظامیان صهیونیست ۶ تن زخمی شدند.
**صندوق بین المللی پول: رشد اقتصادی عربستان به ۷.۶ درصد افزایش می یابد
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد که به دلیل افزایش درآمدهای نفتی، رشد اقتصادی عربستان در سال جاری به ۷.۶ درصد خواهد رسید که نسبت به سال گذشته ۳.۲ درصد بیشتر خواهد بود.
صندوق بین المللی پول گزارش داد: انتظار میرود تولید ناخالص داخلی عربستان بهرغم تشدید سیاستهای پولی و کاهش محدود ناشی از جنگ در اوکراین، در سال ۲۰۲۲ به میزان قابل توجهی به ۷.۶ درصد افزایش یابد.
به گزارش صندوق بین المللی پول، نقدینگی و حمایت مالی، شتاب اصلاحات تحت چشمانداز ۲۰۳۰ و قیمتهای بالای نفت و تولید به اقتصاد کمک کرد تا عربستان با رشد قوی، مهار تورم و بخش مالی انعطافپذیر بهبود یابد.
صندوق بین المللی پول بر این باور است که برنامه اصلاحی چشم انداز ۲۰۳۰ دولت ریاض که برای کاهش وابستگی به نفت طراحی شده است، با پیوستن بیشتر سعودی ها به نیروی کار به ویژه زنان، اقتصاد را تقویت کرده است.
اگرچه نرخ تورم در عربستان در سال ۲۰۲۱ به ۳.۱ درصد رسید اما صندوق بینالمللی پول پیشبینی می کند که نرخ تورم در سال جاری با ۲.۸ درصد تغییر چندانی نخواهد داشت.
جنگ روسیه در اوکراین و افزایش تقاضا پس از همه گیری کرونا باعث افزایش قیمت نفت خام شده است.
به دنبال افزایش قیمت نفت، خبرگزاری بلومبرگ گزار شداد که آرامکو غول نفتی عربستان سعودی روز یکشنبه از سود ۴۸.۴ میلیارد دلاری خود در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۲ رونمایی کرد که بزرگترین سود تعدیل شده سه ماهه هر شرکت بورسی در سراسر جهان است.
**شمار شهدای انفجار مسجد کابل به ۳۰ نفر افزایش یافت
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از خبرنگار خود در کابل گزارش داد که شمار شهدای انفجار در مسجدی در شمال کابل به ۳۰ نفر رسید و بیش از ۴۰ نفر زخمی شدند.
در فهرست شهدای انفجار مسجد کابل امیرمحمد کابلی عالم دینی مشهور نیز دیده می شود.
تا کنون هیچ گروهی مسئولیت این اقدام تروریستی را بر عهده نگرفته است.
حکومت طالبان ادعا میکنند که کنترل کامل افغانستان را در اختیار دارند اما گروه تروریستی داعش به حملات خود بر غیرنظامیان و پلیس در سراسر کشور ادامه میدهد.
دو هفته پیش نیز در دو انفجار مرگبار در کابل ۱۰ نفر جان باختند و ۴۰ نفر دیگر زخمی شدند.
گروه تروریستی داعش مسئولیت دو انفجار مرگبار را بر عهده گرفت.
**"لیز چنی" قصد نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دارد
لیز چنی نماینده کنگره جمهوریخواه اعلام کرد که برای جلوگیری از حضور مجدد دونالد ترامپ در کاخ سفید در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ حضور خواهد یافت.
لیز چنی در گفت و گو با شبکه ان بی سی با تایید تصمیم خود برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری دوره بعد گفت: هر کاری که بتواند مانع ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید شود انجام خواهد داد.
جرمی آدلر سخنگوی چنی نیز گفت: در هفتههای آتی لیز سازمانی را راهاندازی خواهد کرد تا مردم آمریکا را در مورد تهدید مداوم علیه جمهوری ما آموزش دهد و تلاشی واحد را برای مقابله با هرگونه کمپین ترامپ برای ریاستجمهوری بسیج کند.
لیز چنی نماینده جمهوریخواه کنگره و دختر دیک چنی معاون اسبق رئیسجمهور آمریکا از سال گذشته پس از محکوم کردن ادعاهای دروغ ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات به یکی از رقبای جدید وی تبدیل شده است.
وی معتقد است که حزب جمهوریخواه امروز در وضعیت بسیار بدی قرار دارد و دونالد ترامپ به رای دهندگان جمهوریخواه خیانت کرده است. او به آنها دروغ گفته است کسانی که از او حمایت می کنند به آنها دروغ گفته اند و از وطن پرستی مردم علیه آنها استفاده می کنند.
به گفته چنی، من معتقدم که ترامپ همچنان یک تهدید بسیار جدی و خطر برای جمهوری ما محسوب می شود و فکر می کنم شکست دادن او مستلزم جبهه ای گسترده و متحد از جمهوریخواهان، دموکرات ها و مستقل ها است. این چیزی است که من قصد دارم بخشی از آن باشم.